A Milan Primavera 2-2-es döntetlent játszott a Cesenával a Campionato Nazionale Primavera bajnokság 24. fordulójában.

Aldo Dolcetti Gianmario Comi és Adria Carmona nélkül küldte fel a játékosait a pályára. A mérkőzés 40. percében Simone Andrea Ganz szerezte meg a vezetést, három perccel később azonban a hazaiak Vesi révén egyenlítettek. A második félidőben az 56. percben Ganz ismét eredményes volt, a 78. percben pedig Lolli volt eredményes, így a végeredmény 2-2 lett.

CESENA-MILAN 2-2

Gólszerzők: Vesi (43.), Lolli (78.) ill. Ganz (40., 56.)

A kezdőcsapatok:

CESENA: Catalano, Sottile, Popescu, L.Arrigoni, Vesi, Turci, Grassi, Yabrè, Fabbri, Sensi, Cica. A cserék: Giannelli, Gilnics, Arrigoni N., Vandi, Folegatti, Saporetti, Lolli.

MILAN: Narduzzo, Innocenti, De Sole, Baldan, Ely, Bertoni, Hottor, (Cristante 64.), Calvano, Prosenik, Lora, (Piccinocchi 82.), Ganz (Roggia 73.). A cserék: Brunelli, Speranza, Ferreira, Kabamba.

A piros-feketék következő mérkőzésüket hazai pályán a Varese ellen játszák. A Milan a 2., a Varese pedig a 3. pozíciót foglalja el a tabellán, azonos pontszámmal csupán jobb gólkülönbségnek köszönhetően van a Milan előrébb.

14 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Rengeteg tehetség van a Primaverában…
  Ganz, Comi, Carmona, Calvano hogy csak párat említsek a sok közül. Ők nagyon ígéretesek, nem szabad elszórni őket, láthatjuk hogy Strasser és Merkel is saját nevelés, és itt tart hogy a felnőtt csapatban kapnak lehetőséget.

 2. De Sciglio jövőre Abate cseréje lesz….:) Zambrottának köszönjük szolgálatait.
  Strasserben a kicsi Gattat látom… 🙂
  Ely nagyszerű belsővédő…jövőre Yepes mehet a …. 🙂
  Comit ki kéne próbálni, ígéretesnek látszik.Carmona szintén.
  Merkelnek hatalmas futóteljesítményei szoktak lenni…13 km-ről is hallottam régebb, ami egy irányítónál nagyszerű dolog… 😀
  6 fiatal tapasztalatokat igényel Serie A szintről.Ha két évet odaformálgassuk őket és hozunk a nyáron vagy három klassziszt, akkor 3 év múlva! meglehet a BL-cím.
  Példának felhoznám a Fáraót:egy év alatt mekkora szintet fejlődött? 😀
  Valahol olvastam a Barca 3-1 vereség után, hogy a Barcánál a kezdő 11-ből 9! saját nevelés. Hát mi a l….at akarunk mi?

  FORZA MILAN! 😀

  • És a Real vezeti a bajnokságot, és remélem a bl-lel együtt meg is nyeri. Akkor meg a barca pont annyit ér el a törpjeivel, mint mi.
   Nem vagyok a fiatalok ellen, de azért mert a barcának összejött egy jó évfolyam, még nem biztos, h 4-5 év múlva nem kell visszatérniük a vásárlásra.
   Szívesen nézem a csapatban az igazi tehetségeket, de ha “csak” négyet tudunk beépíteni, az nem jelenti azt, hogy l….at se akarhatunk.
   😉

   • Tény, hogy a Real vezeti a bajnokságot, de a (kö..ög)Barca az elmúlt 7 évben nyert 5 bajnoki címet egy 2. és egy 3. helyezéssel egyetemben, a BL-ben 6 és alatt háromszor vitték el a trófeát! Remélem többet nem nyernek!

    Tévedésben vagy, mert a katalánok tavaly nyáron is elszórtak vagy 80 millió€-t új igazolásokra, tehát nem csak az ifikből élnek. Azt se feledd, hogy ezek az eredmények nagyon hosszú időre biztosítanak a Barcának utánpótlást, mert jelenleg a fiatalok nagyon jelentős százaléka a katalánoknál akar focizni, tehát elég komoly létszámból tudják kiválasztani a legjobbakat. Így nem nehéz. Ha mi nyernénk két bajnokságot meg egy BL-t az elkövetkezendő 3 évben, akkor mindenki a Milanban szeretne játszani és mi is válogathatnánk. Egy cimborám 12-15 éves tehetséges gyerekeket managel és vele is ugyanez történt, mikor kipicsáztuk az olasz válogatottat 3-1-re. Utána minden gyerek focizni akart és egy hónap alatt megháromszorozta a játékosállományát, de nem csak létszámban, hanem minőségben is változott a brigád.

    Az ifinevelés nem csak a játék képének hasznos, de jó pénzt is hozhat!

    • Pontosan így van! Érdekes eszerint vizsgálni majd az átigazolásokat. Posztra megfelelő, minőségi játékost hozni. Comi és Ganz teljesítménye magáért beszél. Kiegészítő embernek mindenképp számításba kell venni őket és nem csak akkor, ha épp nincs más! Csatárposzton igen is lehet cserélni! Ezért nem értem miért játszik végig Ibra minden k.va meccset!? Le is szarja már soxor…
     Maxi Sári kettős nagyon mozgékony lenne és ők még passzolnak is egymáshoz.

    • Üdv! (Nem mondtam, h nem költöttek- talán ezt nem is nekem szántad.)
     A “visszatérnek a vásárlásra” részt úgy értettem, hogy több játékosuk lesz a máshol nevelt, mint a saját. Érdekelne azért, hogy azt a 80 millát hány emberre költötték, mi kb. egy csapatot vennénk ebből a pénzből. (ez a baj)

     Viszont az utánpótlás résszel nem teljesen értek egyet. Az OK, h egy válogatott eredmény után többen választják a focit, de a Milan, Barca, (Ajax) stb. egy olyan szint felett vannak , ahol egy 12 éves nem válogat. Nem hiszem, hogy a szülők 3BL győzelem után nekiállnak barca-sulit keresni, és a helyi klub már meg se felel. A katalán fővárosban meg úgyis mindenki focibuzi, max Espanyol drukker, akkor viszont xarik a barca BL-jére.

     Az viszont megint igaz, hogy jó pénzt is hozhat! (Főleg, ha nem követünk el olyan blamákat, mint pl. az Atletico Raullal)

     • Neked szántam, de akkor csak a megfogalmazás nem volt tiszta. Ezt a saját nevelés dolgot azért lehet még boncolgatni, mert ha egy gyerek 15 éves kora előtt az akadémiára kerül, az gyakorlatilag saját nevelésnek mondható, hiszen még legalább 3-4 évet eltölt az ificsapatban mielőtt lehetőséghez jutna a nagyban, de gyakorlatilag őt is le kellett igazolni, meg kellett vásárolni valahonnan.
      Biztos, hogy marad ez a tendencia és a saját nevelésű játékosokra fognak építeni, mert (az eredmények is bizonyítják) egy nagyon jól működő utánpótlás nevelési rendszert, ami meg fogja oldani a Barca anyagi problémáit, tartozásait.

      A 80 millából Fabregas meg Sanchez volt 70, de lehet, hogy alálőttem azzal a 80-nal.

      Az utánpótlásról még annyit, hogy hidd el, így működik. Biztos forrásból származó infók, de ezt fentebb írtam is. Erre egy jó példa tavaly szeptemberben vagy októberben történt, amikor is a Barca megrendezte a kis kölyök tornáját, ahová a világ minden tájáról érkeztek 6-12 éves gyerekek, hogy megmutassák mit tudnak. Az ilyen tornákra a fiatal játékosok “managerei”, mint a cimborám, akit említettem, igyekeznek eljuttatni a kis neveltjeiket, hátha kiszúr egyet a megfigyelő. Köztük volt egy magyar apuci, aki a kicsi szőke fiát üszkén vitte ki (asszem 7 vagy 8 éves a kis srác). Ezeken a tornákon aktívan részt vesznek a megfigyelők és a magyar apuka elmondása szerint, utóbb kiderült, hogy a megfigyelők elmondása szerint is, felfigyeltek a gyerkőcre és ezt apuka büszkén mesélte az interjúban.
      Ez is ugyanúgy működik, mint a felvételi az egyetemekre. Biztos, hogy a Te szüleid is a legjobb iskolába akartak téged járatni (igaz, az iskola példában már 18 éves az ember és önállóbb, mint a 6-12 éves focisulis kisfiú). Jelenleg a Barcáé a legjobb utánpótlás nevelő iskola, ezért nem meglepő, hogy a szülők, akik tehetik, oda akarják bejuttatni a gyerekeiket. Mazinho brazil, de mégis a Barcához vitte fiát focit tanulni és tessék, ott tolja Alcantara a felnőtt csapatban. Ne értsd félre, nem az kerül be az utánpótlás programba, akit odavisz az apja, hanem azok, akiket a Barca megfigyelői érdemesnek tartanak rá! Ugyanúgy, mint az egyetemeken. Hiába akarsz oda járni, ha nem vesznek fel. Erre írtam azt, hogy komoly létszámból tudnak válogatni.

      Jelenleg a Barca a legeredményesebb és legagyonreklámozottabb klub a világon. Ennek köszönhető a barca divat és a sok divat drukker és az, hogy özönlenek a tehetséges gyerekek az utánpótlás akadémiára. Azt sajnos nem tudom, hogy mekkora a teljes barcelona utánpótlás keret, de biztos, hogy rohadt sokan vannak és a jelenlegi felnőtt keret igazolja, hogy minőségi játékosok vannak ott és a megfigyelők is értik a dolgukat, mert elég jól válogatnak.

      Sajnos!

 3. Nem azt mondom :)) Hanem azt hogy idén csak a Fáraó minősíthető olyan fiatalnak, aki rendszeresen kapott lehetőségeket,és jó lenne ha mások is kapnának…pl. Man.U.
  Nekem az is jó ha veszünk játékosokat, de ez a skót Berlu MEGINT nem fog költeni, csak reklámozza a klubbot. 😀
  Vagy hatvan millát tegyen le az asztalra és abból lehet venni játékost, vagy ha nem, akkor maradtak a kicsik…..am. úgyis lesznek jövőre fiatalok,mert sok az öreg, és nem mindenkinek fognak szerződést adni.. 😀

 4. zsoltocskoo tejesen eggyetertek veled.Jo csapat lenne foleg ha visszahoznank tobbieket is (Simone Verdi,Fossati,Donnaruma,Albertazzi,Dídac Vilà,Dominic Adiyiah,Andrea Schenetti,Michal Miskiewicz,Giacomo Beretta,Matteo Darmian,Alberto Paloschi)Ezek a jatekosok is fiatalok es a milan tulajdonaban vannak.Majdnem mind milan neveles,En mindet visszahozam.Forza milan!!!