Olasz jelentések szerint a Milan szeretné megszerezni a Lecce fiatal támadóját, Luis Murielt.

A 20 éves csatár jelenleg kölcsönben a Leccénél szerepel, azonban az olasz Udinese birtokolja a játékos játékjogának teljes részét. Luis Muriel korábban már a Granadában is megfordult, 2010-ig pedig a Deportivo Cali csapatánál futballozott, ahol 11 mérkőzésen 9 gólt lőtt.

Így nem meglepő hogy több csapat is szeretné megszerezni Luis Murielt, többek között a bajnoki címvédő Milan is. Állítólag a piros-feketék szeretnék megerősíteni támadósorukat a nyári átigazolási időszak során.

Azonban egyre nagyobb az esély arra, hogy az Udinese nem fogja könnyen adni a játékost, akiért 2010-ben csupán 1,5 millió eurót fizettek – jelenleg pedig 10 millió euróra taksálják a kivásárlási árát.

Muriel jelenleg a kolumbiai U-20-as válogatottban szerepel, továbbá a Leccében a 2011/2012-es szezonban eddig 17 mérkőzésen 4 gólt szerzett.

15 hozzászólás a bejegyzéshez

  • 1185percet játszott egy olyan csapatban, ami ősszel a liga leggyengébbje volt, a mostani feltámadásukban nagy szerepet játszik.
   Ez 296 percenként 1 gólt jelent, ami jobb Cassano, Robinho, Pato és Inzaghi mutatójánál (bár persze utóbbit pofátlanság felsorolni), és alig valamivel marad el El-Shaarawy átlagától. Szerintem nem annyira rossz.
   A gólpasszokat számítva persze Robinho és Cassano megelőzi egy kicsivel, de ez inkább az ő dícséretük: majdnem egészen meccsenként 1 gól vagy assziszt szerintem kifejezetten jónak számít.

 1. Én a club helyében szívesen kifizetnék érte 7-8-9 millió € körüli összeget és szerintem érdemes is! Megmondom miért.

  1. Első sorban azért, mert az elmúlt 5-10 évben elég jó kis játékosok kerültek ki Kolumbiából, illetve Dél-Amerika északi szegmenséből, mint pl: Chile, Venezuela (utóbbit azért említettem, mert a Copa Americán jó nagy barackot nyomtak mindenki fejére). Csak a kolumbiaiakat említem: az EL győztes Porto játékosai: Guaren, Rodriguez, Falcao, a Napoli szélsője Zúniga, az Atl. Madridból Perea, az Udinese két játékosa Armero és Cuadradó (utóbbi a Lecce csapatánál kölcsön). Ez leginkább azt jelenti, hogy arrafelé ráfeküdtek egy jóféle ifinevelési szisztémára és manapság már nem csak azt hallani, hogy Brazíliából meg Argentínából (esetleg Uruguayból) özönlenek a jobbnál jobb játékosok, hanem felkerültek a tehetséges fiatalok térképre a kisebb “északi” országok is!

  2. A Milan számára jó befektetés egy fiatal tehetség megvásárlása, még ha 10 millióba is kerül, lásd: El Shaarawy. Szerintem érte már most többet el lehet kérni, mint amikor megvettük. Ez két dolognak köszönhető: 1. jól teljesít, 2. a Milanba igazolt. Akárki akármit mond, az ha valaki egy olyan csapatba igazol, amely körül sokkal nagyobb a hírverés, a reklám, érdeklődés a csapat iránt, ott egy játékos értéke növekszik a megsokszorozott figyelem és a csapat által elért eredmények miatt is (természetesen a 10-15 millió alatt megvásárolt játékosokra gondolok és nem a 30-40 milliós nagyságrendre, mert onnan inkább csak lefelé megy az érték).

  3. Ha valaki látta a Napoli-Lecce meccset, az tudhatja, hogy a srác hatalmasat játszott és nem egyszer olyan helyzetbe hozta a csapattársait, hogy azt csak kihagyni lehetett, csak sajnos ki is hagyták, de emellett akkora sz.patós gólt vágott, hogy csak na! Ja, és nem ez volt az egyetlen jó meccse. Meg amit az Inter ellen is művelt, az sem volt semmi! Engem egyértelműen megvett! Nem véletlen, hogy az Udinese nem szívesen válna meg tőle.

  4. http://www.goal.com/en/news/10/italy/2011/12/30/2824442/luis-muriel-keen-to-stay-at-lecce

  Arcra olyan, mint Ronaldo és Thiago Silva egyvelege, úgyhogy nálam ez alapból egy hatalmas piros pont mellette, bár amit a labdával művel, az a Fenoménra hajaz.

  Ha Patot eladjuk, akkor Muriel megvásárlása engem mindenképp vigasztal! Azt mondom, hogy inkább érte fizessünk 10 milliót, mint Maxi Lopezért 9-et, vagy Tevezért 40-et!

 2. A kommentátorok így is összekeverik Robinhot Emanuelsonnal, ha még ő is jönne akkor T.Silvaval kevernék össze? 😀 De viccet félre téve, én először elhoznám kölcsönbe a srácot opciós joggal, és ha látjuk benne a potenciált akkor lehet szó a leigazolásáról.

 3. Én Shadow vagy Lansky álláspontjával értek egyet! Egy tehetségért 5-6 milliókat lehet kifizetni. Ő messze nem mondható még kész játékosnak. Azzá válhat, de ha nem!? Egy bukott szezon után 2 zsák krumpliért árulhatjuk. De a kopaszék ezt tudják. Olasz hagyományok szerint kölcsön és opciós jog a valószínű. De a Juve ellen játszott ellenünk 2 saját nevelésű és nem éppen koros támadó. Ezen kellene elgondolkodni inkább! Nem tartom rossznak a Milan utánpótlás nevelését, rendre bizonyítanak is. Akkor miért kótyavetyéljük el a játékosainkat? Kérdem én ez a gyerek miben jobb mint Paloschi?

  • Azzal azért vitatkoznék, hogy egy tehetségért mennyit lehet fizetni, hiszen minden és mindenki annyit ér, amennyit fizetnek érte. Ha 5 millát, akkor 5-öt ér, ha 10-et fizetnek érte, akkor annyit, ha 100-at adnak érte, akkor 100-at ér!

   A 17 éves Patoért pl: 24 millió €-t perkált a klub és ezt már megszolgálta (legyetek kedvesek nem az elmúlt másfél évet alapul venni az ő esetében) és manapság akár 50 milliót is adnak érte. Ott van pl: C. Ronaldo. Érte 18 éves korában 15 milliót perkált a MU. Azt már nem is említem, hogy mennyiért sikerült eladniuk. Kaká is jó példa, bár őt elég olcsón sikerült megszerezni a maga 8.5 milliójával 2003-ban, 21 évesen. Őt is tudjuk, hogy mennyiért ment el. A fiatal Dél-Amerikai tehetségekkel nem jellemző, hogy befürdik a vezetőség!

   Paloschi és közte leginkább az a különbség, hogy két évvel fiatalabb, technikásabb, fürgébb, az előkészítésekben is hasznosabb a kolumbiai, ráadásul nem kis gólokat lövöldöz a Napolinak, Internek…

   Paloschi ráadásul 22 évesen még mindig csak tehetség. Nem véletlenül passzolgatjuk ide-oda! Szerintem belőle sosem lesz nagy Milan játékos.

   Nem utolsó szempont az sem, amit babugyagyu írt.

   A kölcsön+opció nem rossz ötlet, de azt ne feledjük, hogy az Udinesenek ez nem biznisz , ráadásul nem is áll sz@rul anyagilag a klub, hiszen mostanában előszeretettel vásárolnak tőlük játékosokat pl: Sanchez cirka 37,5 millió €ért + a bajnokságban is jól teljesítenek az elmúlt években.

   Majd nyáron okosabbak leszünk de még mindig inkább érte 10 millió, mint Maxiért 9!

  • Lényegében mindenben:) Mutass 1 jó Paloschi szezont.Nincs! Akkor 1 olyan szezont mikor kihagyhatatlan volt 1 olyan bomba erős csapatban mint a Parma. Nincs! Megelégszem 1 olyan szezonnal is mikor mondjuk 7 gólt lőtt legalább. ja,hogy ilyen sincs! Nem véletlenül nem akarja megvenni a lőtéri kutya sem! Ja és tegyük hozzá,hogy a fergeteges gól/meccs mutatót úgy sikerül elérnie,hogy befejező csatár vagyis nem egy amolyan árnyék ék mint pl Robika aki osztogat is. Pippo is befejező csatár mielőtt a Juvéhoz került fiatalon 1 gyengécske csapatból kirobbanthatatlan volt és közel 20 gólt rúgott. Na,ilyen 1 tehetséges befejező ember és nem olyan aki ha már ötször betalál 1 szezonban akkor fáklyás felvonulást tartunk.

  • Hát már azért sem lenne fölösleges igazolás, mert Pippo év végén távozik köreinkből!Abban sem vagyok biztos, hogy Pato marad!Maxi ha nem produkál valamit, akkor megy vissza oda ahonnan jött és hát azért Cassanora sem vennék mérget, hogy szívproblémákkal sokáig bírja még!Tehát ha a legrosszabb lehetőségeket vesszük figyelemebe akkor marad 3 csatárunk minden frontra!Ezért kell nézelődni!