2022. október 07., péntek

Bizonytalan Zambrotta jövője

-

Gianluca Zambrotta szerződése, több társához hasonlóan, az idény végén lejár. A játékos még nem tudja, kap-e új szerződést a Milannál.

A vasárnap 35. születésnapját ünneplő védő jövője a klubnál bizonytalan, eddig nem jelezte felé a vezetőség, hogy szeretnék a közös folytatást.

“Nincs semmi új fejlemény és kétségeim vannak afelől, hogy a közeljövőben bármi is változna.” – nyilatkozta Marcello Bonetto, a játékos ügynöke a  Milan News-nak.

“A Milan keretében több játékosnak is lejár a szerződése a nyáron, ezért úgy gondolom, hogy a szezon végéig várnunk kell, akkor tudunk majd dönteni. Zambrotta szeretne játszani, még nem gondolkodik a visszavonuláson. Most azt várjuk, hogy a Milannak mik a tervei. Gianluca távozhat is a nyáron és egy külföldi lehetőség sincs kizárva. Kis klubhoz nem akar csatlakozni, ő többet érdeme annál.”


EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

14 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Zambrotta kiváló játékos volt.Az hogy ki milyen csapatot érdemel az nem attól függ hogy milyen játékos volt és miket nyert, hanem attól hogy az adott pillanatban milyen teljesítményt tud nyújtani.Remélem a vezetés mind a két szélen fog védőt igazolni a nyáron, mert égető probléma.De erre nem sok esélyt látok.Mindenesetre fontos lenne hogy a Zambrotta,Antonini ,Bonera hármasnál minimum kettő jobb teljesítményre képes játékos érkezzen.

 2. Mivel Mesbah és Antonini az első és a második számú bal bekkünk ezért Taiwo és Zambrotta közül max az egyiket tartanám meg.
  Zambrotta sokkal idősebb de ő legalább érti az olasz nyelvet és a taktikát. Taiwo fiatalabb, többet fut de nem érti a taktikát. A fő kérdés, hogy Taiwo-ban látunk-e valamit a közeljövőben mert ha nem akkor adjuk el. Ha meg képes megérteni a taktikát akkor viszont Zambrottának kell mennie mert 1 pozícióra 3-4-en vannak. Közben meg nincs igazi irányítónk!!
  Véleményem szerint Zambrotta technikájával elküldi gyufáért Taiwot. Ezért Zambrottát 1 évre megtartanám 3dik cserének, Taiwot pedig eladnám és az árából közép pályást vennék. Viszont az is igaz, hogy a “fiatalítási projektbe” már nem igazán fér bele Zambrotta hosszabítása.

 3. Én mindenképpen megtartanám még 1 évig. Több poszton bevethető, az elmúlt években ő volt a “fontos meccseken” az első számú balhátvédünk. Nyilván nem rá kell építeni a jövő csapatát, de szerintem rotációs rendszerben hasznát vehetnénk. Az Inter meccs után (ahol valóban nem játszott jól) látványosan körön kívül került, de másnál ez nem okozott korábban automatikus mellőzést (lásd Luca A., Clarence S. …).
  Forza Gianluca!!

 4. – Roberto Carlos: Anzsi Mahacskala
  – Fabio Cannavaro: Al-Ahli Dubai
  – Thierry Henry: New York Red Bulls
  – Rivaldo: Kabuscorp
  – Batistuta: Al-Arabi

  Szerintem ezek a játékosok is megérdemelték volna, hogy a karrierjüket egy igazi nagycsapatban fejezzék be. Ez nem így működik. Egyszerűen nem volt rájuk igény, illetve ők sem akartak már olyan szintű terhelést pályafutásuk végefelé.
  Az ügynök utolsó mondatának első része – “kis klubhoz nem akar csatlakozni” – igencsak érdekes. Ő tehát reálisan látja a helyzetet: tisztában van azzal, hogy ügyfele már csak egy kisebb klub számára lehet célpont. Egy kisebb klubnál nyilvánvalóan nincsenek akkora követelmények, nem helyezték olyan magasra a lécet. Ha pedig ez így van, és Zambrotta már csak egy kiscsapatba való játékos a jelenlegi képességeit tekintve, akkor ne tartsuk meg.

  Szépen lassan majd szállingóznak a hírek, hogy kikkel akar hosszabbítani a klub és kikkel nem. Jelenleg 10 lejáró szerződésű játékosunk van. 10-en biztosan nem fognak távozni, de jó lenne, ha mozdulna a klub, és legalább a felét ezen játékosoknak elengedné. Pippo bizonyosan menni fog, Seedorf helyére remélhetőleg jön Montolivo, Zambrotta helyére itt van Mesbah, Antonini, tkp. Taiwo, végszükség esetén pedig Urby is (ennyi bőven elég, még sok is), Gattuso is sanszos, hogy megy (Muntari és Nocerino lenne az ellenfele…), Flamininek meg akkora a fizetése a középszerű teljesítménye ellenére, hogy kiveri a biztosítékot (nálam legalábbis)…

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS