Pato edzésbe állt

10

Csütörtökön újrakezdte az edzéseket Alexandre Pato, a Milan brazil csatára, aki szeptember 22-én szenvedett combsérülést. Massimiliano Allegri vezetőedző reményei szerint a 22 éves csatár a válogatott mérkőzések miatti szünet után, csapata Fiorentina elleni idegenbeli meccsén már újra játszhat.

Az eredetileg egy hónapos kihagyás Pato számára így majdnem megduplázódott, de a milánóiak annak örülhetnek, hogy a megoperált Cassano helyére visszatérhet a brazil, és a válogatott szünetnek köszönhetően viszonylag  kevés meccsen kellett nélkülözni egyszerre a két támadót.

Arról jelenleg nem szólnak a hírek, hogy Adriano Galliani kapott-e, s ha igen, milyen magyarázatot arra, hogy Pato miért sérül meg szinte két-három havonta. Mint emlékezetes legutóbb szeptember végén, az Udinese elleni hétközi bajnoki 21. percében kért cserét Pato. A fiatal csatárra a Milannál eltöltött első két évében hat-hét kiló izmot “pakoltak fel”, több szakember szerint ez állhat a sérüléshullám hátterében.

“Ez nem balszerencse kérdése” -mondta akkoriban a Gazzetta dello Sport olasz lapnak Galliani. “Összehívtam egy találkozót Massimilano Allegri vezetőedző, az erőnléti edzők és az orvosi stáb tagjai között, hogy megpróbáljuk kideríteni, mi állhat a háttérben. Pato 2008-ban és 2009-ben szinte egyszer sem volt sérült, azóta azonban folyamatosan problémák gyötrik.”A játékos legutóbbi sérülése óta a calciomercato.comon megjelent a hír, miszerint a Milan 45 millió euróért kész megválni sérülésekkel sújtott brazil válogatott támadójától. A portál azt írta, hogy Massimiliano Allegri vezetőedző a középpályája megerősítése céljából feláldozhatja 22 éves csatárát.

A többek között a Barcelona, a Manchester City és a Paris Saint-Germain által is megkörnyékezett Pato eladásából a hírek szerint Casemiro (Sao Paulo), Christian Eriksen (Ajax), vagy Paulo Henrique Ganso (Santos) öltözhetne piros-feketébe.

Patót 2014-ig köti szerződése a bajnokcsapathoz, amelyben 130 mérkőzésen 58 gól és 14 gólpassz a mérlege.

Fontos szempont lehet az esetleges biznisznél, hogy Pato jelenleg azzal a Barbara Berlusconival él együtt, aki a Milan tulajdonosának leánya,  s aki az újságok szerint egyszer minden bizonnyal a klub tulajdonosa lesz. Az alábbi képek a napokban készültek a párról Milánóban.

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Anno Barbara valami olyasmit nyilatkozott, hogy Pato sem érinthetetlen. Abba most ne menjünk bele, hogy ezt hogyan értette… 😀 Ha Pato helyett érkezne egy Casemiro, valamint Eriksen és/vagy Ganso, egy percig sem gondolkodnék. Más kérdés, hogy a helyére nyilván kellene venni egy csatárt. Nehéz ügy, de a középpályát mindenképpen meg kell erősíteni, gondolva a nyár utáni időszakra is. És ha ennek az az ára, hogy Patotól megváljunk, akkor tegyük.

  2. Csak nálam számít jó játékosnak? Robinho megsem üti az ő gól átlagát! Adjuk el Robinhot! Forever Milan…..

    • Robinho sokkal kreativabb játékos. Tud helyzeteket kialakitani, megbolonditani a védőket, passzolni stb.. A Pato féle csatárok éhen halnak Robinho-k, Cassano-k és Ibrahimovic-ok nélkül.

  3. Az alap hír az, hogy edzésbe állt és a Fiorentina ellen már játszhat. Ez jó, hát tegye azt!

    (Lansky! Nem tudom jól értem-e a mondani valód de arra számíts, hogy ha el is adják a világ pénzéért akkor is csak 1 játékost fognak helyette venni ismerve a vezetőséget.)

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet