2022. szeptember 25., vasárnap

Milan-BATE Borisov 2-0 (1-0)

-

Bajnokok Ligája H csoport 3. forduló

San Siro, Milánó 72.000 néző

Milan – BATE Borisov 2-0 (1-0)

Vezette: Hagen (norvég)

Gólszerző: Ibrahimovic (33.), Boateng (70.)

Sárga lap: Nocerino (39.); illetve Bordachev (43.), Simic (44.)

Milan (4-3-1-2): Abbiati; Abate, Nesta (Mexes 84.), Bonera, Taiwo; Aquilani, Van Bommel, Nocerino; Boateng (Emanuelson 78.); Ibrahimovic, Cassano (Robinho 61.)

Bate Borisov (4-2-3-1): Gutor; Baga, Radzkov, Simic, Yurevich; Volodko, Likhtarovich (Olekhnovich 66.); Kontsevoy, Bressan (Pavlov 77.), Bordachev; Kezman (Skavysh 71.)

A mérkőzés statisztikái

goal

gazzetta

lineups

espn

A mérkőzés góljai

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

29 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Szép meccs volt. Meg van a 3 pont.
  Senkire igazán nem lehet panasz, bár voltak itt-ott kisebb hibák….
  Aquilani Nocerino nagyon jó volt a KP-n, Aquilaninak volt több jó lövése is, ugyanabból a pozicióból, ahonnan Ibra bevarrta az első gólt.
  Boateng gólja gyönyörű volt. A kapusnak esélye se volt.
  Taiwo szuper. Bárcsak sose sérülne le. Nagyon gyors vele a bal oldalunk, és végre vannak beadások is balról, ami nekem már nagyon hiányzott a csapat játékából. Volt egy-két lövése is, melyek nem igazán sikerültek, de a youtube viedókból tudjuk, hogy ő ennél sokkal többre képes. Halálosak a távoli lövései és a szabad rúgásai. Legközelebb remélem összejön neki.
  Abbiatinak bár sokat nem kellett védenie, de volt egy-két meleg helyzet, amelyeknél észnél volt és tudott hárítani.
  Jól játszott mindenki… és jók voltak a cserék is. Emanuelsson, Robinho, Mexes…. mind jól játszottak.
  Bárcsak mindig tudnánk tartani ezt a lendületet….. nagyobb csapatok ellen is.
  Na ahogy irtam tegnap a 2-0-al nagyon elégedett vagyok.
  Igy kell ezt csinálni. Hála istennek nem sérült le senki.

  HAJRÁ MILAN!

 2. Örülök a győzelemnek, de amit Ibra és Cass megengedhet magának az felháborító, és a hideg futkos a hátamon, amikor lehajtott fejjel kullognak valamerre, amikor az ellenfél támad… Ez überluxus, és ennek meg fogja inni a levét a csapat.
  Ami viszont nagyon tetszett a meccs végi összeállításunk:
  Abbiati
  Abate-Mexes-Bonera-Taiwo
  MvB-Noccerino-Ema-Boa
  Robi-Ibra
  Ebből látszik, h a csapatunk teljesen kicserélődött ott ahol kellett. És ez így jó. Azért 1 klasszis irányító nem ártana, és persze a 2 brazilunk visszatérése is jót tenne. Esetleg a Fáraó beépítése, de ilyen csapatba nehéz betenni vki helyett.
  Kellett a 3 pont, megvan. Abbiatinak pacsi. Taiwo egyre jobb, és ez így jó.

 3. Milan 2-0 Bate Borisov :
  Elég jó meccset játszottak a fiúk, egész végig uralták a meccset, abszolút nem féltem még a bekapott góltól sem, igaz párszor ABBIATI védett nagyokat, mintmikor Bommel eladta a labdát és 1 az 1-be ment a kapussal szembe a csatár…Még igy is van/volt elég sok sérültünk, mégis jól kihúztuk, szépen egybeforr lassan a csapat…Nekem Nocerino játéka teszett aszt hiszem a legjobban, engem nagyon meglepett pontos, szép passzaival, a támadásokban a védekezésben is egyaránt kivette a részét, azt hiszem ő alapember lehet valójában…Boateng óriási gólt ragasztott, Ibra is jó volt de viszont elég sok pontatlan lövése volt, mint Taiwo-nak is, AQVA-nak meg azt hiszem fel kell nőni a feladathoz, mert ennyiszer ilyen tisztán lőni, már luxus kihagyni, és ha ez egy Barca ellen van akkor csak fogom a fejem, amúgy le a kalappal az összes játékos előtt, örülök Mexes bemutatkozásának is :))
  Forza Milan Örökké..

 4. a jó felfogás meghozta a gyümölcsét és biztos vagyok benne,h ha a meccs elején betalálunk egy 5össel küldjük haza őket,de nem vagyok telhetetlen…voltak nagyon jó teljesítmények:a védelem stabilitása és összeszokottsága fontos lesz idén is,a kpályát uraltuk(leszámítva egy-két MvB hibát) Boateng harcolt,küzdött és jól osztotta a területet támadásban,az a dugó pedig… 😛 Cassano nem volt rossz,de látszik,h fáradt,mivel a kulcspillanatokban hibázgatott,Ibra szokásos 6.5…Mexés-nek nagyon örülök,a 10 perce alatt bebizonyította,h jó pár évre leszerződtettük a világ egyik legjobb belső védőjét…fel kell vegye a ritmust erőnlétileg és nem fogunk gólt kapni…az elmúlt meccsek bíztatóra sikerültek,ha van kiből meríteni a mesternek,a Milan egy másik arcát mutatja és legalább a szellemileg labilisabb szurkolóknak sem kell a menesztésén gondolkodnia vagy aggódnia a BL helyezésért…

 5. IlPrincipe27: Itt nem az edzőmenesztés illetve a Bl helyezés a cél, hanem a címvédés és egy Bl elődöntő mondjuk. A csapat most és a Palermo ellen is jól játszott, csak félek ha visszatérnek az öregek újra ők lesznek a kezdőben. Nocerino helyett gattuso/ambro, aquilani helyett pedig See.Pedig láthatná Allegri, hogy ez a Milan aki most játszott sokkal dinamikusabb és technikásabb játékra képes mint az öregekkel a kezdőben.

  • erről beszéltem én is,csak pár okos már a vészharangot kongatta 2 forduló után,nekik szólt a kritika…szokj hozzá,h az idősebbek is játszanak még idén,m akkor jó egy csapat,ha lehet meríteni a keretből és nálunk őket lehet…mondjuk én Seedorfot bármikor elnézem a kezdőben,mivel a rutinjával meccseket (és ingyen órákat) nyerünk…

 6. Gratula a Milan sztárjainak (egyben kedvenceimnek) a győzelemhez! Lenne egy nagyon fontos észrevételem! ami szerintem nagyon pozitív! MVB kivételével a fiatalabb réteg játszott! Végre nem erőltetjük See Ambro Gatta stb.. embereket. Mvb-el vittünk bele egy kis rutint… nem vittük túlzásba! és ez jó! ha Flamini felépülne,akár helyettesíthetné is!

  Nagyon pozitív vagyok most! Még felépül a két brazilunk! Flamini… és tiszta jók vagyunk… 1-2 támadó/irányító kp… és fullos a keret!

 7. A tegnapi kezdőcsapatban csak Abbiati, Nesta, és Van Bommel volt 30-on felül. A kezdőcsapat átlagéletkora 29,1 év volt, az első csere (Cassano helyett Robinho) után 29 év, a második csere (Boateng helyett Emanuelson) után 29,1 év, míg a harmadik csere (Nestát váltotta Mexés) után 28,5 éves volt a csapat.
  Azt gondolom, erőnlétileg kezdünk rendbe jönni. Bár tegnap nem nagyon voltunk rákényszerítve a hajtásra, az mindenképpen jó jel, hogy nagyon jó százalékban jutottunk el a fehéroroszok kapujáig. Egyáltalán nem volt egysíkú a játékunk. Voltak távoli próbálkozások (Aquilani 4-szer is kísérletezett), voltak szélről belőtt labdák (ezeket kivétel nélkül a szélső védőinknek köszönhettük). Jól, kombinatívan játszottunk. A helyzetkihasználás azért még mindig nem az igazi. Ennek ellenére nagyon sima meccs volt, nagyjából ezt vártuk.
  Abbiati: 2 nagy védése volt, mindkettőből simán gólt kaphattunk volna. Egyébként nem kellett sokszor izgulnia.
  Abate: semmi különös. A védői feladatait jól megoldotta, sokszor futott fel a támadásokkal, megbontva a boriszoviak védelmét. Beadni továbbra sem tud, de azért volt egy tanítani való (és nem tanári, ahogyan a legtöbb hülye kommentátor szokta mondani…) labdája Ibrának is, sőt, “Bengtsson” gólja éppen az ő beadásnak látszó labdájából született.
  Nesta: nem éreztem annyira magabiztosnak. Sokszor a félpályánk közepén is feltűnt, pedig neki jóval hátrébb kellene védekeznie. Egy jó átlagosat azért hozott. Öregszik sajnos…
  Bonera: magához képest azt gondolom, jól teljesített. Mindent megtett, amire képes, még cselezgetni is próbált… Kár, hogy felvágták, ki tudja, meddig jutott volna. 🙂
  Taiwo: nagyon jól teljesített. Kicsit még mindig rendszeridegen, de nagyon látszik rajta a bizonyítási vágy. A mérkőzés végén már csúsztak be hibák nála, de nagyon nagy kincs ő. Lefutni gyakorlatilag nem lehet, a fizikuma miatt meg elnyomni sem nagyon… A meccs egyik legjobbja volt, a védők közül ő futotta a legtöbbet.
  Nocerino: az a munka, amit meccsről meccsre bemutat, nélkülözhetetlen. Sosem cifrázza túl, mindenhol feltűnik, a védőmunkája kifogástalan, és a támadásokhoz sem hülye. Tegnap is remekelt, és a legtöbbet futó emberünk volt. Nagyon kellett ő nekünk. A legnagyobb nyári fogásunk.
  Van Bommel: az az eladott labdája egy vicc volt. Belefért. Egyébként ne ez maradjon meg bennünk, hanem az a játéka, amelyet Nocerinoval együtt “elkövetett”. Nagyon masszív kettőst alkottak Antonioval.
  Aquilani: a meccs legjobbja. Látszik, hogy jó esze van a szervezéshez, néha olyan labdákat adott, amilyeneket a fénykorában lévő Pirlotól láthattunk korábban. Bátran lőtt távolabbról is, de a játéka lényegi eleme az volt, hogy jól mozgatta a csapatot. Ehhez persze kellett az is, hogy Nocerino után ő futotta a legtöbbet a csapatból.
  Boateng a gólja és néhány szép megmozdulása ellenére nem igazán bizonyította, hogy jó helyen játszatja őt Allegri. Nagyon sok hibával játszott. Egy – papíron – irányítótól elfogadhatatlannak tartom, hogy a büntetőterületen belül vagy a büntetőterületre csak egyetlen sikeres passzt tudjon adni. A gólja fantasztikus volt, de szerintem ő is érezte, hogy nem volt valami fényes meccse.
  Cassano nagyon jól operált a keresztlabdáival. Nem volt annyira friss, de ez szerintem érthető ennyi zsinórban lejátszott meccsel a lábában. Ő azt tudja, amit Boateng nem igazán. A kapu közvetlen közelében is jól tudja osztogatni a labdát. Tegnap is rendre veszély alakult ki a beíveléseiből. Pihennie kell.
  Ibra rúgott egy gólt, de megint kihagyott egy nagy ziccert. Ő törte meg a gólcsendet. Rá annyira vigyáznak, hogy sokszor kettős őrizetet is kap, nem csoda, ha nincs olyan sok lehetősége. A gólja nagyon fontos volt. Maradjunk annyiban, a Palermo ellen jobban teljesített. Az azonban egyértelmű, hogy nagyon kell ő ebbe a Milanba.
  A cserék: Robinhonak volt egy nagy helyzete, de nagyobb volt a füstje, mint a lángja. A helyzetet nagyon ügyesen ki tudja alakítani, de a befejezései nem sikerülnek. Tegnap sem. Emanuelson sok vizet nem zavart, miként Mexés sem. De a francia legalább kapott egy nagy tapsot, és jó őt nálunk tudni.
  Allegri ténykedése: sok dolga nem volt. Ami feltűnt – és már több meccsen is látható volt ez tőle -, hogy szerkezetet nem igazán módosít, de az embereket cserélgeti a rendszerben. Boateng volt, hogy bal oldalról indult, volt, hogy jobbra ment ki (Cassano vagy Ibra mögé, illetve Aquilani vagy Nocerino elé). A csatárokat is rendszeresen cserélgette, tkp. rotálta. Volt mindenki mindenhol. Tetszett, hogy mindkét szélső hátvédünk kivette a részét a támadásokból. Volt, hogy Taiwo is szinte balszélsőt játszott, de Abate is bátran elindult labdával vagy anélkül.
  Nagyon fontos győzelem volt ez. A csoport második helyéhez elegendő idegenben bármelyik kicsi ellen egy pont. Most is azt mondom, amit korábban szinte mindig: a Barca elleni meccsnek úgy kell nekimennünk, hogy a továbbjutásunk már készpénz legyen. Ehhez csak annyi kell, hogy a katalánok tegyenek egy szívességet a következő körben, mi pedig szintén hozzuk el a 3 pontot Boriszovból.

 8. Boatengnek hatalmas RESPECT!! Nem kell neki mindig a hülye bohócot játszani ő több annál, meg is mutatta tegnap. 99% kirohant volna a világból is ha lő egy ekkora gólt, de ő nem tette. Taiwon látszott a meccs hiány, semmi nem jött össze neki, de ha rendszeresen játszana biztos pontosabbak lennének a labdái. Nem néztem statisztikát, de szerintem ő futotta a legtöbbet tegnap. Ibra sokszor túl akarta bonyolítani a dolgokat, és a szabadrúgásai is nagy szarok voltak, más is lőhetné, bár Ibra is tudja jól lőni, de rég láttam már tőle jó szabadot.

  Inzaghi, Al Shaarway meg hova tűnt???

 9. Sajnos nem láttam a meccset, csak az összefoglalót. De nem tudom eldönteni, hogy most mi történt. Megnyertünk két meccset és most már mindenki áradozik a csapatról, míg 1 hete még gyászhangulat meg edzőmenesztés volt minden második postban.
  Kicsit fura ez nekem és azért a “bivaly-erős BATE elleni brutálisan nagy arányú győzelmünket” se értékeljük túl.
  Ha valóban látszik mit akar játszani a csaptunk – ami eddig a legnagyobb probléma volt, akkor értem a hurrá hangulatot, de azt hiszem meg kellene várni a Roma elleni rangadót és ha addig kitart a formánk, akkor lehet levonni következtetéseket az elmúlt két meccsből.

  Nem károgni akarok, csak a földön járni! 🙂

  Forza Milan!

  • messze nem erről van szó. De nyert a csapat. Megszereztük a 3 pontot a csoportban. Ami nagyon fontos 3 pont!!! Mindegy ki ellen szereztük!!!

   És a földön járunk…. világos ez csak egy kiscsapat volt… és a Palwrmot elverni se volt hű wazze de istenkirály nagy teljesitmény…… de ezeket a meccseket hoztuk… és nagyon fontos 3 pontokat gyűjtöttünk be. Hadd örüljünk már egy kicsit a ramaty kezdés után.

   Természetesen továbbra is fenntartom.. hogy akár felépülnek a sérültjeink akár nem… a középpályát erősiteni kell. mese nincs. ha nem igazolunk senkit irányitónak… és nem erősödünk meg a KP-n, akkor itt nagy bajok lesznek megint.. ha ne adj isten megint beindul a sérülés hullám….

   Tudjuk hogy nem nagy teljesitmény, de szép jjáték és NAGYON FONTOS 3 PONT!

   Most ez a lényeg! 😉

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS