2022. szeptember 27., kedd

Zamparini: A Milan szegény, Berlusconi meg távozzon

-

Maurizio Zamparini, a Palermo hírhedt elnöke ismét hallatott magáról. Ezúttal a Milant és Berlusconit kritizálta.

A Milan a nyár végén bonyolított le üzletet a Palermóval, megszerezve Antonio Nocerinót kevesebb, mint 1 millió euróért és egy primavera játékos tulajdonjogának feléért.  Korábban arról is pletykáltak, hogy a Milan szerette volna megszerezni Javier Pastorét is, aki végül a PSG játékosa lett. Zamparini szerint a piros-feketét képtelenek voltak versenyezni a franciákkal.

A Radio2-nek adott interjúban így fogalmazott: „Galliani szinte zsarolt engem. A Milan jelenleg olyan szegény, hogy csak lejáró szerződésű játékosokat tud megszerezni. Mit gondolnak, hol fog játszani Montolivo a következő idényben?”

Zamparini Berlusconira is kitért, akinek nem túl nagy híve: „Nem értem miért marad a helyén, mint miniszterelnök. Mi olaszok mind azt szeretnénk, ha távozna, de nem akar elmenni.”

A nyilatkozatból talán a legfontosabb az lehet, már amennyiben igaz, hogy Montolivo érkezése a Milanhoz szinte elég valószínűleg tűnik.

 


EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

34 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ezért szeretem a calciot, az ilyen freak emberek miatt:) Az viszont kicsit tényleg gond, hogy teljesen irreális árakat kérnek az embereikért az olasz élcsapatoktól, van egy komoly felár. Olaszból nem is lehet játékost venni, Sanchez, Pastore, Hamsik, Lavezzi, Inter és mi is akartuk őket, de esélytelen, inkább eladják valami újgazdagnak, vagy kinevetnek. Egy gond van ezzel, hogy a játékos érdekeit teljesen figyelmen kivül hagyják (lásd pl. Pastore esetét) néha pedig van hogy bagóért elszórják őket, de nem az “északiaknak” (lásd Sirigu, Zapata, Cassani stb.).

 2. Nem képtelenek voltunk versenyezni Pastore-ért,hanem nem akartunk kiadni olyan nevetségesen horribilis összeget érte,kb. a felét se éri! Arról pedig hogy a 2 klub közül melyik a szegényebb beszélni sem érdemes,fájhat nagyon zamparampának,hogy semmit nem nyertek életükben,mert az ilyen idióta nyilatkozataival hívja fel magára a figyelmet, de szerintem még az olaszoknál sem veszik komolyan ezt az agysérültet!

 3. Pénz beszél, Zamparini ugat… A saját udvaron kellene sepregetni, ha fillérekért el lehet hozni egy Nocerinot. Egyébként meg gazdasági válság van, mit várt hogy a kopaszék árversenybe mennek az arabokkal… Hát így nem csoda, hogy savanyú a szőlő!

 4. Ebből a nyilatkozatban nem is az a lényeg, hogy szegények vagyunk és hogy csak lejáró szerződésű játékosokat tudunk megszerezni. Inkább az a burkolt lényeg, hogy Zamparini egy nagy barom, mert a 3 (volt) legjobb játékosából (Pastore, Nocerino, Montolivo) csak egyért kapott pénzt, a másik kettő pedig Milan játékos lett/lesz szinte ingyen. Itt nem Berlusconival meg Gallianival van baj, ők inkább zsenik, hogy ezt össze tudták hozni úgy, hogy tényleg csórók vagyunk és ez csak azt bizonyítja, hogy Zamparini egy nagy marha, hogy összehozta magának azt, hogy a legjobb játékosai ingyen leléphettek.

  Erre szokták azt mondani, hogy ” ha hallgattál volna, bölcsebb maradtál volna” !!!!!

  Egyébként a miniszterelnöki részével sem értek egyet, mert sajnos Itáliában nincsenek vele megelégedve, de VÁLSÁG van ott is és máshol is. Egy országot mutasson nekem valaki, ahol meg vannak elégedve a vezetővel. Olaj nagyhatalmak kizárva!

 5. Zamparini egy nagyon ellenszenves ember…. miért érdekli őt annyira a Milan??? :-O miért nyilatkozik állandóan a Milanról, semmi köze nincs a Milanhoz….. nem vagyunk riválisok.. messze nem ugyanaz a kategória…..
  Pastore nagyon jól jött volna a csapatnak… lehet a KP-s gondjainkat hosszútávra megoldotta volna….. de a kért összeget én se adtam volna meg érte soha…
  Hogy szegény lenne a Milan? Ebben van valami igazság… nincsenek bevételek.. a stadion nincs tömve a meccseinken… nincsenek ,,nagy sztár,, nevek, akik után rohannának a szurkolók és más csapatok szurkolói, metek ajándéktárgyak eladása.. stb stb stb …. ezek megszűntek azzal, hogy eladtuk Kakát.
  Na de hogy talált a Palermo egy olyan játékost, akit 50 millióért tudott tovább adni??? A Palermo nem éppen élvonal. Mi a Milan vagyunk de csak Kakűt tudtuk eladni nagyobb összegért… a legtöbb játékosunk apró pénzért, vagy ingyen távozik.., vagy pedig távozása után is mi fizetjük a fizetését… lásd Oddo…..
  Zamparininek abban igaza van, hogy valóban lejáró szeződésű játékosokat igazolunk… olcsón. Igy nem azokat a játékosokat igazoljuk le, akikre szüksége lenne a csapatnak a sikerhez, hanem azokat akiket el tudunk hozni némi apróért, vagy kölcsönbe, vagy ingyen… de ezek zöme már jóval a csúcs után jár, vagy még messze nem ért oda, és ki tudja valaha odaér-e……
  Zamparininek abban is igaza van, hogy Berlusconi mint miniszterelnök eléggé megbukott… a mi szempontunkból sem jó ha ő miniszterelnök marad… hiszen ugyanugy ahogy a MILAN nem tudja megállni a helyét több fronton egyszerre, úgy ő sem. Különben is.. sokat panaszkodunk hogy mennyire rossz Olaszország adórendszere stb stb. na meg milyen jó a spanyoloknak….. Hát a Spanyolok nagyobb gazdasági krízisben vannak mint az Olaszok…. Berlusconi miniszterelnök, szvl ha panaszkodik… panaszkodjon magára, mert nem az első ,,szezonját,, tölti ott mégsem tette jobbá Olaszországot….
  A MILAN midnig is tőle függött. Ha invesztált bele, és megtette mindazt amit kellett a csapatért… akkor a MILAN halmozta a sikereket… de mikor éppen nem érdekli, vagy miniszterelnöki posztjánál fogva nem ,,költhet,, , a rengeteg pereskedésben, büntetéseket kellene fizetnie… szvl persze hogy nem a Milanra költ… nagyon rosszul nézne ki a birók és Olaszország szemében is.. ha hipp-hopp gazdasági válság ide, gazdasági krizis oda… 50 milliókért vásárolna játékosokat….
  Azt hiszem ez az egész nem más mint egy színjáték….kénytelenek szegénynek mutatkozni…
  Remélem mihamarabb átadja a stafétabotot az egyik gyermekének… aki talán több időt tud majd szánni a csapatra is….. Kár hogy neki már nincs ideje

  • Annyira nem nézik jó szemmel az olaszok a nagy költekezést, hogy miútán kb annyit költött a csapatra mint most az arabak megválasztották miniszterelnöknek.

   Ez egy remek kamú szöveg, hogy ezért nem költekezik és pont jókor jött nekik a gazdasági válság.

 6. azért,m nem hitelezzük szét az agyunkat,még nem vagyunk csórók…nekünk nincsenek oriási tartozásaink és ésszerűen költekezünk,amit jó pár klub hírből sem ismer…sohasem voltunk a legtöbbet költő klubok között,néha volt 1-2 nagyhal(Rui Costa stb.),mégis ez a klub a világ legsikeresebbje,úgyh a vezetőknek nincs mit bizonyítaniuk,elég.ha hátraböknek a trófeáskamra felé…

 7. SZÉGYEN EZ TELJES MÉRTÉKBEN IGAZA VAN, most öszintén nekünk szurkoloknak nem azon kell törni a fejünket hogy menyi adosága van a klubnak? kit érdekel a Barçanak több min 300millió adósága van DE NYER!!!! nekünk meg nincs adóságunk DE SZOPUNK!! ha valaki lenéz akkor esetleg nyerünk…menyen Berlu is ell jöjjön egy arab és akkor se kell Man City lenni de még azok is eladják azt aki nem jön be 2 évbe tellet és most holl vannak? egy szuper csapat lett a Milan a világ legsikeresebb klubja de nem jönn ide csak az aki másnak nem kell…,pl:Pastore 40 milla oké,Fabregas katalán buzi,Lassana inkább ül a kispadon mint ide jöjjön mert tudja hogy nem fog nyerni,Kaká már csak becsületböl se jött vissza,Ganso meg nemtom minek kell? tehetséges de sérülékenyebb mint Pato v Aquilani..a középpályánk átlag életkora 30év ez no comment..

 8. Nem hiszem, hogy szegény lenne a klub. Inkább azt mondanám, hogy rosszul használják fel az erőforrásokat. Az egész folyamatot Berlusconi gerjesztette és most hogy nincs annyi pénze amit a Milanra tud költeni be is dől az egész rendszere. Már nem tud igazolásokhoz pénzt adni, a klub pedig nem tud kitermelni a játékos szerződések miatt. Akikkel viszont szinte kötelező hosszabbítani, mert különben jelentős szint esés lehetne. Viszont a játékosok vannak kedvező helyzetben és szinte ők diktálnak. Így jöhet létre a sok 4-3m szerződés és költhet el a Milan évi 160m eurot játékosokra évről-évre egyre gyengébb kerettel.
  Ebből az egészből nincs kiút. Berlusconi nem fogja bevállalni, hogy a régi sztárokat kiteszi és főleg fiatalokra építve évi 30-40m szinten tartja a fizetéseket, mert pár évig bizony ebből csak középmezőny lenne csak. Igaz 3 év múlva lenne pénz pár kulcs játékosra akikkel a fiatalok kiegészülve újra felemelkedhetne a klub.. De ezt nem fogják bevállalni, inkább kamuznak mrXeket csak hogy a média felhajtás meglegyen.
  Szóval marad az ördögi körforgás.

 9. Ez az ember nem semmi. Mi köze van a Milanhoz?? Tök hülye!!
  Inkább azon siránkozzon, hogy szét vásárolgassák lassan a csapatát. Amúgy se hiszem, hogy ők gazdagabbak lennének mint mi mert akkor meg bírta volna tartani Pastoret. Úgy, hogy az ilyen szájkaratés ne magyarázzon hülyeségeket.

 10. Zamparini Gallianival kapcsolatos állítása (“Galliani szinte zsarolt engem”) akár rágalmazásként is felfogható… (Más kérdés, hogy Galliani nyilván nem fogja feljelenteni Zamparinit… :))

  Hogy a Milan egy szegény klub? Mint egy csomó dolog, ez is relatív. Erre az idényre több mint 70 milió eurót adunk ki a játékosok fizetésére… Ez igen jelentős összeg. A Real Madridhoz vagy a Cityhez mérve persze mindenki szegény. [A cikk első bekezdésének utolsó mondata azért tetszett, miszerint “a franciákkal” nem tudott versenyezni a Milan Pastoréért. Erről az a vicc jut eszembe, amikor kel át a hídon az elefánt meg a kisegér, és az egér megszólal: “Hű, de jól dübörgünk!”] És még azt sem hiszem, hogy nem tudtunk volna versenyezni néhány klubbal (mondjuk “a franciákkal”)! Tavaly Ibrahimovicért a City is tett ajánlatot, ő azonban a Milant választotta. Vannak olyanok, akik a pénzt (a nagy fizetést) választják – tekintet nélkül arra, hogy az eligazolásuk szakmailag (reális esély trófeák nyerésére) vállalható-e -, és vannak olyanok, akik elsősorban sportembernek tartják magukat, és oda igazolnak, ahol sportsikereket érhetnek el, trófeákat nyerhetnek. (A harmadik lehetőség meg nyilván az, amikor a játékos mindkét tényezőt figyelmen kívül hagyja, és el sem igazol, mert a klubot mindenek fölé helyezi.) Én inkább megfordítanám azt a kérdést, amit Zamparini feszeget. Ha ennyire szegény a Milan, akkor hogy lehet, hogy zömmel olyan játékosok alkotják, akiknek nevük van a szakmában? Hogy lehet az, hogy a Milan szinte tökélyre fejlesztette a “minimális befektetéssel történő játékosszerzést”?! 10-ből 9 esetben azt látjuk, hogy a klubok beállítanak egy másik csapathoz, és felajánlanak egy x összeget valamelyik játékos tulajdonjogáért. Ezzel szemben a Milan (Galliani), mint egy jó pókeres, figyeli a téteket, és csak a legvégső esetben fedi fel a lapjait. Gyakorlatilag mindig a nulláról indul, és folyamatosan emeli a tétet, egy fillérrel sem ad többet annál, amennyi elegendő ahhoz, hogy az üzlet megköttessen. Van, amikor persze nem jutnak dúlőre a felek (lásd: Montolivos-saga), de nagyon sokszor bejött ez a taktika. Ha Zamparini számára az a jó üzletember, aki erővel szerez meg játékosokat, akkor rosszul gondolkodik. 2 éve mindenki el volt hűlve, amikor Ibrahimovicért a Barcelona odaadta a toronyórát lánccal, 1 éve meg pont fordítva: mindenki fetrengett a röhögéstől, hogy a katalánok – hatalmasat bukva – szinte “lepasszolták” nekünk a svédet… Nézzük meg az utóbbi két év néhány jelentős igazolását csak Olaszországban! A Juventusnak bejött például Jorge Martinez (12 millió euró) leigazolása? Az Internek bejött Ranocchia leigazolása majdnem 20 millióért? Vagy éppen a Palermoval kapcsolatban: nekik bejött, hogy Cavanit eladták 5 millió euróért a Napolinak? Nem hiszem.
  Az inkább elgondolkodtató, hogy a Milan miért csak lejáró/lejárt szerződésű játékosokat igazol. Természetesen ez sem fedi teljesen a valóságot, mert Ibrahimovic, Cassano, Boateng, Emanuelson, Robinho vagy Nocerino sem így kerültek ide. Van Bommel, Taiwo és Mexés (de különösen utóbbi kettő) esetében pedig újabb kérdést vet fel, hogy miért éppen a Milant választották… Ha annyira kilátástalannak ítélték volna a helyzetet a Milannál, akkor valószínűleg – nagy nevek lévén – mindketten találtak volna más csapatot maguknak. Nyilván Zamparini elsősorban arra gondol, hogy nem szór el a Milan évente 80-100 millió eurót játékosokra. Ez igaz. Viszont megint jön a DE… Egy adott klub igazolási politikája a számokat tekintve lehet lehengerlő, miközben az adott játékosok nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. (A jelen talán legjobb példája erre az 50 milliós Torres-transzfer, két éve pedig Kaká Madridba igazolása.) És van az a helyzet, amikor az illető játékos(oka)t ingyen vagy ár alatt szerzi meg a klub, és maximálisan megtérül a befektetés. (Van Bommelt például ilyen igazolásnak tartom, de Nocerinoval vagy Boatenggel is lehetne példálózni.)

  Összegezve a leírtakat. Azt gondolom, az nem rossz politika, amit a Milan csinál az esetek nagy többségében. Még akkor is, ha van pénze egy klubnak, butaság szórni azt játékosokra. Amiben talán változtatnunk kellene, az az, hogy amikor egy sokat próbált játékos a kiszemelt, aki mindenben megfelelne az edző kívánalmainak, és a csapat húzóembere lehetne, akkor bizony nem volna szabad garasoskodni. Ha van kiszemeltünk a téli mercatora – és addig nem oldódnak meg a már korábban is felmerült gondjaink -, akkor, de csak akkor komolyabb összeggel kell jelentkeznünk.

 11. Lansky!

  Majdhogynem teljesen egyetértek a nyilatkozatoddal, de…
  a probléma az, hogy szándékosan-e vagy sem, a menedzsment nem időben kezdte el a fiatalítást. Már 2007-ben, mikor megnyertük a BL-t, mondogattuk egy páran, hogy itt az ideje új “éhes farkasok” beépítésére. A jelenlegi keretünk nem igazán fényes személyekből áll, hogy csak egy párat említsek…Seedorf(kiégett 3 BL trófeával a nyakában), Zambrotta(kiégett), Nesta(szintén zenész), Abate, Bonera, Yepes, Antonini…és ez még csak a védelem, ezek a játékosok már nem idevalók, minden tiszteletem a régieké, de már nem tudnak a csapat hasznára lenni. A középpálya szintén kuka, talán kivételt képez(het) Boateng és Aquillani(őt majd látjuk). A csatárok terén nem rossz a felhozatal…
  Szerintem legalábbis szükségünk lenne egy-két klasszisra a többi poszton amíg a “feltörekvő generáció” be nem épül és szerves részévé, HASZNOS részévé nem válik a csapatnak, már amennyiben az új szerzeményeket lehet azoknak nevezni…
  Az úgy mind szép amit leírtál és az ember érti a gazdasági összefüggéseket, de akkor is a MILAN név kötelez, illetve nagyobb bevételhez csak akkor juthat a csapat ha legalább is a BL döntő környékén evickél. Mivel minden mindig az üzletről szól akkor még okosabb döntés lenne ha Berlusconi a zsebébe nyúlna egy kicsit (gondolok itt az ázsiai túrákra, mez eladásokra és egyéb szponzori bevételek növekedésére)
  Bár lehet hogy rosszul látom az egészet, de én még mindig helyt adok annak a közhelynek minősülő mondásnak, hogy “kis foci kis pénz, nagy foci…”

  • Abban tökéletesen igaza van,h Berlu ideje lejárt a Milan élén!! Vele már nem lesz több BL serleg! Hol van már az a Berlu aki megszimatolta mennyit ajánlt a Juventus az Atalantának Donadoniért,és szólt a kopasznak “VIGYÉL ÉRTE 2X ANNYIT!!!!!! Vagy ott volt Lentini esete a Torinoval! Szintén a Juvéval harcoltunk érte detto ugyanigy! A Milan történelmébe mindkét játékos kulcsszerepet játszott!!! Szerintem pl: Abate,Nocerino sehol nem lesz jegyezve!!!!

 12. Szerintem meg tök mind1 mennyire szegény a klub. A keretünk nagyon erős (tavaly is erős volt), viszont ha ennyi sérültünk van, akkor sok jóra ne számítsunk továbbra sem. A Citynek 2 sérültje van, és Mancini máris nyávog, hogy rövid a kispad?!! Akkor Allegri mit mondhatna… Én azt mondom, ha a mostani sérültek közül legalább a fele felépül (főleg a 30 alattiak) akkor már tovább jutunk a Bl-ben mint tavaly!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS