Allegri: A legfontosabb meccs decemberig

4

Az új szezon első sajtótájékoztatóját tartotta Allegri Milanellóban. A mester szerint rendkívül fontos lesz a holnap esti találkozó.

„Most csak a pénteki meccsel foglalkozzunk, ha túl vagyunk rajta, ráérünk a Barcelonával törődni. Nehéz találkozóra számítok holnap, hiszen ez a nyitómérkőzés és régen játszottunk tétmeccset. A legnehezebb az lesz, hogy mentálisan jó állapotban legyünk. Szerencsére pár játékosunk a válogatottnál pályára lépett, ez még jól jöhet. A lehető legjobban kell játszanunk. Könnyebb lett volna a Cagliari ellen kezdeni, mert ellenük készültünk, arra a meccsre lett kihegyezve a felkészülésünk. Mivel profik vagyunk, így alkalmazkodnunk kell a körülményekhez és az új ellenfélhez. Szerintem a Lazio harcban lesz a bajnoki címért, erős a keretük és ahogy mi, már egy éve együtt van a csapat gerince. Klose és Cisse pedig valamit újat ad nekik minőségben. Nyílt mérkőzésre számítok. Szerintem nem állnak be védekezni a saját térfelükre, ahogy azt az előző idényben tették, így látványos találkozót várok.

Mi a helyzet velünk? A klub igazolt néhány fontos játékost a nyáron oda, hol szükségünk volt erősítésre. Mexes hamarosan bevethető lesz. Taiwo is jól teljesített a nyáron, El Shaarawy pedig nagy tehetség és még ott van Aquilani és Nocerino is. Elégedett vagyok az igazolásokkal, főleg annak tükrében, milyen nehéz gazdasági helyzetben vagyunk és az elnökünk akár még el is adhatott volna jó áron játékosokat. Ő éppen ellenkezőleg új embereket hozott és ez nagyon fontos.

A holnapi meccs decemberig a legfontosabb meccsünk lesz, még akkor is, ha ez az első, mert ez készít fel bennünket a Barcelona és a Napoli ellen. Papíron mi vagyunk az esélyesek, azonban a papír az egy dolog, a pályán mutatott teljesítmény a lényeg. A csapat még motiváltabb, mint egy évvel ezelőtt. A játékosok meg akarják mutatni, hogy amit az előző szezonban elértek, az a kemény munka eredménye volt.Aquilani és Nocerino is bevethető, egyikük akár kezdő is lehet. Nocerino olyan csapattól érkezett, mely hasonló rendszerben játszik, mint mi, ezért nem okoz gondot berakni a csapatba.”

Allegri így folytatta:

„A spanyolok elleni válogatott találkozó jót tett Cassanónak. Mindenki úgy jön edzésre, hogy megmutassa mennyit ér, én pedig örülök, hogy Antonio jó állapotban van.

Inzaghi? Újra beszéltem vele, azt követően, hogy kimaradt a BL keretből és megismételtem azt, amit korábban is mondtam neki. Jobban sajnáltam, hogy ki kellett hagynom őt, mint bárki más, de nekem kell meghozni a döntéseket, amikről úgy érzem, hogy a csapat érdekét szolgálják. Az ő helye megkérdőjelezhetetlen a klub történelmében és bízom benne, hogy januárban lehetősége lesz bekerülni a Bajnokok Ligája keretbe.

Robinho? Megsérült, ezért nem szerepelt a válogatottban sem. Ma este hozom meg a végső döntést, de nem valószínű, hogy vállalni tudja  játékot holnap.

El Shaarawy a padon kap helyet, ő még tanulóidejét tölti, de örülök a teljesítményének. Ibra játszani fog.

Aquilani? Más stílusú játékos, mint Pirlo. Andrea tíz évet töltött a Milanban és sok mindent nyert. Aquilani csak most érkezett és szeretné megmutatni, hogy hasznára lehet a klubnak.

A felállás? Két –három poszton lesz különbség a pénteki és a keddi meccs között. Antonini és Zambrotta  állapota bizonytalan. Utóbbinak a térdével vannak gondjai, míg előbbinek korábban kellett befejezni az edzést.

A csapat jól dolgozott az edzéseken. A Lazio meccs után lesz egy extra napunk, hogy a Barcelonára készüljünk. Még egyszer szeretném kiemelni, mennyire fontos találkozó vár ránk holnap, mert régóta nem játszottunk komoly meccset, ráadásul ez készít fel minket a Barcelona elleni mérkőzésre is.  Hétfőin repülünk csak Barcelonába. Ha nem nyerünk a Lazio ellen, akkor biztosan ezen fog járni az agyunk, ahelyett, hogy a katalánokra készülnénk. Szóval emiatt is szükségünk lenne a három pontra.”

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Nem semmi. Az első meccsek eredményei hatással lesznek a későbbi szereplésekre. Rögtön az elején amikor még bele kéne jönni már a Camp Nouban találjuk magunkat a Barcával szemben. Szar ügy.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet