Budapesten jártak Fossatiék

1

Pasaréten rendezték meg augusztus második hetében a Vasas MKB Euroleasing U19 Tornát a Vasas, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, a Milan és a kelet-szlovák korosztályos válogatott részvételével. A tornát nagy érdeklődés övezte, hiszen az olasz együttes a közvetlen B csapatával érkezett, ahonnan a következő lépés már a felnőttekhez való kerülés a fiataloknak.  Nagy Pál Tamás írása az utánpotlássport.hu-n.

A milánóiakkal több olyan játékos is érkezett, aki már most is az első csapat közelében van, vagy már pályára is lépett benne, így nemsokára az egész világ megismerheti a nevüket. Közéjük tartozik például Marco Ezio Fossati, Simone Antonino Calvano, Simone Andrea Ganz, vagy Rodrigo Ely is. Adria’ Carmona Perez sem éppen rossz játékos, hiszen a Barcelona méltán világhírű utánpótlásközpontjában, a La Masiában nevelkedett.

A csapat trénere ráadásul az a Fillipo Galli, aki Paolo Maldini után a legtöbbször húzhatta magára pályafutása során a piros-fekete mezt. Rajta kívül több neves futballszakember is tiszteletét tette a tornán, például a Videoton vezetőedzője, Paulo Sousa.

A torna első napján a PFLA rögtön a figyelem középpontjában álló „kis Milannal” találkozott, és remek iramú találkozón 2-2-es döntetlent ért el. Az első játékrészben ugyan kétgólos előnyre tett szert a felcsúti csapat, de az olaszok a szünet után magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, és döntetlenre mentették a találkozót.A mérkőzés után az akadémia hivatalos honlapja készített interjút Filippo Gallival.

– Csalódott a 2-2-es döntetlen miatt?

– Nem. Ahhoz képest, hogy a csapat egy hete kezdte el a felkészülést, és ilyen jól összerakott, egységes csapat ellen játszott, nem vagyok elkeseredve. Azért a szünet után, úgy érzem, sikerült felpörgetnünk a játékot, és okoztunk néhány kellemetlen pillanatot a Puskás Akadémia kapuja előtt. Azonban el kell ismernem, hogy az első félidőben nagyon kulturált és eredményes futballt láttam a magyaroktól.

– Van olyan Puskás-akadémista, akit el tudna képzelni a Milanban?

– Elsősorban a fegyelmezett csapatjáték nyűgözött le: a játékosok tudták, milyen rendszerben futballoznak, és taktikailag éretten oldották meg a feladatot. Az első félidőben az a tizenhatos számú fiú sok zavart okozott a védelmünkben. Az első gól előtt gyönyörű megoldást választott.

– Milyen erősségű a Milan Primavera csapata? Meghatározó az olasz mezőnyben?

– Azért dolgozunk, hogy az legyen. A 2010-11-es idényben a Romával szemben elbuktunk a rájátszásban, de a játékoskeret alapján ott vagyunk az első háromban. Már csak össze kell gyúrni a csapatot, meg kell találni a játékosok helyét a szerkezetben és akkor nem lesz semmi probléma.

A második napon a PFLA mutatott be a Milanhoz hasonló feltámadást: kétgólos hátrányba került a szlovák csapattal szemben, de hatalmas akarattal egyenlített, majd a győztes gólt is megszerezte. A Milan ugyanakkor továbbra sem találta meg győztes formáját, ugyanis a Vasas fiataljai ellen is 2-2-es döntetlenre végzett.

Ez persze a felcsútiak malmára hajtotta a vizet, akiknek az utolsó napon a Vasas ellen döntetlen is elég volt a tornagyőzelemhez. Természetesen a PFLA még így is győzelemre játszott, és végül Sárközi Norbert bombagóljával megnyerte a találkozót, vagyis veretlenül végzett az első helyen.

A Milan fiataljai lettek a második, miután legyőzték a szlovákokat, akik a harmadik helyet szerezték meg. A házigazdák talán egy kicsit csalódottak lehetnek, hiszen csapatuk az utolsó helyen végzett, de ennek ellenére arra büszkék lehetnek, hogy sikerült megrendezniük egy ilyen remek és magas színvonalú tornát.

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ez jó hír, hasznos kapcsolat építés. A jövőben szívesen szurkolnék egy-két magyar Milan játékosnak is. De jó is lenne… 🙂

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet