Városi derbi a szuperkupáért, de ultrák nélkül

8

Pár hét múlva Kínában küzd meg az Olasz Szuperkupáért a bajnok AC Milan, és a kupagyőztes Internazionale csapata, de a La Gazzetta dello Sport információi szerint a mérkőzésen nem lesznek ott egyik klub ultrái sem.

A szurkolói csoportok a távolmaradással a FIGC (olasz labdarúgó szövetség) döntése ellen akarnak tiltakozni, amely Pekingbe száműzte a kupadöntőt, megfosztva rengeteg európai szurkolót egy igazi örökrangadótól.A szurkolók mellett a két klub játékosai, valamint vezetői is szerették volna, ha a találkozóra a San Siróban kerül sor, de az olasz szövetség végül nem tett eleget a közakaratnak, így a tehetősebb drukkerekre egy hosszú-hosszú utazás vár, ha élőben szeretnék látni a szezon első tétmérkőzését.

A meccset olasz idő szerint délután kettőkor rendezik meg, ami Kínában este nyolcnak felel meg.

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Szerintem viszont jó húzás hosszú távon az olaszoktól a kínaiak felé történő nyitás. Hatalmas még kiaknázatlan piacot jelentenek, egyre inkább érdeklődnek a labdarúgás iránt, és egyre jelentősebb a fizetőképes keresletük, egy ott lejátszott tétmeccs pedig közönségvonzóbb, mint egy-egy barátságos. Ha jól tudom, arra különben is a Milan a legnépszerűbb, hosszú távon rengeteget jelenthetnek az ázsiai szurkolók.

  • “Pénz beszél, kutya ugat”
   Egy Olaszországban ahol még a nők is figyelemmel kísérik az ilyen szintű országos eseményeket ott a befektetőkön kívül senkinek sem tetszik, hogy eladták ami sz övékké.

  • Ha konkrétabban kitérnél a kínai kiaknázatlan piac jelentőségére.
   Talán több ármánit vagy diort fognak eladni nekik, vagy esetleg mezt? Ők gyártják ezeket, csak nem éppen az elvárt minőségben.
   Maximum jó üzlet lehet, egy csapatfelvásárlónak.
   Az ázsiai szurkolók egyik héten a madridnak szurkolnak, a másik héten a mencsinek, a harmadik héten a milannak, a hónap végén pedig barszelónának.

 2. Siralmas bakker,hogy két olasz csapatnak Kínába kell utazni a kupa döntőre,úgy,hogy nem bl meccsről beszélünk! Botrányos!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet