2022. december 05., hétfő

Megbüntették Gattusót

-

Gennaro Gattuso, a piros-feketék veterán középpályását megbüntették, amiért a Stadio Olimpicóban a szurkolókkal együtt egy Leonardo-ellenes dalt énekelt.

Mint az ismert, Leonardo 13 évig szolgálta hűen a Milan labdarúgócsapatát, azonban tavaly januárban a városi rivális Internazionaléval kötött szerződést. Az ultrák ezt nem nézték jó szemmel, és Leonardo-ellenes szurkolói rigmusokat költöttek,  amelyeket Gattusóval is énekeltettek.
A labdarúgó egy korábbi nyilatkozatában már elnézést kért a brazil szakembertől, és cselekedetét megfontolatlannak titulálta, a FIGC azonban nem hagyhatta ennyiben az ügyet.
A Fegyelmi Bizottság határozata szerint Gattusónak és a Rossonerinek 13  333 eurót kell fizetnie a szövetségnek. Íme Gattuso, ahogy kb. 3 és fél millió forintért énekel a Curva Sud tagjaival.
A tréner azóta szakított a városi riválissal, és a francia Paris Saint-Germain sportigazgatói székét tölti be.


(Köszönet Balogh Dávid munkájáért)EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

16 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. ennyiért megérte neki. És ez nagyon szánalmas hogy 13 évig a Milan alkalmazásában áll, vagy ott játszik és eligazol a riválishoz. Nevetséges. És még Leonardo volt felháborodva ezen….
  Szimpatikus volt Leo tavaly is, én annak ellenére hogy Kakát, Patót és Silvát idehozta – (nem tudom igazak -e hogy ő hozta ide) de nem fogok neki megbocsátani.

 2. Én Leo helyében nem mentem volna az Interbe, de lássuk be: csak jót tett nekünk. Játékosként, játékosmegfigyelőként klasszis volt, de edzőként is sokat kihozott a csapatból. Az Interrel pedig simán elbukott ellenünk egy rangadót, és elősegítette a bajnoki címünket ezzel. Ráadásul azóta a PSG sportigazgatójaként el akarta vinni Antoninit. Bocsássunk meg neki!

  Egyébiránt az egész sztorit meg lehet érteni Gatta szemszögéből is, aki elképzelhetetlennek tartja, hogy valaha is a rivális szolgálatába álljon. Én azonban azt mondom, hogy Milan-legendáról csináljon bármit is nem szabad megalázni. Leo pedig minden tekintetben legenda.

  • Ez a Leo és Milan legenda dolgot kifejtenéd nekem jobban?
   Mert ha a játéka és alig több mint 100 Milan meccse miatt legenda,akkor abból lehet a klub történetében akár több ezer is.
   Ha edzőként akkor nekünk régen rossz.
   A harmadik státusza miatt meg,nem szoktak legendát emlegetni…

 3. Azért Gattuso inkább legenda mint Leo, mondjuk nem volt helytálló, hogy ő is énekelt a nyilvánosság előtt.
  Viszont Leo igazolása az interhez szánalmas volt és szinte megbocsáthatatlan a szurkolók szemében.

  Gattuso pedig örök kedvenc egy igazi Milan szív dobog benne. Az hogy énekelt talán valami sérelem miatt 🙂

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS