2022. november 28., hétfő

Ellentmondó hírek a klub jövőjéről

-

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök azt tervezi, hogy eladja az AC Milan labdarúgóklubban lévő kisebbségi részesedését, miután egy bírósági döntés értelmében 560 millió euró kártérítést kell fizetnie egy médiacégnek – értesült meg nem nevezett forrásokból az Il Sole 24 Ore.  A hírt Magyarországon a közszolgálati MTI adta ki.

A lap szerint a miniszterelnök cége vagy tőzsdén értékesíti a részvényeket – valószínűleg Hongkongban –, vagy tőkeemeléssel talál vevőt a labdarúgóklubban meglévő részesedésére. A lap elképzelhetőnek tartja, hogy egy orosz oligarcha szerzi meg a tulajdonrészt, hiszen Berlusconi és Putyin legendásan jó kapcsolatban vannak.Sőt, arra is emlékeztet az írás, hogy pár évvel ezelőtt a klub menedzsmentje már előrehaladott tárgyalásokat folytatott Dubajban egy üzletrész átruházásról, de akkor Silvio Berlusconi megálljt parancsolt az üzletnek.
Az AC Milan tavaly közel 70 millió eurós veszteséggel zárta az évet.
Adriano Galliani ügyvezető elnök viszont a hétvégén egyebek mellett azt mondta:A Milan különleges helyet foglal el az elnökünk szívében, imádja a csapatot, amit ő tett ilyen sikeressé. Az elmúlt 25 évben a Milan a csőd közelében volt, mikor átvettük az irányítását és elindultunk, hogy mostanra a világ legeredményesebb klubja lehessünk. Az elnök dolga hogy beszéljen a helyzetről. Az egyértelmű, hogy ez az ügy nem jó a Fininvestnek és a Milannak, de várjuk meg mit mond Berlusconi. Tudom mennyire szereti a klubot és biztos vagyok benne, hogy mindent megtesz azért, hogy a csúcson tartsa a Milant.”

A milánói fellebbviteli bíróság múlt hét szombaton határozott arról, hogy a Berlusconi tulajdonában lévő Fininvestnek 560 millió eurós kártérítést kell fizetnie Carlo De Benedetti rivális médiacége, a CIR számára. Carlo De Benedetti és Berlusconi még a 80-as évek végén szállt harcba az egyik legnagyobb olasz kiadóvállalat, a Mondadori-csoport birtoklásáért. A vád szerint a Fininvest korrupcióba keveredett, amikor 1991-ben igazságügyi személyeket vesztegetett meg, állítólag azzal a céllal, hogy a Mondadorit sikerüljön „elhalászni” a CIR elől – Berlusconi meg is szerezte a kiadót. Az első fokon eljáró milánói bíró szerint a CIR-t azért kell kárpótolni, mert nem volt lehetősége a részrehajlástól mentes igazságszolgáltatásra.
Berlusconi egyébként ma a tervekkel ellentétben nem jelent meg a csapat első edzésén, Milanellóban. A miniszterelnök-klubtulajdonost leánya, Barbara képviselte. Meg nem erősített sajtóhírek szerint tegnap volt egy találkozó Silvio Berlusconi és Adriano Galliani között a csapat jövőjével kapcsolatban. A Milan  vezérigazgatója egy újságíró szerint azt mondta, hogy Berlusconi az ülésen jelezte: nem áll szándékában elhagyni az AC Milant és feltett szándéka, hogy tovább erősítse a csapatot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

21 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  • Szerintem is ez lenne a legjobb kimenetele a dolgoknak.Megnőne az átigazolási tőke és végre nem azt kéne nézni mikor jár le a kívánság listán lévő játékosok szerződése hanem “bátrabban” igazolhatnánk. Ez a saját véleményem. Egy biztos, nem mindig előny hogy Berlusconi ilyen nagy ember(miniszterelnök, cégtulajdonos).

   • Egyetértek, annak, ha valaki ilyen nagy ember ahogy te is fogalmaztál, megvan a buktatója, mert ha valamiben bebukik, akkor az kihat a többi dologra. Szerintem is egy arab “pénzeszsák” megveszi majd a klubot, és tolja a Milanba a dollármilliókat. Persze ezek csak vágyak, majd meglátjuk mi lesz. Egy biztos mindig a klub érdekeit kell szem előtt tartani.

 1. Az arab tulajdonosokkal az a gond, hogy ahogyan beleszeretnek egy dologba, ugyanúgy meg is unhatják. Kíváncsi leszek, hogy az arabok a City vagy a Malaga élén mikor unják meg a futballt. Ne feledjük, ők nagyon gyorsan akarnak eredményt elérni. A két legjobb példa éppen a City és a Malaga tulajdonosa. Ott nem normális csapatépítés folyt/folyik, hanem teljes keretátalakítás, szinte ész nélküli nagybevásárlás. Kérdés, hogy a Milannál meghallgatnák-e Allegrit vagy a mindenkori edzőt az igazolási politikával kapcsolatban. Lehet, hogy amennyiben holnap egy arab milliárdos érkezne, megszerezné Hulkot, Bale-t, Gansot, Pastorét, Hamsikot meg Fabregast kb. 200 millióért, de azzal előrébb lennénk? Az nem csapatépítés lenne, hanem eszetlenség.
  Berlusconi 25 éve van a Milan élén, és ezen negyed évszázad alatt általában okosan igazoltunk játékosokat. Az igazán nagy igazolásaink (Van Basten, Desailly, Seedorf, Nesta, Shevchenko, Kaká azért igencsak megtérültek. Megtérültek, mert volt koncepció. Berlusconi belátta, hogy szakemberekre kell bízni a szakmai munkát, neki pedig csak hátradőlve le kellett aratnia a babérokat. Igencsak bejött neki ez a húzása. És ő tényleg imádja a Milant. Eladhatta volna már párszor a klubot, mert voltunk nagyon lent is. Helyette viszont újra és újra sikerült felépítenie a csapatot. Valószínűleg kezdetben csak eszközként használta a Milant, hogy az egyéb, pl. politikai sikereihez egy jó háttere legyen, de egyre inkább azt érzem, hogy nem az a helyzet, mint pl. Abramovics és a Chelsea kapcsolata. Az orosz és a klubja között nem érzem azt az érzelmi közösséget, ami Berlu és a Milan között megvan.

 2. Miért lenne jó ha egy arabnak adná a klubot? Csak hoznánk a nagy játékosokat és végül úgy járnánk, mint a Real Madrid vagy a Manchester City. A két csapat CSEREPADJA olyan játékosokkal rendelkezik, hogy egy remek klub kezdői lehetnének. Én azt szeretném ha egy klubnál nem a pénz döntene afelől, hogy jó vagy rossz csapat. Inkább küzdjünk a másodosztályban ahelyett, hogy évente 25 játékost veszünk 100 milláért és az első osztályban a 2. helyért küzdünk úgy mint a Real. A Manchester City mivel erősebb bajnokságban szerepel örül ha 4. lehet. Maradjon Berlu!

 3. Szegény Berlu papa az elmúlt pár évben rendesen kapta az ívet minden fronton. Lansky! A másik kártérítésről szóló cikkben az olvasható, hogy a bíróság azonnali hatállyal kötelezi a Fininvestet a bírság kifizetésére. Persze ebből sem derül ki, hogy jogerős az ítélet avagy sem de az igen a valószínűbb. A nyilatkozatokban szinte tényként beszélnek róla. Ami a Milán eladásáról szóló híreket illeti, kétes érzelmeim vannak, ugyanis a mondatok úgy kezdődnek, hogy “a lap szerint…” , ” a lap elképzelhetőnek tartja…”. Ez mind csak sötétben tapogatózás. Galliani nyilatkozata bíztató és remélem úgy lesz minden, ahogy ő mondja. Bár a ” …Tudom mennyire szereti a klubot és biztos vagyok benne, hogy mindent megtesz azért, hogy a csúcson tartsa a Milant” mondat nem zárja ki azt, hogy Berlusconi a klub kisebbségi részvényit értékesíteni fogja, mert lehet, hogy ő ebben látja a megoldást arra, hogy a csúcson tartsa a klubot. Jelenleg egy klubot valamivel könnyebb és gyorsabb értékesíteni, mint pl. ingatlanokat vagy kétes hírű cégeket. Szerintem a legjobb megoldás az lenne, hogy Berlu meg Putyin ( ha már ekkora cimborák) létrehozna egy új céget és megvásárolnák a CIR-t, durván 2 milliárd $-t ér. Így egyik zsebéből áttenné a pénzt a másikba. (tudom, ez nem ilyen egyszerű, de van valakinek jobb ötlete? )

 4. Bocsánat, de a cikk nem egyértelmű, és én is csak most vettem észre. Az utolsó előtti bekezdés a következő mondattal kezdődik: “A milánói FELLEBBVITELI BÍRÓSÁG múlt hét szombaton határozott arról, hogy a Berlusconi tulajdonában lévő Fininvestnek 560 millió eurós kártérítést kell fizetnie Carlo De Benedetti rivális médiacége, a CIR számára.”
  Még ebben a bekezdésben az utolsó mondat viszont így szól: “Az ELSŐ FOKON ELJÁRÓ MÁLÁNÓI BÍRÓ szerint a CIR-t azért kell kárpótolni, mert nem volt lehetősége a részrehajlástól mentes igazságszolgáltatásra.” Most akkor fellebbviteli bíróságról van szó, azaz – bár nem ismerem az olasz jogot – jogerős határozatról, avagy még csak első fokon hozott (azaz nem jogerős) határozatról?

  • Az első fokú ítélet 2009-ben volt, amikor 750 M €-t ítélt meg a bíróság. Ez ellen fellebbeztek és 2011-ben a fellebbviteli bíróság szombati döntése alapján az összeget 560 M €-ban állapították meg.

   Ezen cégcsoportok közül (Ac Milan, Mediolanum, Mediaset, Mondadori, Medusa, Endemol…) melyekben a Fininvest részvényes, a Milan a kakukktojás, mert a többi elég komoly profitot termel (csak a Mediaset, melynek a Fininvest 38,6 %-os (legnagyobb) részvényese, 2009-ben 350 M €-s profitot) a klub 70 M €-s veszteségével szemben. Nem feltétlenül rossz ötlet a kisebbségi részvények értékesítése, de ne engedjék meg az, hogy komolyabb befolyása legyen, csak tolja a pénzt a csapatba de ÉSSZEL!!!!!

 5. Asszem egy vagy kéte volt írva itt az oldalon h van egy albán milliárdos aki szívesen venne rész a Milanból na ha ez az érdeklődés még mindig fenn állna akk mi abból most nagyon jól is kijöhetnénk kapna 20v30% és addna egy csomó pénz játékosokra. Mert hiába írjátok h nem kellenek az arabok meg a többi de igen is kellene már vki társtulaj ha továbba is akartok láttni a csapatban csúcsformában lévő sztárokat nem pedig oyankat akik csak azért jönnek ide mert öregek vagy mert kiutálták őket. Mert már ott tartunk h nincs pénzünk senkire csak lejárt szerződésű vagy idős focistákat veszünk, elnézve főleg a mai árakat ahogy felugrottak a fiatal focisták árai nagyon is kéne egy “pénzeszsák” mert akárki akármit mond pénz nélkül nincs jó foci….

  • pontosabban:
   A Fininvestet legutóbb 2009 októberében egy milánói bíró csaknem 750 millió euró kártérítésre kötelezte. A fellebbviteli bíróság az első fokon megítélt kártérítést így ugyan csökkentette, de az összeg, figyelembe véve az első fokú ítélet óta eltelt időt, a kamatokkal mintegy 560 millió euróra emelkedik. Az ítéletet azonnali hatállyal kell végrehajtani.

 6. MIndenképpen Berlusconi kéne maradjon. Néha izléstelen, néha olasz gigolo képében de mindig óriási szeretettel és odaadással foglalkozott a klubbal, ráadásul nagyon jó üzleti érzékel és hihetetlen médiakommunikációs tudással b§r, amiből mindig jól jött ki a csapat. Forza íberlu, forza Milan. Akárhogyis legyen a klubb érdekeit senki se tévessze szem elöl, és új tulaj is csak akkor jöjjön, ha szereti a klubot és szeretné a családot is megtartani!

 7. eladná a felét putyinnak, és abból a pénzből kifizeti a tartozásokat plusz még igazolásokra is marad. plusz lehet putyin is beszáll egy kicsit az igazolásokba. sosem ártanak az új igazolások ha ésszel csinálják. ÉsGallianinak van esze hozzá. Az hogy elküldik/eladják Gattusot vagy Ambrosinit számomra jelentéktelen. Ők valóban legendák a Milanban de már nem ütik meg az elvárt szintet. Ha jönnek náluk fiatalbb és jobb játékosok akkor mehetnek. Én így vagyok ezzel.

 8. Hello. Én sosem hiszem el a fociról szóló pletykákat mig alá nem irják a szerződést vagy el nem adnak végleg egy klubot. Régóta vagyok Milan drukker, láttam, hallottam, olvastam sok pletykát…ez jön, ez elmegy, ő meg ő hűségesküt tett a Milannak stb… Ezekben a dolgokban már rég nem hiszek. Nagyon nem szeretném ha Berlusconi megválna a Milantol. Amit nyert az AC az ő elnökségével az gyakorlatilag páratlan a fociban. Maradjon Berlusconi mert ért a focihoz, van rálátása arra hogy kit kell leigazolni, melyik poszton gyenge a csapat stb…

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS