Pastore Milánóban is kiköthet, de melyik felében?

15

Javier Pastore már kinőtte a Palermo csapatát, és ezt jól tudja a klub elnöke, Maurizio Zamparini is, aki az elmúlt hetekben számos érdeklődővel folytatott tárgyalásokat, de egyelőre egyikkel sem sikerült megállapodásra jutnia.

A hirtelen természetéről, és edzőváltásairól elhíresült Zamparini nemrégiben kijelentette, hogy a Napoli sokkal jobb a Milannál, és Silvio Berlusconinak nincs elég pénze Pastore megszerzéséhez. Most azonban egy újabb nyilatkozattal állt elő, amelyben már a Milant is a potenciális kérők közé sorolja.

”Kilencvenkilenc százalék, hogy eladjuk Pastorét, de egyelőre nincs új fejlemény az ügyben. Annyit mondhatok, hogy négy klubbal állunk kapcsolatban, és van egy olasz csapat is a talonban, de ez nem a Napoli. Olaszországban csak a Milan, az Iner, és a Juventus igazolhatná le Pastorét, de ő nem illik bele a torinóiakat irányító Antonio Conte taktikájába.”

A Milan részéről már többször tagadták, hogy meg szeretnék szerezni az argentin középpályást. Az ok minden esetben a játékos magas vételára volt.15 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Hát igen… Az 50 milla, amit kérnek érte nem kevés! Nem véletlen, hogy ezt a három csapatot említette, de szerintem csak az Internek vannak forrásai ahhoz, hogy leigazolják de nem hinném, hogy meg tennék. Mi úgysem fizetünk értew ennyit, úgyhogy marad a Palermoban vagy elviszi az Anzsi vagy a City.

  • Nekem Fabregas nagyon nagy kedvencem,de Hamsiknak s Pastorenak jobban örülnék.Szerintem erőfeszítéssel el lehetne őket hozni 60 millióból!Fabregast is eltudnánk hozni 40 ért tutira!Az Arsenal nekünk odaadná,mert Angliába nem adnák,de hogy a Barca se erősödjön még jobban,nekünk vagy bárkinek odaadnák.

  • Ugye ezt az Anzi dolgot te sem gondolod komolyan??? Azért mert a Colgate Balázs odaigazolt, nem gondolod h bármilyen épkézláb játékos, ereje teljében odaigazol???? vicc:)))

   • Ez természetesen csak poén volt. Csak olvastam egy cikket, hogy még a Robi Carlos is győzködi Neymart, hogy menjen az Anzsiba és pár héttel ezelőtt egy másik hír arról szólt, hogy 40-45 M €-kat adna érte pár európai klub. Én ezeken nagyon jókat mosolyogtam, meg azon is, hogy Colgate Balázs (ez tetszett) oda igazolt. Ez vicc, de az is amit néhány olasz klub vezetője művel ebben az átigazolási időszakban.

 2. Hát ez a csávót fejbe kéne lőni…elég szánalmas 1ember.
  Nagyon remélem nem jön Pastore mert ne ez a senkiházi ember nyelje be a pénzünket…eddig csak a hülye kritikáit láttuk most meg kuncsorog hogy valaki adjon 50milliot egy olyan játékosra aki nem bizonyitotta hogy annyi pénzt meg érne.
  Inter tuti hogy nemfog ennyi pénzt áldozni Pastore-ra bármennyire gyülölöm az Intert de őkse hülyék azért…itt csak Chelsea,City lesz a befutó ők szoktak jo üzletet kötni:DDD
  Gondoljunk Sheva üzletre:D

  • Ezt adom! Meg azt se feledjük, hogy Kakát 65 M ért adtuk el és ő akkor már világklasszis játékos volt Bl döntőkkel és győzelemmel és egy világbajnoki cím is, tehát letett valamit az asztalra. Tudásban a két játékos között elég komoly a kontraszt és jelenleg Kakát olcsóbban meg lehetne venni, mint Pastorét, de sajnos már nem a régi. Én Hamsikot és Balét tartom jó megoldásnak.

 3. Nem tom ti hogy vagytok vele ,de én azon gondolkoztam ,hogy Finivestnek a bírságára már számított és ezért nem döntögettünk rekordokat az átigazolási piacon . Mert ha annak a pénznek a fele átigazolásra menne akkor nem addig jutottunk volna a bl-ben.Ha most azt mondaná az öreg hogy adna 100 millát a MIlánra most nyáron akkor kimerem jelenteni ,hogy visszafog neki térulni. Szerintem most ide többen fogjátok szidni hogy nem ér ennyi pénzt meg nem jó játékos meg stb. mert eddig Hamsiknal Ganssonál meg mindenkinél ott hallom nem ér meg ennyi pénzt valhogy én ugy érzem hogy ezeket a döntéseket nem nekünk kell meghozni hanem Allegrinek mert ő tudja hogy kire van szüksege és kire nincs én egynek a híve vagyok a Fiatalításnak. Most sokan mondjátok hogy igen is kell oda GATTA meg INZAGHI de nem azért egy Barca vagy MU ellen mit érnének BALE megkerüli őket kétszer mire megfordulnak.Az én személyes kedvencem Fabregas.Köszönöm mindenkinek aki elolvasta a bejegyzésemet és jobb lenne ha nem fikáznánk mindenkit hogy nem ér annyit biztos vagyok benne hogy nem érnek anyit de ez üzlet ugyhogy én azt mondom hogy kicsi költekezés belefér.

 4. Hét ok, hogy miért a Milanba jön Pastore

  Először is: van egy Gallianink aki nagyon nagy mágus az átigazolások terén.
  Másodszorra: van 50 milliónk az átigazolásra.
  Harmadszor: nincs irányítónk.
  Negyedszer: az Internek van, és Sneijder jelenleg jobb nála.
  Ötödször: a Milan nagy előrelépés lenne neki.
  Hatodszor: ha minden igaz Kaká a példaképe, és remélhetőleg ugyanazt a Milánói csapatot választja amit ő.
  Hetedszer: Berlusconi őt akarja, így rá biztosan szívesebben adna ki pénzt.

  • Na én azt adom tetszik, és legyen Berlusconi ajándéka Bale akkor rendben lenne a középpálya ,de én Pastore leigazolásába bevonnám Cassanot.

 5. Zamparini, nem pedig Zamperini. Pastore jó választás lenne, de borzasztóan drága. Legalább két játékosunkat is bele kellene vennünk a bizniszbe, ráadásul még fizetnünk is kellene. Emanuelsont vagy Cassanot adhatnánk érte. A holland nem sokat játszott, és nem úgy néz ki, hogy alapember lesz jövőre, Cassano helyére pedig van egy Robinho, ráadásul Paloschi is bevethető lenne. Pastore pedig játszhatna Cassano helyén, mert hasonló kvalitású, mint Antonio. Ha Emanuelsont és Cassanot adnánk, akkor is legalább 20-25 milliót kellene fizetnünk a Palermonak. Nekünk csatár már nem nagyon kell, de irányító úgy, mint egy falat kenyér.

 6. Lansky… Cassano-s felével egyet kell értsek veled… viszont Emanuelson-ra én alap emberként számítok… remélem Allegri is….. Flamini-t viszont oda csaphatjuk Cassano mellé… hisz egyik se lesz meghatározó a Milanban… ez szinte 100%….és a francia fizetése (ha jól tudom) elég húzós….. vagy ha nem Flaminit akkor egy Oddo vagy Bonera……. De Urby-t szerintem semmi kép….

 7. Emanuelsont igenis be lehetne rakni a csapatba, mert amikor lehetőséget kapott, akkor egész ügyes volt. Alapember lehetne, de nem lesz az. Én a Milan érdekeit nézem, és egy olyan jellegű szélsőt, mint Urby tudnánk nélkülözni. Egy irányító nélkül viszont – szerintem ezt bővebben nem kell kifejtenem – a Milan támadójátéka szinte 90%-ban azon múlik, hogy a csatárok csinálnak-e valami váratlant, mindezt úgy, hogy nem a támadóharmadban vannak, hanem visszalépnek 35-40 méterre labdáért. Kell tehát egy olyan játékos, aki képes arra, amire Ganso a brazilok Paraguay elleni egyenlítő góljánál, amikor odavarázsolta a labdát Frednek. Erre talán egyedül Boateng képes a jelenlegi középpályásaink közül, de Boateng és Ganso azért más típust képviselnek. (Boatengben több az erő, talán kevesebb a zseni. Gansoban ezek a képességek kétségkívül megvannak, ő légiesebb, könnyedebb, mint a ghánai, de kell rá pár kiló izom, mert anélkül és csak technikai tudásával nem fog boldogulni.) Boateng sokkal inkább csapatjátékos, mert ő egy középpályás jolly joker. Ganso ugyanakkor támadásban jobban hasznosítható, de láthattuk eddig a Copán is, hogy a védekezéshez nem sokat tesz hozzá. Nem mérvadó persze a brazilok védekezése, mert abban sok koncepciót nem igazán lehet felfedezni. Paraguay ellen például világklasszisok egész sora betlizett…
  No, a lényeg az, hogy Pastore hasonló játékos, mint Ganso. Kevesebb védekezésbeli feladatot kapna, ha jönne, ezzel kicsit eltolódna a csapatrészek közötti egyensúly, mert Boateng támadó középpályásként is tudott védekezni, miközben mögötte általában szinte csak a védekezéssel törődő játékosok voltak (Gattuso, Flamini, Van Bommel, Ambrosini). Ugyanakkor amennyiben Boatenget Allegri be “meri” tenni 4-3-1-2-es rendszerben Van Bommel és mondjuk Flamini mellé jobb oldalra, akkor jóval stabilabbak lennénk, mert Boateng messze hatékonyabb, sokoldalúbb és gyorsabb, mint Ambrosini vagy Gattuso. Némileg leegyszerűsítve azt mondhatnánk, hogy veszítenénk egy védekezni is tudó Boatenget a két csatár mögül, de nyernénk egy támadni is tudó Boatenget a védők elé. A másik oldal, hogy nyernénk egy Boatengnél jobban szervező Gansot vagy Pastorét, amely két játékos viszont kevesebb védekező feladatot kapna. Boateng hátrébb tétele mellett szól az is, hogy nagyon sokszor jól funkcionált az a rendszer, amelyben Seedorf hátulról “kicsiben” szervezett, és juttatta fel a labdát a 3 támadóhoz (Boatenghez és/vagy a két csatárhoz. Ehhez azonban kellett egy régi fényében tündöklő “tavaszi” Seedorf. Neki nagyon valószínű, hogy nem jut túl sok szerep a következő idényben – HA JÖN EGY GANSO VAGY EGY PASTORE VAGY EGY HAMSIK. Seedorf szerepét tehát hátrébb átvehetné Boateng, a két csatár mögé pedig egy 80-90%-ban a támadásokkal törődő szervező-támadó középpályás kerülhetne (aki lehetne a fentebb említett hármas szinte bármelyike). Ha Pastore jönne, akkor a Van Bommel, Boateng, Flamini – Pastore – Ibra, Pato hatos eléggé hatékony fegyverzet lehet.
  Az elmúlt idény egyik nagy húzása az volt Allegri részéről, hogy felismerte: Boatengre szükség van a védekezésben, de a támadásban is. Ez azonban szükségképpen magával hozta azt, hogy Prince – feladatainak összetettsége és mennyisége miatt – néha egyik vagy másik (védekező vagy támadó) feladatát nem tudta maradéktalanul ellátni. Egy fenékkel nem lehet két lovat megülni…
  Pastore magyarul lehetővé tehetné, hogy Boatengre ne háruljon akkora feladat. Be-bekapcsolódhatna persze a támadásokba is, de én biztosan hátrébb helyezném el Allegri helyében.
  Jó lenne, ha már történne valami, mert amíg nem igazolunk posztra, addig a taktikával sem fog tudni előbbre jutni Allegri. Nem mindegy, hogy mi lesz az alapfelállásunk. Nem mindegy, hogy Boatenget hová teszi Allegri, mert a csapatból kihagyni őrültség lenne. Örömteli lenne, ha az, aki majdan a támadások szervezéséért felelni fog, augusztus második felében már együtt gyakorolhatna a csapattal, és nem a nyár végén történne meg az első kézfogása Ibrával…

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet