2022. október 05., szerda

A szezon legjobbjai

-

A 2011/2012-es szezon július 12-én, azaz holnap indul el hivatalosan a Milannál. A játékosok és a szakmai stáb ekkor találkozik először a jól megérdemelt nyári pihenőt követően. Mielőtt azonban elkezdődni a munka, tekintsünk még egyszer vissza az előző szezonra és lássuk, hogy a fórum olvasói szerint a meghirdetett kategóriákban kik végeztek az élen.


Ahogy minden szezon után, úgy idén is arra voltunk kíváncsiak, a szurkolók hogyan vélekednek a játékosok és a klub teljesítményéről. Az előre megadott 10 kategóriában lehetett szavazni, s a végeredmény mostanra megszületett.

Íme az acmilan.hu fórumán szavazó szurkolók véleménye:

A szezon  játékosa

Thiago Silva

A brazil védő egész szezon során kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, szinte hiba nélkül játszotta le a mérkőzéseket. Nagy részt neki köszönhető, hogy a Milan kapta a legkevesebb gólt a bajnokságban. A kategóriánál fontos megjegyezni, hogy a Hónap játékosa havi szavazatainak eredményét összegeztük, az ott elért helyezések átlaga alapján született meg a végső sorrend. A lista böngészésekor gondoljunk arra is, hogy 10 hónapot értékeltek a szavazók, ezért kerülhet hátrébb egy-egy jó produkciót nyújtó játékos, aki kevesebb időt töltött a csapatnál.

HelyezésNévÁtlaghelyezés
1.Thiago Silva3
2.Zlatan Ibrahimovic5.9
3.Christian Abbiati6.3
4.Robinho6.3
5.Alexandre Pato7.3
6. Ignazio Abate7.7
7.Kevin Prince Boateng7.7
8.Gennaro Gattuso7.8
9.Alessandro Nesta8.5
10.Andrea Pirlo8.5
11. Clarence Seedorf8.7
12.Mark Van Bommel9.2
13.Mathieu Flamini9.2
14.Massimo Ambrosini9.3
15.Ronaldinho9.5
16.Filippo Inzaghi9.6
17.Mario Yepes9.7
18.Gianluca Zambrotta9.7
19.Marco Amelia9.8
20.Alexander Merkel10.1
21.Antonio Cassano10.3
22.Daniele Bonera10.6
23.Rodney Strasser10.7
24.Nnamdi Oduamadi10.7
Simone Verdi10.7
26.Luca Antonini10.8
27.Marek Jankulovski12.2

A szezon kapusa

Christian Abbiati

A kategóriában 109 értékelhető szavazat érkezett. Elsöprő fölénnyel, a szavazatok 99%-val végzett az élen Abbiati. Marco Amelia mindössze 1 voksot kapott.

A szezon védője

Thiago Silva

109 értékelhető szavazat alapján. Nem született meglepetés, a szezon legjobb Milan játékosa posztján is a legjobbnak bizonyult. Egyetlen más játékos sem kapott szavazatot a védő kategóriában, tehát Silva 100%-kal nyert.

A szezon középpályása

Kevin Prince Boateng

106 értékelhető szavazat alapján. Milánó igazi hercege hamar a szurkolók kedvencévé vált. A Milan középpályája mindig is tele volt klasszis, kiváló játékosokkal, így óriási elismerés a ghánai számára, hogy a szavazatok 88%-val tudta megnyerni kategóriáját. Az utána következő játékosok sorrendje: Clarence Seedorf 5% , Van Bommel 4 % , Gennaro Gattuso 3 % és Antonio Cassano is kapott 1 voksot, mint középpályás.

A szezon csatára

Zlatan Ibrahimovic

106 értékelhető szavazat alapján. A svéd támadó győztes típus, legalábbis a bajnokságban. Előző klubjaiban rendre aranyat ünnepelhetett a szezon végén. Leigazolás a Milannak is elsőséget jelentett hazai porondon, az ősszel szinte egymaga vitte a hátán a csapatot. tavaszi formahanyatlása és fegyelmezetlenségei sem tudták elfeledtetni a szurkolókkal zseniális megoldásait és fontos góljait. Szorosabbnak nevezhető, de azért magabiztos (57%-42%) előnnyel utasította maga mögé Patót. Rajtuk kívül Robinho kapott még 2 jelölést.

A szezon igazolása

Kevin Prince Boateng

107 értékelhető szavazat alapján. Boateng hatalmas küzdelemben (41%-38%) nyerte meg ezt a kategóriát. Mindössze 3 szavazattal kapott többet, mint Zlatan Ibrahimovic.  Nyugodtan kijelenthető, hogy a legjobb téli igazolás Mark Van Bommel volt, hiszen fél szezonnyi játékkal is megszerezte a voksok 15%-át és végzett a kategória harmadik helyén. Robinho 4, Allegri és Yepes 1-1 szavazattal végeztek.

A szezon meglepetés embere

Ignazio Abate

106 értékelhető szavazat alapján. Az idény pozitív meglepetése, a legtöbbet fejlődő játékos. A Milan saját nevelésű jobboldali védője látványos fejlődésen ment keresztül. A Real Madrid elleni hazai BL találkozó volt talán karrierjében a fordulópont, amikor Cristiano Ronaldót zárta ki a játékból. Remek játékát a vezetőség megemelt fizetéssel jutalmazta a nyár elején. A szavazók 75%-a látta úgy, hogy ő a szezon pozitív meglepetése. A maradék 25%-on szinte azonos mértékben osztozott 8 játékos (Gattuso, Seedorf, Van Bommel, Robinho, Boateng, Yeepes, Jankulovski, Abbiati) illetve az edző, Allegri.

A szezon citromdíjasa

Luca Antonini

106 értékelhető szavazat alapján. Sajnos amennyire öröm a saját nevelésű Abate teljesítménye, annyira fájó Antonini produkciója. A klub akadémiáján nevelkedett játékos idénybeli teljesítménye ‘meggyőzte’ a fórumozókat arról, hogy itt neki jár az elsőség. A csapat hosszú idő óta gyenge pontja a baloldali védő poszt, ezt neki sem sikerült orvosolnia, nem véletlen, hogy a vezetőség első erősítése is ide érkezett Taiwo személyében. Antonini a szavazatok 60%-val simán hozta a kategóriát. Mögötte a klubtól már azóta távozott Sokratisé a második hely 19%-kal, majd Pirlo jön 9%-kal. Bonera a negyedik, majd Gattuso, Ronaldinho, Ambrosini, Seedorf és Amelia ötöse 1-1%-kal.

A szezon pozitívuma a klubnál

A 18. bajnoki cím begyűjtése

108 értékelhető szavazat alapján. A csapatot érintő kategóriáknál nehezebb dolgunk volt az összesítéssel, hiszen itt a szavazók hosszabb, összetettebb válaszokat írtak. Igyekeztünk csoportosítani a véleményeket és így megállapítani a végeredményt. A voksok 42%-a szerint az idény pozitívuma a bajnoki cím, melyre 7 évet kellett várniuk a szurkolóknak. A szavazók 29%-a látta úgy, hogy az vezetőség jól dolgozott és ezáltal jól is igazolt a klub. Szorosan követi ezt azok véleménye, akik úgy érzik, hogy a jó csapategység és a stabil védekezés a kiemelendő a szezonból (26%). Négyen gondolták úgy, hogy jó jel, hogy Allegri többször is lehetőséget biztosított a fiatalok számára.

A szezon negatívuma a klubnál

A Bajnokok Ligája szereplés

106 értékelhető szavazat alapján. Immár harmadik éve, hogy a csapat képtelen bejutni a legjobb 8 közé, ráadásul mindig angol csapat állítja meg a Milant. Ezúttal a Tottenham volt túl nagy falat a csapatnak, bár ahogy azt Allegri is megjegyezte, kicsit kevesebb sérüléssel talán minden másképpen alakult volna. Ez a szurkolókat azonban nem vigasztalja, a hétszeres BEK/BL győztes csapattól többet várnak a nemzetközi porondon. 69% szerint a legnagyobb csalódás a BL szereplés. 10% nincs kibékülve azzal, hogy a Coppa Italia elődöntőjét elbukta a csapat. 8% véli úgy, hogy a szenátorok felett már eljárt az idő, az idősebb játékosok miatt lassú volt a csapat játéka, ők már nem tudják hozni az európai élmezőnyben elvárható szintet. 6% szerint negatívum volt, hogy a szezon második felében a fiatalok már nem kaptak bizonyítási lehetőséget.

A szezon gólja

Pirlo bombája a Parma elleni bajnokin

Pirlo bomba

106 értékelhető szavazat alapján. Andrea Pirlo legemlékezetesebb megmozdulása a szezonból egy hatalmas lövés a bal felsőbe. Ez a gól volt a legszebb a szavazók 45% szerint. Második sorban 26%-kal Ibrahimovic fantasztikus találata a Lecce elleni idegenbeli mérkőzésen. Ibra gólja A voksok 9%-a Pato Inter elleni első góljára érkezett. Pato találata

Öt szavazat érkezett Gattuso Juventus elleni góljára, három-három voksot kapott  Pato Napoli elleni találata és Ibrahimovic ollózása a Fiorentina ellen. Ezeken kívül több gól is kapott egy-egy szavazatot.


EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

19 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Jó poszt! 80 %-ban egyet is értek vele (talán van az 90 is). A góloknál egyértelmű Pirlo elsősége, dörzsöltem a szemem rendesen, amikor beverte. Már egy ideje nem láttam ezt a gólt, jó volt feleleveníteni. Ibra ollója szerintem szebb volt, mint Pato Inter elleni gólja, ennél inkább az “érzés” volt a fontos, mármint az, hogy a derbin, ha jól emlékszem a harmadik percben verte Pato. Én akkor elhittem, hogy szanaszét verjük őket. A szezon legjobbja pedig nem képezheti vita tárgyát.

 2. zsoltika16! Ősszel te merrefelé járkáltál? Ibra nélkül még a BL-helyek egyikéért is kaparni kellett volna. Rendben van, hogy valakinek nem szimpatikus a svéd, de talán nem kellene összekeverni a játéktudással és a rideg tényekkel. De lásd, kivel van dolgod, ahogy Markos mondja az egyik kabaréba, “felhomályosítalak”!
  A BL-csoportkörben 4 pontot köszönhettünk neki, úgymint:
  – az Auxerre elleni duplájával győzelem;
  – az Ajax elleni góljával egyenlítés.
  A bajnokságban pedig – kapaszkodj meg – 32(!!!) pontot.
  – győztes gól a Genoa, a Napoli, az Inter és a Fiorentina ellen (12 pont);
  – győzelmet eredményező gólpassz a Chievo és a Bari ellen is “oda-vissza” (12 pont);
  – győzelmet eredményező gól ÉS gólpassz a Palermo ellen (3 pont);
  – pontot eredményező gól a Lazio és a Lecce ellen (2 pont);
  – pontot eredményező gólpassz a Samp és a Genoa ellen (2 pont);
  – pontot eredményező gól ÉS gólpassz az Udinese ellen (1 pont).

  Ha nálad ez a teljesítmény nem fér be az első ötbe, akkor csak gratulálni tudok.

  • Ősszel nagyon jó és hasznos volt, aztán a tavaszt gyakorlatilag átaludta. Nem az őszi szezon legjobbjairól szól a szavazás. Azzal a teljesítménnyel akár az első helyen is állhatna. De mint írtam, tavasszal inkább csak szenvedett. Ez a periódus nálam rontotta az összképet. Összességében Silva, Abbiati, Abate, és talán még Nesta (Patot csak zárójelben jegyzem ide, mert ő meg pont Ibra miatt tudhat maga mögött egy gyenge őszt) is jobban teljesített nála, ha a folyamatos, megbízható, kiegyensúlyozott teljesítményt nézzük.
   És szó nincs róla, hogy én nem ismerném el Ibra érdemeit, és játéktudását! Ellenkezőleg, Sheva óta nem volt olyan jó centerünk mint ő! Éppen ezért nem nézem el neki a túl hosszúra sikerült tavaszi gyengélkedést.
   De azt is tudom, hogy neked ezt hiába magyarázom, mert úgysem akarsz egyet érteni velem. Mondjuk különösebben nem is zavar, de muszáj volt válaszoljak, mert nem szeretem, amikor hülyének néznek, és ilyen lekezelően “beszélnek” velem.

   Maradok tisztelettel: zsoltika16

   • Thiago Silva elsőségét szerintem senki sem kérdőjelezi meg. Abate a szezon elején gyengébben teljesített, és tavasszal is voltak gyengébb meccsei. Nem produkált hatalmas szezont, de félelmetes, mennyit fejlődött. Abbiati nagyon kevés gólt kapott, sokszor miatta sikerült a pontszerzés vagy a győzelem, ez igaz. Ezzel együtt nem tudom Ibrahimovic elé helyezni. Nestával hasonló a helyzet, mint Abbiatival. Nálam az év 10 legjobbja: Silva, Ibra, Boateng, Abbiati, Nesta, Abate, Pato, Robinho, Seedorf és Yepes.
    A biztosítékot az verte ki nálam, hogy Ibra nálad nincs az első ötben. Tavasszal 12 bajnokin azért csak összejött 4-4 gólja és gólpassza, tehát annyira nem volt tragikus a játéka, de az őszi 10 gólhoz és 9 gólpasszhoz mérve nyilván kevés. Ezzel együtt Ibrának ott a helye az első 3-ban. Sajnos nem voltunk ebben az évben olyan szuperek (lásd BL), hogy egy Ibrahimovic a 21 góljával és 13 gólpasszával ne legyen dobogós.
    Az meg egy hülyeség, hogy nem akarok egyetérteni veled.

 3. Valaki nem szereti Ibrát és nem annyira értékeli mint egyesek akkor már egyből ez a szöveg jön: ” őnélküle nem nyertünk volna bajnokságot” unalmas.. , és más csatárral is nyertünk volna. Nagyon nem érdekel mit csinált Ibra akkor se fogom szeretni, akármit is köszönhetünk neki.

  • A fociban nem érv a nem szeretem.Ott a mutatott játék számít és a statisztika nem hazudik.Bommelt ki szerette??De mindenki elismeri hogy kulcs szerepe volt a bajnoki címbe ,hogy stabilitást adott a csapatnak a védelem előtt.Jézusom!” Nem érdekel mit csinált”!!!!!!!Ha a Milannak szurkolsz gondolom csak érdekel hogy mennyi meccset hozott a csapatnak.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS