El Shaarawy 20, Merkel 10 milliót ér a Milannak

36

A Genoa elnöke, Enrico Prezioso elárulta, a Milan megveszi El Shaarawy játékjogának a felét.

Korábban az elnök azt nyilatkozta, hogy a nyáron biztosan nem adja el a fiatal játékost, de a Milan olyan ajánlattal állt elő, amit nem tudott visszautasítani.

„Az ajánlatuk meglepett.”– mondta az Il Corriere Mercantile kérdésére válaszolva.

„Egyáltalán nem számítottam erre, különben nem nyilatkoztam volna a múlt héten azt, hogy nem eladó a tehetségünk. A milánóiak 20 millió euróra taksálják El Shaarawyt, ezért a játékjogának a feléért 10 milliót fizetnek ki. Természetesen a másik 50% tovább nőhet majd, ha a következő években jól teljesít. Összességében ez egy 25 milliós üzlet, amire nem mondhattam nemet.”A tárgyalások  során megegyeztek a felek abban is, hogy Alexander Merkel fele tulajdonban a Genoához kerül.

„Olvastam, hogy 1.3 millió eurót kell fizetnünk érte, de ez nem igaz.” – tette hozzá Prezioso.

„5 millióba kerül nekünk Merkel, mert a Milan az értékét 10 millióban határozta meg. Ő még nagyon fiatal, de már készen áll a bajnoki szereplésre.”

El Shaarawy, a most Milanhoz kerülő tehetség eddig három mérkőzést játszott a Serie A-ban a Genoa színeiben. Miután kölcsönadták a Serie B-s Padovának, 25 alkalommal lépett pályára és 7 gólt szerzett. Az olasz utánpótlás válogatott középpályást hatalmas tehetségnek tartják, a nemzeti csapatokban eddig 17-szer játszott és 2 gólt szerzett. A támadó középpályás El Shaarawy októberben lesz 19 éves.

„Megértem a szurkolóink csalódottságát, amiért elveszítünk egy ekkora tehetséget, de nekem elsősorban a klub érdekeit kell néznem.” – magyarázta döntését Prezioso.

„Egy olyan ajánlatot, mint amilyet a Milan tett, egyszerűen el kell fogadni.”

A Milan részéről egyelőre nem erősítették meg az üzlet tényét. Az olasz lapok szerint a két klub péntek délután véglegesíti a transzfert.

36 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ezeket a k..vára k…szott üzleteket nem értem! Mi értelme van egy tehetséges fiatal játékos játékjogának a felét eladni vagy megvenni? Ha kell egy fiatal tehetség akkor azt meg kell vásárolni 100%-ban, ha nem fér be a csapatba, esetleg túl fiatal kölcsön lehet adni.
  Sok mindent értek a klubbon belül, de ezt nem tudom elfogadni.
  Egyetlen magyarázatot tudok elképzelni erre az egész dologra: tegyük fel, hogy van egy 17, 18, 19 éves tehetségünk akinek 2 vagy 3 éves szerződése van a klubbal. Az köztudott, hogy a Milanba bekerülni 23 év alatt mostanában nem divat. Ebből kifolyólag kölcsön kell adni őket, és nem csak 1 évre. Lehetséges, hogy a kopasz attól tart, hogy lejárna a szerződésük.

  Ha akkora tehetség akkor a sok sztárunk mellet lazább meccseken igazán belehet őket dobni 1 embert biztos elbírna a csapat.

  • A kölcsön adásban ott van az a buktató, hogy a kölcsöncsapatnak nem érdeke az, hogy a kölcsön adott játékos folyamatosan játsszon! Ennek megfelelően sokszor keveset is játszanak a fiatal kölcsönjátékosok. Ez valamilyen szinten érthető, mert nem bizonytalan a sorsuk a klubnál, az edző nem építheti rájuk a csapatot, ha egyszer fél év múlva elmennek, stb…
   Eleinte nekem sem tetszett ez a félig eladott tehetség játék amit Galliani kitalált, de úgy néz ki működik! Itt mindenkinek az az érdeke hogy a fiatalok fejlődjenek és minél többet játszanak, mert ebből lesz majd profit!
   Ez sokkal jobb megoldás mint a Barcelona csinál! Ők próbálták, próbálják megtartani a fiatalokat, de sok esélyük nincs bekerülni az első csapatba, ezért a fiatal tehetségek kivárják míg lejár a szerződés és utána ingyen lépnek. Nemrég igazolt el tőlük így egy huszonegy-két éves védő a Benficába.
   Szóval szerintem ez egy járható út!

 2. Ha ez az El Shaarawy kétszer annyit ér, mint Merkel, akkor ez azt jelenti, hogy akár a kezdőcsapatba is beférhet. Ez persze nem valószínű, hogy gyakran fog előfordulni, mert még fiatal, és nagy a konkurencia. Örülök egyébként az üzletnek, Seedorf helyére kell egy bármikor bevethető fiatal tehetség.

 3. Kicsit sajnálom Merkel-t,de ha a Genoaban kap majd lehetőséget játszani,akkor az neki mindenképp jobb lesz. Amugy nem lesz rossz üzlet(ha tényleg lesz)ez a gyerek,szerintem. Ahogy nézem,jól “lát” a pályán,ügyes passzokat ad és ami kimondottan tetszik,az az,hogy távolról is lő kapura.
  Egyébként,most döntöttem el,hogy csatlakozok a hozzászólók sorába,olvasni már régóta olvasom. Üdvözlök mindenkit! Forza Milan!

 4. ezt akartam én is írni Lansky…… ez a Shaarawy ha 20 millát ér…. akkor Merkel hozzá képest kis miska? én Merkelt nagy ígéretnek tartom.. és semmi kép nem adtam volna játék joga felét….. megvettem volna Shaarawy-t is…… és kész.. vannak fiatal beépíthető srácaink….. de így….

 5. Remélem Merkelt nem fogjuk elveszíteni, inkább legyenek ők ketten a pályán 😀 !!
  Most télleg 10 millát fizet a Milán El Shaarawy-ért? kicsit meglep 😀 egy 18 éves kikiáltott sztárért ennyit és akkor még marad így is 10 milla amit majd ki kell fizetni, könyörgöm lehet nagy játékos lesz belőle, de hogy ebben az évben a pályán nem fogjuk látni az bíztos 😀 😀 a másik ezt a pénzt már Gansora vagy akár Lucasra is fordíthatták volna

 6. Nem hiszem el hogy ilyenekre kell 10 millákat elpazarolni.jó én értem biztos nagyon nagy tehetség habár még nem láttam játszani de inkább ha ehhez a 10eshez hozzáadnánk még pár ilyen balul sült játékos árát akkor már itt lenne Bale.Ő se tehetségtelen igaz pár évvel idősebb de ő már rakott is le az asztalra valamit és ne mondja senki hogy egy 18 éves gyerek megér ennyi pénzt…

 7. A két klub egymás seggét nyalja. Remélem a miénk lesz a fényesebb. Ez a tulajdonjog felezés olyan lehet mint ha %-ot vennél egy vállalatban. Beleszólási jogod lesz a szerződés hosszabbításba, elővásárlási jogot szerzel vele és az értéke rövid időn belül tuti, hogy nem csökken. Effektíve a befektetett pénz értéke nem csökken. Ennek ellenére szerintem Merkel nem ér 10 millió €-t és El Shaarawy sem ér 20 millió €-t még most.

 8. és ki tudja h fog-e…..sok tehetség sül be…..

  10 milla egy 18 éves kiforratlan sztár jelöltre…. rengeteg! de akkor most 5 millát teszünk le érte? hisz merkel fele az 5…. és mivel csak Shaarawy felét csengetjük ki… 5 milláért lett két fél játékosunk 😀 cink..

  és számomra hihetetlen h Merkel már bizonyított valamilyen szinten… hisz lehetőséget kapott meg minden…. ez a srác rendelkezik egy kis seria b-s “tapasztalattal”…. és kétszer annyit ér mint a mi Merkelünk…. aki már csak félig a miénk…..

 9. Nem tudom miért vagytok úgy elszállva ettől a Merkel sráctól! Ha akkora tehetség lenne nem csak 6 meccse lenne a Milanba (Seria A-s meccs) Amikor játszott nem tűnt ki de kb ennyi! Nem tudott sosem plusszot hozzátenni a játékhoz és gólt/gólpasszt sem lőtt/adott. Sharawi-ért viszont ez a 10 millió sok. Lehet hogy tehetséges de csak akkor kell érte ennyit fizetni ha mondjuk állandó kezdő lesz (amit kétlek)

 10. Ahoz képest hogy Nasrit megszerezhetnénk 10 millióért (nemzeti sport szerint http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/nasri-es-de-rossi-is-viszonylag-olcson-viheto-2081652?nocache), és ő már bizonyított nagy csapatba is ,vele biztosra mehetnénk! Irányítónak vehetnénk még egy De Rossit vagy egy Andrea Polit , bal szélre megvennénk Gareth Balet és meg is lennénk.
  ha nemzeti sportnak hihetünk akkor kb 40 millóból meg lehetne oldani minden gondot és minőségi játékosokkal

 11. Hát ez roppant érdekes… 20milla ezért a srácért, Gansoért meg sok a 25….. Ha ezt nekem vki elmagyarázza megköszönöm.

  Elhiszem én h tehetséges, meg minden, komolyan, de az első osztályban még semmit sem mutatott….
  És ezt a Merkel a “nagy tehetség” állításoknak sem látom a stabil alapjait….

 12. Nem értem mit problémáztok ennyit. Patoért anno szintén 20 millát fizettünk 18 évesen. Egyébként pedig ez a transzfer egyenlőre 10 milláról szól és nem 20-ról.

  davidka: ekkora baromságot már rég nem olvastam. Gondold át még egyszer az összegeket az említett játékosoknál.

 13. Nagyobb a játékintelligenciája mint Kakáé volt 18 évesen.
  Ez még nem jelent semmit, de azért én kipróbálnám a fiút kezdőként egy-két meccsen, mert pont egy ilyen stílusú játékos kell a középpályára.
  Rövidebb távon Nasrival, vagy Gansoval jobban járnánk, de én látok ebben a fiúban fantáziát 😀

 14. Továbbra sem értem ezt a politikát… Persze-persze tudom h most nem kell kifizetni a 20milkát, de ha majd végleg meg akarjuk szerezni akkor ki kell fizetni (ami adott esetben már több lesz mint 20). Amit nem értek, hogy most kötünk egy 20 milkás szerződést egy 18 éves srácért, de a 25 misit soknak tartjuk Gansoért(22 éves)…

 15. Ahogyan elnéztem El Shaarawy jobb játékos mint Merkel. Gyors, dinamikus, és nagyon jól lát a pályán. Nem rajta múlt, hogy csak 2 gólpasszt jegyzett a szezonban. Szerintem egyelőre cserének érkezik, és ha beválik, akkor egyre többször lesz a kezdőben.

 16. nem értem mi a bajotok fiúk.azt hiszitek ganso egyből kezdő lenne?nam. kaka sem volt az,széoen lassan épült be,és tessék.sandró sem kezdene amig fel nem fogja allegri taktikáját és amit vár tőle.ha el jön az ideje és érti mit várnak tőle játszani fog a srác. lehet hogy óriási lesz,lehet hogy eltűnik mint sokan mások,ezért van a kölcsönszerződés. ha beválik többet fizetünk 5milkával,de ha nem,akkor nem bukunk 10et.ez a kopasz taktikája.lehet hogy nem jó taktika,de majd meglátjuk 1 év múlva.majd szidjuk akkor,ne előre.amúgy remélem megtaláltuk az új pirlot.sziasztok.mindörökké milan.