Galliani Dél-Amerikában van, és nem csak Ganso miatt…

28

Rég hallottunk Paulo Henrique Gansóról a Milan házatáján. Eddig a pillanatig, hiszen a brazil válogatott játékos felépült sérüléséből és bevethető lesz a Penarol elleni Libertadores Kupa döntőben, amit Adriano Galliani és Ariedo Braida, a Milan két transzfer mogulja a helyszínen fog megtekinteni.

A problémát az jelenti, hogy a fiatal irányítónak nincsen EU-útlevele, a Milannak meg már nincs több lehetősége olyan játékost igazolni, aki nem rendelkezik ilyen feltételekkel. A milánóiak egyedül abban bízhatnak, hogy a nigériai friss igazolás, Taye Taiwo megkapja a francia állampolgárságot, így szabad utat adva Gansonak. A Milan korábban már a FIGC-hez, azaz az Olasz Labdarúgó Szövetséghez fordult, azzal a kérelemmel, hogy növeljék az EU-n kívüli játékosok létszámát, de ezt a szövetség elutasította. A Milannak van egy B-terve is, amennyiben nem sikerülne felszabadítani Taiwo által azt a helyet. A la Gazzetta dello Sport információ szerint, Gallianiék Buenos Aires felé vennék az irányt, méghozzá a 19 éves Erik Lamela miatt. Lamela rendelkezik spanyol útlevéllel, így az ő átigazolása nem jelenthetne problémát etekintetben, azonban a River Plate 15 millió euró  alatt nem engedné el legújabb üdvöskéjét.

28 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ezek szerint a londoni vizit eredménytelenül zárult? Mert arról semmi hír… Nem létezik, hogy nincs 15 milliónk egy Lamelára! Megvesszük, majd továbbadjuk, ha nem válik be, ilyen egyszerű. Ha Lamela most kb. 15 millió, akkor egy év múlva legalább 20-at fog érni. Gansot meg a Libertadores Kupa után 30 alatt tuti, hogy nem kapjuk meg. (Vélelmezem, hogy a Santos behúzza a döntőt.)

 2. Ja, majd bejelentik, hogy Mr. X tkp. Ibra… És még meg is lehetne magyarázni, mert jelenleg még nem a miénk… Egyébként nem nagyon értem, hogy mire várunk Ibrával kapcsolatban. Nem kellene kifizetnünk végre azt a 24 milliót érte? Vagy esetleg nem akarjuk megtartani?

  • Én meg akarom tartani Ibrakadabrát! 🙂
   Hát bizony, ha nem tudjuk elhozni Gansot, akkor hozzuk el Lamelát, vagy valaki mást… egy a lényeg, hogy szezon elejétől a csapat rendelkezésére tudjon állni, mert ha azt mondják gallianiék, hogy megvárjuk Gansot év végéig, és helyette nem hozunk senkit,mert ,,a keretünk igy is nagyon erős,, akkor bizony a fél szezont megszívjuk rendesen, a bajnokságban, a Bl-ben és a kupában is. mert egy tuti, az Inter nagybevásárlást fog végrehajtani a nyáron. Mire januárban bevethető lenne Ganso, már csak imádkozni fogunk minden meccs előtt, hogy hibázzon az Inter, hogy betudjuk hozni a lemaradást. Remélem ezzel tisztában vannak, és nem engednek meg maguknak ekkora luxust.
   Különben meg hihetetlen, hogy Taiwo-nak a mai napig nem intézték el az EU-s útlevelet.

 3. Galliani mindig is augusztus végén jelentette be az igazolásokat úgyhogy nyugi van srácok.
  London ? Tuti, hogy nem viccből mentek oda.
  Nincs hír? Éppen ez az apám. Nem is lesz aug. 31. előtt, amikor hiv. bejelentés lesz.
  Ibra mikor jött? Aug. 27. ezt már írta is valaki és még utánna jött 30-án asszem Robinho.
  Nah szóval nyugi lesznek új emberek. 🙂

  Forza Milan !

 4. Taiwo 2005 januárjában lett a Marseille játékosa. Azaz 6 és fél évet Franciaországban élt. Utánanéztem: a francia állampolgárság megszerzésének egyedüli feltétele “idegen” (tehát külföldi, azaz más állampolgársággal rendelkező) személy esetén, hogy a kérelem benyújtásakor már legalább 5 éve Franciaországban éljen. Ez természetesen megvan, így csak várni kell, de ez nem ütközhet akadályba.

 5. Sztem min:2 középpályás fog érkezni!Nem hinném,h reális esély van a leigazolásukra az áruk miatt: Fabregas,G.Bale,Pastore és Hamsikra.Pont azért,mert amennyiért eladták Kakát,nem fognak közel annyi pénzt áldozni 1 játékosra.És,h miért?Mert üzletemberek és nem is akármilyenek!Nyilván pénzel bárkit meg lehet venni,de attól még nem lesz 1 győztes csapatunk!Sztem akire reális esélyünk van:E.Lamela,A.Aquilani,R.Montolivo,A.Witsel,J.Menez és esetle Ganso,de ő lehet,h csak a téli átigazolási szezonban érkezik.Sztem szélső játékos nem érkezik,mert nem ilyen taktikával játszottunk eddig sem!

 6. Mondjuk azt nehezen képzelem el,h egy E.Lamelát Argentínából 19 évesen rögtön a kezdőbe,támadó középpályás posztra betegyenek!Ő most még sztem nem lenne megoldás arra a posztra!Viszont az előbb kihagytam,h még 1 védekező kp.is érkezhet: L.Diarra,Sandro,Fernando!Hazard és Neymar érkezésére nem látok esélyt!

 7. ——————Abbiati——————-
  Abate—- T.silva—–Astori——Taiwo
  Boateng————Poli————-Bale
  —————-Nasri/Aquilani————
  ———-Pato————-Paloschi——

  Mondjuk egy ilyen kezdő csapatot össze lehetne hozna ,habár Nasri érkezésére eléggé kis esélyt látok, pedig nagyon jól bele illene ebbe a csapatképbe.
  Polit meg lehetne szerezne főleg, hogy a Sampdoria kiesett a Serie A-ból a transfermarket szerint a jelenlegi ára kb 6.000.000 €
  Gareth Bale ára szintén a transfermarket szerint 25.000.000 € ami eléggé borsos ár ,de ha leigazolnánk remélhetőleg több éven keresztűl nem lenne gond a középpálya bal oldalával
  Astorit vissza lehetne hozni szerintem poton árért a Milanba
  Nasri ára jelenleg 25.000.000 € őt igazolnám le legszivesebben a támadó középpályás posztra, mert tapasztalt és jó játékos és még csak 23 éves vele is éveken keresztül meg lenne oldva a ez a poszt
  Aquilani ára pedig 16.000.000 € aki tud játszani támadó középpályást, irányító középpályást és védekező középpályás posztján is megállja a helyét
  Sajnos ha mindenkit leigazolnánk az nagyon sok pénzbe kerülne, ennyi pénzt meg nem fognak kiadni, esetleg úgy lehetne ezt megoldani ha egy-két embert eladnánk

  • Aquilani???
   Aki a citrom-díj megszavazása során igen előnyös pozíciót ért el, szabadulna tőle a Juve, a Liverpool is…akkor pont nekünk kell egy ilyen játékos?
   Ibrat meg azért minimum a kezdőbe raknám. Ha mindenáron fiatalítani akarsz akkor itt vannak a sajátok, pláne középpályára…Strasser, Merkel

   • nem azért de a juve pontosan hogy meg akarja szerezni és a liverpool is újra a soraiba akarja tudni hogy bizonyítson mit is tud, hogy miért vették meg.
    Az újra épülő olasz válogatottba is helye van sőt nem is akárhol hanem a kezdő csapatban.Az tény hogy a sérülések miatt nem tudott azon a szinten játszani amit ő képvisel, de a juveba, és a válogatottba is megmutatta hogy ott van a legjobb olasz focisták között.
    Úgyhogy nem értek veled egyet Harald, mert szerintem igazán jó játékos!

 8. Az elmúlt szezonban nagyon jó áron vásároltunk, de ne felejtsük el azt sem, hogy olyan játékosokat, akik a klubjukban létszám felettiek voltak (Ibra, Robinho, Cassano és V. Bommel is félig ilyen volt).

  Azok a nevek, akik most repkednek meg mind húzóemberei a csapatuknak – kivéve Menez és Aquillani. Hiába a nagyon jó tárgyalóképesség, ha nagyot akarunk húzni idén is, ráadásul hiányposztra, akkor azt közel sem fogjuk olcsón megúszni.

  Lássuk be, olyan cserealapunk nem sok van, akik komoly pénzbeli értéket képviselnek – talán Flamini és Cassano, Antonini. Ha belegondolunk, akkor ezek alapján talán egy valaki Angliából és valaki Olaszországból jöhetne reálisan.

  Ettől függetlenül, azért most vannak olyan játékosok a “piacon”, akiért megérheti nagy pénzt kifizetni: Fabregas, Bale, Hazard, Pastore és Ganso. De egy Robbent vagy Ribery-t is el tudnék képzelni piros-feketében.

 9. Van egy érzésem hogy újra nincs pénz igazolásokra vagyis klasszisra. Anglia kiesett ezek szerint. najd augusztusba be esik valaki megint csak hogy azt időbe be kellene építeni a csapatba. Normális csapatok már leszírozták akiket venni akartak. Galliani megint szaréhúgyé akar igazolni. Kérdés így kit kap…BL-ről álmodunk zseb meg üres? neeeee

 10. Csatlakozom az előttem szólóhoz…. igaza van…. Ha BL-t akarunk nyerni nem lehet olcsóé venni pár leselejtezett öreget vagy,épp kiforratlan tehetséget venni… BL győzelemhez kell nagy név… olyan játékosok akik bizonyítani akarnak…. sikerre szomjas játékosokról beszélek… nem seedorf meg pirlo….. akikre esélyt látok… azok nem épp repítenek minket a BL trófeáig… szaal elhiszem h Lamela egész jó meg Witsel is befér… de nekünk nem egész jó kell…. hanem a legjobbak! Még ganso sem bizonyított… lehet reménykedünk benne… aztán felsül… én egy Fabregasban reménykedem és egy essienben!…..

  Haluszmester 😀 a keddi sörözés igen csak oda csapott…. olyan 1 körül estem haza 😀 kikurt sokat röhögtem 😀