Ronaldo: “köszönök mindent!”

5

Elbúcsúzott a válogatott szerepléstől Ronaldo. A brazil válogatottal kétszeres világbajnok (1994, 2002), továbbá kétszeres aranylabdás (1997, 2002), háromszor a nemzetközi szövetség által az év játékosának  (1996, 1997, 2002) választott, Fenoménnak becézett játékos pályafutása során megfordult a Cruzeiróban, a PSV Eindhovenben, az FC Barcelonában, az Internazionaléban, a Real Madridban és az AC Milanban, karrierjét pedig a Corinthians együttesében fejezte be.

Ronaldo februárban jelentette be, hogy felhagy a profi futballal, az indoklása az volt, hogy sérülései és fizikai állapota már nem teszi lehetővé, hogy a legmagasabb szinten futballozzon.

A románok ellen Ronaldo a 30. percben a gólszerző Fredet váltotta, és a társak mindent megtettek, hogy emlékezetes legyen az utolsó meccse, kétszer is óriási helyzetbe hozták, de mindkettőt elhibázta.
A Fenomén becenevű, láthatóan meghatódott klasszis az első félidő végén búcsúzott, a brazil zászlóval a hátán, és a labdával a kezében futott egy tiszteletkört a stadionban, levonuláskor pedig a két csapat sorfalat állt neki.“Köszönök mindent, amit értem tettetek pályafutásom során. Köszönöm, hogy elfogadtatok olyannak, amilyen vagyok, hogy ha sírtam, velem sírtatok, és amikor nevettem, velem nevettetek” – hálálkodott a közönségnek a 34 évesen búcsúzó csatár.


(Itt hívjuk fel figyelmeteket, hogy a brazil topikban szenzációs sorozatban elevenítjük fel Ronaldo pályafutását!)

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Én még életemben nem láttam hozzáfogható csatárt! Kipróbálta a Holland, Spanyol, Olasz bajnokságokat és sehol se vallott szégyent. Ő az igazi csatár. Az igazi vérbeli támadó. A csatárok non plus ultrája! Bárcsak a Milanba kerülhetett volna még a sérülései előtt. Ronaldo a világ legjobb csatára. A többiek CRonaldo stb. csak olcsó utánzatok. Sosem fogják még csak meg se közeliteni az eredeti Ronaldo-t és örök kedvencem marad. Köszönet neki, hogy megmutatta mi az hogy brazil foci. Egy jelenség volt és marad is! 😉

    • Magam sem tudtam volna jobban megfogalmazni,egy csoda volt a játéka és szerintem ezt a csodát már soha senki nem fogja tudni megismételni. Remélem majd valamikor,pár év múlva el fog kezdeni neki hiányozni a foci világa és edzősködni fog,annak ellenére,hogy most még nem akar ezzel foglalkozni.

  2. Nem volt, nincs es nem is lessz nala tokeletesebb csatar!Minden idok legnagyobb tehetsege, aki ezt meg is mutatta!(vagyis kb 70-80 % ot!, mert a serulesek nem engedtek sajnos)
    Hiannyozni fog!hmmmm , sosem felejtem el a bicikli cseleit!, mindenki tudta mi kovetkezeik de senki sem tudta blokkolni!!
    Koszonom hogy Milan mezben is lathattam!!

  3. Mi köszönjük neked Ronaldo!! Egy élmény volt látni amikor a labdához ért! NIncs hozzá fogható! 2 dolog amit sosem fogok elfelejteni, az egyik a 2002-es VB, és a Milan mezben az Internek rúgott gól!!!!!!!!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet