Amelia BL-t nyerne a Milannal

2

Marco Amelia, akinek teljes játékjoga nemrég került az AC Milan birtokába a Milan Channelnek adott telefoninterjút.

”Először is köszönetet szeretnék mondani a klubnak. Örülök, mert sikerült elérnem a célom. Galliani nagyon boldoggá tett akkor, amikor felhívott és közölte, hogy érdeklődnek irántam. Annak ellenére, hogy nem játszottam sokat, úgy vélem, hogy jól teljesítettem, és kiérdemeltem a bizalmat.”

”Ebben a szezonban a cserekapus szerepét töltöttem be, de ez teljesen normális. Csak élveztem, hogy itt lehetek, és megpróbáltam megfelelni az elvárásoknak. Mindig azon voltam, hogy amikor lehetőséget kapok,  hozzátegyem a magamét a csapat sikeréhez. A bajnokság megnyerése hatalmas örömmel töltött el.”Az Udinese elleni utolsó fordulóban Amelia kezdőként kapott játéklehetőséget, és kiváló teljesítménnyel sikerült megőriznie kapuját a góltól.

”Az utolsó fordulóban elégedett lehettem a teljesítményemmel. Őszintén megvallva, nagyon örültem, hogy Flavio Roma is lehetőséget kapott, mert igazán megérdemelte. Mindenesetre jó volt az Udinese ellen játszani, ahol az egész csapat megmutatta, hogy mennyire profi. Sokan tartottak attól, hogy nem fogunk megfelelően hozzáállni a mérkőzéshez, mivel már megnyertük a bajnokságot, míg az ellenfelünk a BL-selejtezőt érő helyért küzdött. A mi kötelességünk az volt, hogy jól zárjuk le az idényt, ami elvárható a Milan játékosaitól.”


Amelia végül kitért az új igazolásokra, valamint a következő szezonra.

”Csak jókat tudok mondani Paloschiról. A szezon során lehetőségem volt megismerni őt Milanellóban, amikor a sérülését próbálták kikezelni. Az egyik legígéretesebb fiatalról beszélünk, aki mindenhol ahol játszott megmutatta, hogy mire képes. Elszántan dolgozik, hogy bizonyítson, és úgy vélem, hogy megfelelő a hozzáállása. Remekül bele fog illeni a Milan fantasztikus csatársorába. Mexes? Minden bizonnyal állíthatom, hogy az egyik legjobb védő, és a Milannál jól döntöttek, amikor megragadták a lehetőséget, és leigazolták.”

”Ha választanom kellene, akkor a Bajnokok Ligáját szeretném megnyerni. Miután sikerült a bajnokságban az élén végeznünk, ami egy hatalmas  eredmény, most magasabbra kell tennünk a lécet. Azonban szeretném hangsúlyozni, hogy a klubnál mindent megtesznek azért, hogy olyan csapatot építsenek, amelyik minden fronton versenyképes.”

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Én jobban örültem volna , ha 1 fiatalt felhozunk primaverából .A Palermo elleni döntetlenbe a kupába nagyon benne volt mind2 gólba .Igaz volt 1 jó meccse most Udinese ellen ,de ki tudja ,hogy mit produkálna ha mindig játéklehetőséghez jutna ,de Abbiati sztem egész szezonban jól teljesített , csak azok a fránya sérülések….

  2. Abszolút diplomatikus válasz, mintha politikus lenne, még a végén Berlusconi nyomdokaiba lép :D!
    Én nagyon örültem, mikor leigazoltuk, akkoriban az egyik kedvenc kapusom volt, nem értettem miért nem játszatták többet!
    Az interjúból világosan kiolvasható, hogy nem csak örül hogy itt lehet, hanem játszani AKAR. Szerintem bedobhatnánk a mély vízbe, mert eléggé jól tud úszni!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet