A milannews.it is velünk foglalkozik

10

Újabb elismerésben részesült  az AC MILAN SZURKOLÓI EGYESÜLET ! Amíg Milánóban Bajnokcsapatunk ünneplése zajlott, több mint 100 magyar Milan szurkoló jelenlétében, addig az egyik legolvasottabb Milan fórumon tegnap délután megjelent egy cikk az egyesületről. A MilanNews.it főszerkesztőjének, Stefano Maravigliának a kérésére készült egy interjú  az elnökünkkel:

FEKETE-SZALÓKY ZOLTÁN: Mindenkinek gratulálunk! Reméljük, hogy ez csak a kezdet lesz. Egy nagy család vagyunk!

A bajnoki cím, amit az AC Milan megszerzett, összefogta a csapat olasz és külföldi szurkolóit.

“Az öröm és a boldogság még mindig tart” – ezek a Magyar Milan Club elnökének, Fekete-Szalóky  Zoltánnak a szavai, a MilanNews mikrofonja előtt.“Nagyon büszkék vagyunk és szívből gratulálunk  a csapatunknak, a vezetőinknek és az egyesületnek, hogy megnyerték a 18. olasz bajnoki címet. Reméljük, hogy ez csak a kezdet!” – mondta a legfontosabb magyar Milan Club elnöke, majd hosszasan beszélt a magyar szurkolótársainak öröméről, amit Ambrosininek és csapattársainak köszönhetünk.

Nem csak szavakkal, de tettekkel is:  Több mint 100 magyar Milan szurkoló utazott 12 órán keresztül Milánóba, hogy hozzáadják forró szeretetüket a csapat köszöntéséhez. Fekete-Szalóky Zoltán hozzátette a saját gondolatát is: –

“Még sokan jöttek volna nagyon szívesen az ünnepségre, amit már hét éve várunk. Mindent egybevetve szombaton nem egykönnyen lesznek felismerhetőek a magyar szurkolók, mert ők is magukra öltik a különböző Milan mezeket, ismerik azokat a rigmusokat, amelyeket a Curva Sud is énekel és tökéletesen éneklik azokat olasz nyelven és ugyanúgy örülnek, mosolyognak mint olasz testvéreik. Az indok egyszerű: Ők is a Nagy Milan Családhoz tartoznak”.

Nem sokkal az interjú után újabb cikket közölt a milannews .it a magyarokról, ami azt mutatja, egyre inkább elismerik és kedvelik a magyar szurkolókat odakint is.

A SAN SIRÓBAN A 100 CSODÁLATOS MAGYAR” – Stefano Maraviglia írása

“A MilanNews – Milan Club Magyarország – AC Milan háromszög egy fontos kapcsolat, amely ma este a sokadik próbáját állja ki. A “Kelet szeretetét” a rossoneri színek éltetik! Tisztelet és mély érzések cserélődnek mind a két részről.
Nem hiányzik soha a magyarok figyelme a MilanNews és az AC Milan iránt, különös tekintettel az AC Milan Szurkolói Egyesületre. Hivatalos hírek érkeztek a szerkesztőségünkbe egy fontos kezdeményezésről: Tegnap este, Budapest központjából indult egy emeletes autóbusz és kb. 10 személyautó, Milánó úti céllal.

Tizenkét órás utazást vállaltak, hogy részt vehessenek a Dóm-téri ünnepségen, majd a San Siroban a Cagliari elleni mérkőzésen. Mindezt a rossoneri színekért való rajongásért és szeretetből. Ez a szenvedély egyesíti a nagyon messze élő és a közelben lakó Milan szurkolókat.”


Köszönet Gálházi Lacinak a közreműködésért és a cikkek fordításáért!10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  • Igazad van Sylvinho! Ezt meg is beszéltük. Tudom, hogy Ti például Szegedről
   indultatok a Szentélybe, de amikor elküldtem Stefanonak az anyagot, akkor
   még erről sem tudtam. Ráadásul a Milannews-t igazából az érdekelte, hogy
   az AC Milan Szurkolói Egyesület szervezésében mit alkottunk.