A kupabúcsú ellenére lesz mit ünnepelni szombaton

16

MASSIMILIANO ALLEGRI

„Nem kell emészteni magunkat. A srácok jól teljesítettek, a befejezésink voltak gyengék. Az utolsó pillanatig próbálkoztunk, de most nem jött össze a továbbjutás. Pirlo jó meccset játszott, a képességei megkérdőjelezhetetlenek. Szombaton ünnepelni fogunk Milánóban. Bízunk benne, hogy igazi party hangulat lesz a stadionban és után egy csodás éjszakába nyúló ünneplés veszi kezdetét. Sajnáljuk, hogy nem jutottunk a döntőbe , de így is fantasztikus bajnoki szezont tudhat maga mögött a csapat. Megnyertük a bajnokságot, ezért kijár az ünneplés.”

LUCA ANTONINI

„Volt egy ütközésem Thiago Silvával és éreztem, hogy gond van a térdemmel. Komoly fájdalmaim voltak, de most már jobban vagyok, meglátjuk mit mondanak az orvosi vizsgálatok. Pippo hívott telefonon, hogy érdeklődjön az állapotomról. Ez is mutatja, mennyire szoros a kapcsolat a keret tagjai között. Sajnálom a sérülést, mert egy jó ideje nem kaptam lehetőséget és szerettem volna bizonyítani azoknak, akik kritizáltak engem. Majd megteszem a következő szezonban. A csapat csak elismerést érdemel, mert a meccs végéig igyekezett kiegyenlíteni. Egy trófeával zárjuk a szezont ,de ez így is jó teljesítmény.”DANIELE BONERA

„Az első félidőben jól játszottunk és vezethetünk volna ha bemegy Robinho helyzete. Sajnos a támadásépítésben sem vagyunk elég hatékonyak, ennél sokkal jobbak is lehetnénk. Mindenesetre szombaton nagy bulit csapunk a szurkolóinkkal.”

IGNAZIO ABATE

„Az első félidőben úgy érzem jól teljesítettem, aztán kicsit elfáradtam. A  szünet után irányítottuk a meccset, de nem tudtuk gólra váltani a fölényünket. A Palermónak nem igazán volt helyzete a góljuk előtt. Tudtuk, hogy nem lesz egy könnyű meccs. Mindent beleadtunk a 95 perc alatt, talán ha Ibra kapufája bemegy, másképpen alakul a vége. Most azonban élvezzük ki a bajnoki címet és szombaton ünnepeljünk egy nagyot Milánóban. Remélem sok gyerek jön ki a stadionba.”

ANDREA PIRLO

„Jól vagyok, nagyon szerettem volna játszani ezen a meccsen. Sajnálatos a végeredmény., be akartunk kerülni a döntőbe. A mai volt a 400. meccsem a Milanban. A következő napokban le kell ülnöm a klubbal megbeszélni a jövőmet. Egyelőre azonban foglalkozzunk a bajnoki sikerrel, ünnepeljünk együtt a családunkkal, a barátainkkal és a szurkolókkal, hiszen igazán ők érdemlik meg ezt a címet. Nagy buli lesz szombaton a San Siróban.”

16 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Megérdemelten jutott tovább a Palermo!Ezekben a nyilatkozatokban az tetszik hogy nem keresünk bűnbakot.
  Antonini remélem jővőre ennyitse fog játszani mert már kezd kicsit iritálo lenni ha pályán van…
  Ebben az évben azt hiszem elértük az álmunkat hogy ujra bajnokok vagyunk:)

 2. Hát lehet hogy csak én érzem azt hogy így nem teljes a szezon.Ezt a palermot meg kellett volna vernünk.Nem játszottunk jól ami megint csak idegesít.Lehet hogy maximalista vagyok a kedvenc csapatommal kapcsolatban de azért egy palermot verjünk már meg! Azt sem értem hogy miért csak 1:0-nál jött Ibra+Emmanuelson miért nem kezdhet a kupában????Miért kell Antoninit játszatni???Ha Pirlo aláírt a juvéhoz minek játszatjuk???De ha nem is írt még alá, az első 20perc után le kellett volna hozni…NEM KELL ERŐLTETNI EZT A SZAR ÍVELGETŐS VAGY VISSZA FELÉ PASZOLÓ JÁTÉKOST.És most majd biztos kapom a beszólásokat hogy Pirlo-t ne szidjam. Igen jó játékos VOLT, 2007-ben még minden sztárklub felfigyelt irányítói képességeire de ez már rég elmúlt….Amúgy se a sebességéről volt híres de amit tegnap produkált az hihetetlen.Eladja a labdát és nem fut vissza védekezni????Hát ez meg mi a franc??? Ha rajtam lenne az a mez akkor az a minimum hogy a szívemet lelkemet kitenném a csapatért, és sok szidást kap Gattuso de azt senki se mondja hogy nem küzd Ő az aki meghalna ezért a csapatért rajta látom azt hogy tisztában van a klubb történelmével és annak súlyával hogy ebben a nagyszerű klubban játszhat.
  Mindenki eldöntheti maga dönti el hogy mennyire elégedett ezzel az évvel de én úgy gondolom nem kell beérni egy kupával amikor nyerhetnénk kettőt is…

 3. Ugyan már… Pirlo….. megkérdőjelezhetetlen képességek…. mik azok??? 😀 szépen esik kel…. és gyorsan néz jobbra meg balra… de a futás az luxus… szerintem törni zúzni kellett volna…. hisz neki bizonyítani kellett volna mennyire akar maradni… Antonini akar.. és úgy hajt is…. de néha akkora hibákat csinál :S…. én becsülöm őt….de ő egy vérbeli csere ……

 4. Vérbeli csere:DDDDDD tökéletes megfogalmazás:)
  1védő nem azért jo védő mert felmegy segiteni a támadásokat…
  Nézzük már meg egész meccsen hülyétcsináltak belőle..felment a félpályáig és egyböl visszafelé passzolt.Védekezésben is csak Silvát tartotta fel nem véletlen ütköztek össze…
  Csak azért van itt hogy elmondhassuk magunkrol hogy saját nevellésű játékosunk van a kezdőbe..de ahogy látjuk nemsokra megyünk vele.Benne ennyi volt a spiritusz és ez csak kispadra elegendő.Majd jővőre Taiwo megmutatja hogy mien is az igazi védő dolga..:)

 5. Én a mérkőzésből az utolós félórát láttam! De amit láttam,a z eléggé felidegesített.

  Kezdem azzal, akit mindenki annyira szeret: Abate! Támadásoknál megint jó volt, de a védekézsnél semmit se mutatott, annyiszor el ment melette Pastore, ahányszor nem szégyelte… Na, nem baj, előfordul…. Gondoltam! Akkor ott volt Flamini, akinek sokszor a passzolás is a nehézkesen jön őssze… Na, ez se baj! Akkor Robinho: fut-fut, de semmi több! Itt már kezdtem azért ideges lenni! S akkor jött Ibra: na, szerzett egy gólt, nem mondom, kűzdött is, de a megint csak a “Szentlelket” várt, hogy ad neki egy pontos labdát, hogy gólt rughasson!

  Szídjátok Pirlot, hogy csak ívelget, de amíg Ibra itt játszik, addig csak az fog menni a csapatnál, ugyanis mindenáron fejeltetni akarja őt Allegri. Nem képes észrevenni azt, hogy a Palermo védelmében ott van Goian, aki minden labdáért magasabbra képes ugorni bárkinél… Az őszintét megvalva, felháborodtam!!!

  S mindez fél óra alatt! Nyugodtan vágjátok le a fejem, de ez az én véleményem!

  Hogy pozitívum is legyen: a 30 perc alatt az egyik legjobbunk Pirlo volt, sok labdát adogatott, ahogy pár éve, fénykorában, bár azért annál lassubb volt!

  De mindez csak 30 perc tűkrében, úgyhogy az is lehet, hogy a véleménmyem nem reális!

  De hogy miért nem volt a kezdőben Emanuelson???

  Végkövetkeztetés: sajnos nem bánom, hogy nem láthattam a teljes mérkőzést!!!

 6. igazából az a szánalmas,hogy nem tudunk megfordítani egy mérkőzést..(mint ahogy ez egész évben egyszer sem sikerül)
  egyszerűen nem tudunk állandó nyomást gyakorolni egy csapatra..csak a kontra megy
  és ez Allegri hibája…
  és egy ilyen gyenge Palermo lefociz…hát nem is tudom….
  ez így még nem az igazii

  Forza Milan

 7. Én egy dolgot nem értek.. Miért kellett pihentetni? Ha mondjuk hétvégén utolsó forduló lenne és csak akkor lennénk bajnokok ha nyernénk 2 góllal, akkor megértem…
  De bajnokok vagyunk az istenért már! Miért kell pihentetni? Hihetetlen…

 8. Azt mondja Allegri, hogy Pirlo jó meccset játszott, de hogy nem tegnap az is biztos, szembe találja magát valakivel a középpályán azonnal megy a vissza passz. A nagyobb gond az, hogy ez nem csak rá jellemző, a többiek se nagyon vállaltak fel 1-1 elleni párharcokat, talán Abate egyszer kétszer, több kevesebb sikerrel. Ha BL esélyes csapatot szeretnénk jövőre tényleg nygyon kellenének a fiatalabb energikusabb támadóbb szellemű középpályások vagy két gyalogkakukk a szélekre. Ja és Milan 4ever!!!

 9. Nem láttam a meccset de szerintem Allegri az akit a legkevésbé lehet szidni , első éve volt egy ilyen nagy csapatnál és az nem kis szó , hogy bajnokságot nyert. Pirlo öreg , motiválatlan játékos …már mindent elért , ő nem fogja megölni magát a pályán soha . A középpályára kell 2 , 3 fiatal sikeréhes játékos , max egy csatár , védelemben már van Taiwo és Mexes , de még max egy jöhetne ….ha a nyáron minden jól alakul akkor jövőre meglehet címvédés , sőt akár 2 vagy 3 trófea begyűjtése is ! FORZA MILAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. Szerintem Abate és talán Pato aki hajtott egy kicsit a meccsen…. Robinho teljesen tanácstalan…. felfut a szélen…. és nincs meg az a két frontos támadás amihez ő szokott… felfut.. felnéz.. és mindenki áll és várja a labdát…. semmi technika…. sajnos ..

  Allegrire kitérve…. lássuk be…. nagyon rossz meglátásai voltak erre a meccsre…. ha ezt a felállást komolyan gondolta…. én nem is tudom mit mondjak…. lehet h első komoly csapat….és első komoly idény….. de könyörgöm… PALERMO vert el minket…. akkor lehet h a mi csapatunk volt a komolytalan…. nemde?

  A védelembe nem kezdettem volna Antoninit…. nagyon akar… de nincs meg benne a spiritusz…..lássuk be…. agyatlan egy focista… (sajnos!) Abate inkább már már középre való…

  Pirlo úgy játszott mint aki halott….. Seedorf totyogós..Flamini a másik fele…. se a támadásban se a védekezésben nem egy ász….. most akkor ő mi? egy szimpla középen álló? 😀

  Abbiati-Abate,Neste,T.Silva,Vilá-,Boateng,Van Bommel,Urby,Robinho-Pato,Ibra így kellett volna kezdeni…. bár a védelembe még nem láttam Vilá-t ….és abate is inkább afféle csere ember…

  Lássuk be….Allegri alaposan mellé nyúlt most…

 11. Hát nagyon sajnálom,hogy nem lett meg a duplázás pedig meg lehetett volna,ha jobban játszunk a Palermo ellen.Akkor kezdtünk el jól focizni mikor már 2-0ra vezettek.Így nem lehet továbbjutni sajnos.Legalább a bajnokságot megnyertük ami nagyon jó szóval azért nem kell annyira bánkódni.Forza Milan!:)