2022. november 28., hétfő

Az öröm szavai: az Ördögök a mennyországban

-

A Milan tegnap este az AS Roma elleni gól nélküli döntetlennel megnyerte az olasz bajnokságot. A piros-feketék vezetője, Silvio Berlusconi elmondta, a Scudetto után az Olasz Kupát is szeretné megszerezni, és a nyáron új igazolásokkal örvendezteti meg a szurkolókat. Massimiliano Allegri, az együttes vezetőedzője kijelentette, közös zarándokútra indul Adriano Galliani alelnökkel.


MASSIMILIANO ALLEGRI

„Köszönöm mindazok segítségét, akik támogattak – nyilatkozta Allegri boldogan a lefújás után. – Elsőként a miniszterelnöknek, Berlusconinak, aki mindig példamutatóan viselkedett. Hálás vagyok támogatásukért a szurkolóknak is, csak azt sajnálom, hogy nem Milánóban játszottunk ma este. A jövő héten szombaton azért majd nagy ünneplést csapunk, abban biztos lehet mindenki. A bajnoki cím elérésében kulcsfontosságú volt a két Inter elleni találkozó, majd a Fiorentina és a Napoli legyőzése. Nagyon jó érzés első milánói évemben bajnoki címet szerezni. A bajnokság után, fogadalmunknak megfelelően, Adriano Galliani alelnökkel elzarándokolunk a toszkánai Santuario di Montenero kegyhely Madonna-szentélyéhez. Szép kis túra lesz.”

ADRIANO GALLIANI

„Ez a cím Berlusconié – dicsérte szintén főnökét az útitárs Galliani. – Az elejétől domináltuk a bajnokságot. Fantasztikus volt ez a pontvadászat, különösképpen a két milánói derbi. Berlusconi sokat tett a csapatért, amíg ő lesz a Milan elnöke, topklub maradunk.”


FILIPPO INZAGHI

„A következő évi ünneplésnek is a részese szeretnék lenni a Milannál. Sajnos idén hosszú ideig sérült voltam, ami nagyon nehéz, de örülök, hogy újabb trófea megszerzését ünnepelhetem a Milannal. A jövő héten már teljes értékű edzésmunkát végzek, remélem, a szombati bajnokin pályára léphetek Milánóban. Szeretnék hosszabbítani a klubbal, hogy itt fejezhessem be a karrieremet”

SILVIO BERLUSCONI

„Megérkezett végre a 18. bajnoki cím – szólalt meg végül maga a nagyfőnök, Berlusconi is. – Most meg kell próbálni megnyerni az Olasz Kupát, erre már régóta fáj a fogunk, hiányzik ez a trófeateremből. Akkor lesz nagy edző Allegri, ha bezsebeljük ezt is. Fontos játékosokat szerződtetünk, de a futballban nem lehet anélkül nyerni, hogy az ember sokat költene. Remélhetőleg a nyári átigazolási időszak lehetővé teszi a számomra, hogy újabb igazolásokkal örvendeztessem meg a szurkolóinkat.”


ARIEDO BRAIDA

„A csodás szezon a mostani, úgy nyertük meg a bajnokságot, hogy az elején nem minket tartottak a favoritnak. Úgy játszottunk, mint egy igazi topcsapat. Úgy gondolom, hogy néhány változtatással ez a keret még sok boldogságot fog okozni a szurkolóknak. A Milan egy nagy család, minden egyes tagja remek ember. A mi elnökünk egyedi. mindig nagylelkű a klubhoz. Csak megköszönhetjük neki, amit a Milanért tett és tesz. Mindig van hova fejlődni lés biztos vagyok benne, hogy még jobbak leszünk. Ahogy teltek a fordulók és az ember figyelte az edzéseket, lehetett érezni, hogy ez a közösség mennyire akarja a bajnoki címet. Van egy edzőnk, aki bebizonyította, hogy tudja, mit kell tennie egy topcsapat élén, ő egy igazi taktikus.

Ibra egyértelműen sokat segített a csapatnak, de a többiek az ő hiányában is jól teljesítettek, megmutatva ezzel, hogy mennyire erős ez a Milan. Gratulálok minden játékosnak. Azt hiszem Barbara Berlusconinak is sok alkalma lesz majd trófeákat nyerni a klub élén.”

MARIO YEPES

„Nagyon elégedett vagyok és nagyon boldog is egyszerre. Úgy gondolom, megérdemeltük a bajnoki címet. Igazi csapat vagyunk, minden meccsen bizonyítottuk ezt.”


ANTONIO CASSANO

„Február óta mondom, hogy megnyerjük. Akkor is ezt gondoltam, amikor a riválisaink közelebb kerültek hozzánk. Mi mindig képesek voltunk megőrizni az előnyünket.”

ALESSANDRO NESTA

„Megérdemeltük a Scudettót azok után, hogy szinte az egész szezonban az élen álltunk. Mindenki fontos volt, de szeretném külön kiemelni Ignazio Abatét. Az előző szezonban más poszton  játszott, mégis tökéletesen megoldotta a feladatát ezúttal védőként. Fantasztikus szezont tudhat maga mögött.”

RINO GATTUSO

„Ez az egyik legfontosabb trófeánk, mert akkor nyertük, amikor már leírtak minket. Azt mondták egyesek, hogy én és még pár társam már öregek és csak egykori klasszisok vagyunk. Tudtam, hogy képesek leszünk megnyerni a bajnokságot, amikor a mester elkezdett komoly döntéseket hozni.  Nagyon jól teljesített, főleg ami az öltözői munkát illeti. Előtte csak Ancelotti tudta elérni azt, hogy a keret minden tagja elfogadja, ha esetleg kimarad a csapatból, ha a lelátóra kell ülni. Az előző szezonban ez nem így volt. Allegri megmutatta, hogy a nagy sztárokat is képes kezelni. Seedorf  fantasztikus volt az elmúlt hat fordulóban. Amíg Galliani és Berlusconi a klub élén lesznek, a Milan győztes csapat lesz. Ez egy család, ahol úgy érzed, otthon vagy. Emiatt van az, hogy senki sem akar távozni innen.”


CLARENCE SEEDORF

„Ez a siker az, amire szükségünk volt. A csapat nagy áldozatokat hozott érte, és egységet mutatott ezen a fontos meccsen. Jól teljesítettünk, a második félidőben közel kerültünk a gólhoz. A lefújás pillanatában mindannyian engedtük, hogy az érzelmek kitörjenek belőlünk. Úgy érzem, ez a trófea elszántságot és ösztönzést hoz a klub számára, ami a jövőben újabb nagy sikereket jelent majd a Milannak. Ez a Scudetto legyen az ajándék  minden Milan szurkolnak!”

ZLATAN IBRAHIMOVIC

„Mi egy elit csapat vagyunk, a srácok nélkülem is nyertek már. Átmentünk pár nehéz időszakon, de a végén bajnokok lettünk. remélem, hogy történelmet írhatok a Milannal, otthon érzem magam ennél a klubnál. Sajnálom, hogy eltiltások miatt több meccset is ki kellett hagynom. Mostantól az Olasz Kupára kell koncentrálni, aztán együtt ünnepelhetünk a szurkolókkal a San Siróban.

Azért jöttem a Milanhoz, hogy címeket nyerjek és most pontosan ezt tettük. Olaszország mindhárom nagy klubjával bajnok lettem. ez a hatodik szezonom ebben az országban és minden idény végén a nyakamba akasztották az aranyérmet. Bízom benne, hogy kedden bejutunk a kupadöntőbe, a következő szezonnal ráérünk később foglalkozni. Köszönöm az elnök úrnak, hogy elhozott engem ehhez a klubhoz, ahol újra megtaláltam a boldogságom.”

MARCO AMELIA

„Ez egy hosszú és nehéz szezon megkoronázása. A második derbi megnyerésével kifogtuk a szelet az Inter vitorlájából és nagy lépést tettünk a mostani siker felé. Ennek a keretnek a tagja lenni igazán nagyszerű érzés, az öltözőben csupa remek ember van. A csapat egységét az is mutatta, hogy a kevesebb lehetőséget kapó játékosok is mindent megtettek a sikerért, amikor szóhoz jutottak. Nem lenne rossz a kupát is bezsebelni. A Milan egy nagy klub, mely minden trófeát meg akar szerezni. Amikor anno hívtak ehhez a csapathoz, tudtam, hogy kevesebb lehetőségem lesz majd játszani, de győztes csapathoz akartam tartozni. Most tagja vagyok annak a keretnek, mely sok hosszú év után újra Milánó piros-fekete felébe hozta az aranyat. Úgy gondolom, hogy egy új győztes korszak kezdet ez a siker, fényes jövő áll a klub előtt. Sajnálom, hogy most nem lehetünk a Dóm téren a szurkolókkal, de a következő héten majd bepótoljuk.”

IGNAZIO ABATE

„Egy álmom vált valóra. Már tíz éve tartozom ehhez a klubhoz, sosem gondoltam volna, hogy egyszer a kezdőcsapat tagjaként bajnoki címet ünneplek majd. Ez egy fantasztikus év volt. Köszönöm Galliani úrnak és az edzőmnek, hogy mindig támogattak és bíztak bennem és mindenáron meg akartak tartani.”


MARK VAN BOMMEL

„Amikor belépek a San Siróba, mindig libabőrös leszek, hihetetlen érzés. Számomra a csapat a legfontosabb, nem a saját sikerem. Köszönete mondok a klubnak és Mr. Gallianinak, amiért idehoztak engem januárban.”

MASSIMO AMBROSINI

„Csak azt sajnálom, hogy nem Milánóban vagyunk most és ott ünneplünk, de majd jövő héten erre is sor kerül. Ez a csapat elég erős volt ahhoz, hogy a szezon során többször is váltani tudjon. Mindenki fontosnak érzete magát. Ez így volt januárban is, amikor új játékosok érkeztek hozzánk, mint Van Bommel. Mindenki kivette a részét a sikerből.”

CHRISTIAN ABBIATI

„Most csak ünnepeljünk, anélkül, hogy egyénekről beszélnénk. Mindannyian fontos láncszemei vagyunk ennek a csapatnak. Szeretném megköszönni mindenkinek a munkáját, aki a színfalak mögött dolgozik Milanellóban.”

ANDREA PIRLO

„Az egész szezon balszerencsésen alakult számomra, de ez a siker feledtet mindent. Massimiliano Allegri fantasztikus munkát végzett, mert mindig megtalálta a megfelelő felállást, a legnehezebb időkben is. Mindig is az Intert tartottuk a legfőbb riválisunknak, őket kellett legyőzni. Még nem tudom mi lesz a jövőmmel. Annyit üzennék a szurkolóknak, hogy végig csodásak voltak. Meglátjuk, hogy jövőre is a Milan tagja leszek-e.”EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS