Új viselkedési-kódex a Milannál

14

Új viselkedési-kódexet vezetnek be az AC Milannál jövőre. A szabályrendszer szerint a következő szezontól tilos lesz reklamálniuk a labdarúgóknak a bírói ítéletek után. Az új rendszer bevezetését állítólag Ibrahimovic kihágásai indokolták – írja a bulvarsport.hu.

Abban mindenki egyetért, hogy Zlatan Ibrahimovic remek labdarúgó, de a pályán mutatott viselkedése és a sorozatos sportszerűtlensége komoly fejtörést okoz a szurkolóknak és az AC Milan vezetőinek egyaránt. A svéd támadó a Fiorentina elleni egy kétes eset után kiállították, sőt később három meccsre is eltiltották, ami a bajnoki hajrában különösen érzékeny veszteség volt a piros-feketéknek. Nem véletlen tehát, hogy az olasz klubnál komoly lépésre szánták el magukat, és egy szigorú viselkedési-kódexet dolgoztak ki.

Ennek egyik legfontosabb eleme, hogy a következő szezontól tilos lesz a labdarúgók számára mindenfajta reklamálás a játékvezetői ítéletek után. ” A tiltakozás semmilyen eredményre nem vezet, csak ront a helyzeten. Elhatároztuk tehát, hogy bevezetjük ezt a szabályrendszert” – nyilatkozta Adriano Galliani a Milan elnöke. Hogy a reklamálókat hogyan büntetik meg, arról nem szólnak a hírek, de nyilván büntetést von maga után a nem megengedett viselkedés.
14 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Hát az,hogy hevesen vitázott a bíróval,kicsit erős túlzás,tekintve,hogy egy leszegett félmondatot ha mondott….de nem is lenne rossz ötlet,csak nem tudom,mi lehetne a visszatartó büntetés nekik….

 2. Ha valaki focizott az tudhatja hogy néha nem tudsz elmenni szó nélkül egyes ítéletek mellett képtelenség! Egy kis plusz bevétel a kopaszéknak XD!

 3. Szegény Pippo… A fél fizetése a klubnak fizetett büntetésekre fog elmenni. 🙂 Jövőre lehet, hogy Ő fogja állni az igazolásaink vételárának felét. 🙂

  • Ha rajta van a karszalag, ő magyarázhat 😀 Amúgy nemtom ki fogja ezt betartani, valóban lehetetlen tudomásul venni csak úgy egy-egy ítéletet szó nélkül, főleg amilyen “magas” színvonalú az utóbbi időkben a játékvezetés.

 4. hát ezt különben felesleges bevezetni…ugyanugy ahogy a játékosoknak meg felesleges reklamálniuk…. mert még életemben nem láttam olyat, hogy a bíró hoz egy döntést, megfújja a sípot, oda megy egy reklamáló játékos, és addig mondja a magáét mígcsak a bíró meg nem gondolja magát…. és azt mondja… ne haragudj, akkor inkább ti rúgjatok 11-est, annyira meggyőzött a beszéded. Ez egy nagy hülyeség….
  Időhúzás, értelmetlenség, ráadásul sok bírónál el is pattan a húr, és jönnek a lapok.
  A játékosoknak kellene már végre megérteni, hogy ha a bíró már meghozta a döntést, utánna már feleslegesen reklamál.
  Viszont amit szintén díjaznék, az az, hogy lehessen felülbírálni a bírói döntéseket. vagy hogy legyen video-bíró, ami segiti a pályán futkosó bírók munkáját.
  Jéghokiban senki sem reklamál. ha a bíró nem biztos a döntésében, utánna néznek a video-n, és azután már senkinek esze ágában nincs reklamálni, mert az bizonyiték…. nem igéret…..

 5. Akkor már sokkal inkább büntetném a felesleges mez levételt!Gattuso esete egy kicsit más, mert az idén sokat volt csk. és nekik megengedett. és azért azt is máshogy veszik ha valaki hevesen reklamál vagy k. anyáz.Azt meg ha valaki hátulról ki üt valakit egy jobb csapottal, hát büntessük is.

 6. Nem tartom rossz meggondolásnak , mert ezzel is sikeresen tudnának az élesebb pillanatokban koncentráltak lenni és a higgadtság példa értékű lehet majd a fiatalok körében is 🙂 Forza milan

 7. Remélem a reklamálás mellett a színészkedés is benne van ebben a kódexben. Nem jellemző ránk, de jobb szeretném ha nem is kezdenénk el.

  • már elkezdtük…. igaz csak nem régiben…. most az év eleji hónapokban Pato és Robinho is ezt művelte….. több meccsen is…. nem látom szívesen az ilyen viselkedést… 🙁

 8. anno az utolsó teljes évébe ronaldinho is elkezdte, hogy nem inkább lő, hanem bevezeti a 16-oson belülre és ott feldobja magát… ez sohasem vezet eredményre, jobb ha rálövi aztán kész…

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet