Ambro maradna még

66

Ambrosini ügynöke, Moreno Roggi a Sky Sports stúdiójában beszélt ügyfele jövőjéről: “Az én véleményem az, hogy Ambrosini maradni fog a Milanban. Az biztos, hogy maradni szeretne, hiszen ő a kapitánya az együttesnek és biztos vagyok abban is, hogy még sokat tud hozzátenni a csapat játékához.”

Ambrosini a napokban tért vissza egy hosszabb sérülésből. Szerződése 2011 nyarán jár le a Milannál. A klub hivatalosan annyit közölt az ügyben eddig, hogy a lejáró szerződésű játékosokkal csak a szezon végén ül le tárgyalni.

Ajánlanál új szerződést Ambrosininek?

 • Igen, még egy évet hosszabbítanék (45%, 811 voks)
 • Nem, elengedném a nyáron (34%, 605 voks)
 • Igen, több évre szólót (15%, 277 voks)
 • Nem tudok, nem akarok dönteni (5%, 95 voks)

Összes szavazat: 1 788

Betöltés ... Betöltés ...

66 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Amennyiben Ambrosini marad, akkor eléggé hülyén nézne ki, hogy mint csapatkapitány ücsörög a padon. Szó sem lehet róla. Már az is egy eléggé hülye ötlet volt, hogy őt tették meg anno kisfőnöknek. Seedorf valahogy szuggesztívebb személyiség, akit a többiek szerintem jobban tisztelnek. Azzal sem értek egyet, amit az ügynöke mond – persze mit is mondana… -, miszerint még sokat tudna hozzátenni a csapat játékához. A középpályán dinamikára és stabilitásra van szükség, melyet jelenleg Van Bommel és Boateng, esetleg Gattuso képvisel. Már láttuk, mennyit tesz hozzá a csapat játékához Ambrosini. Közepes gyorsaság, technikailag meg sem közelíti Van Bommelt, a szerelési kísérleteiben meg szinte mindig ott van legalább egy lap. Teljességgel alibifutballt játszik az utóbbi években. Köszönjük, elég.

  • Nem értek egyet! Szerintem nincs minden szerelési kísérletében benne a lap.És nem tesz hozzá annyit a támadásokhoz mint Bommel de azért részt vesz bennük és gólt is tud szerezni. Azzal sem értek egyet hogy Seenek nagyobb a tekintélye.

  • lansky már megbocsáss…. hogy tudsz ennyi baromságot összehordani??? :-O Te mióta vagy Milan drukker??? Ambrosini épphogy kiveszi a részét a támadásokból is és a védekezésből is. Messze az egyik legstabilabb középpályásunk sok sok éve! megbízható! megfelelően kemény és megfelelően gyors is! Már nem fiatal, szóval a kezdőben már nem sokat és nem gyakran fog szerepelni, abban midnenki biztos lehet. De mi fog történni, ha a nagyágyúink lesérülnek??? Ki fog a helyükre lépni? egy újabb tapasztalatlan ficsúr? NEM. majd Ambrosini beáll a padról, és nem fog szégyent vallani abban biztos lehetsz. alibifutball??? :-O inkább hagyjuk…. nagy Milan drukker vagy te is… és látom nagyon jól ismered a játékosokat….

  • Ambrosini míg nem volt sérült, meghatározó játékos volt a középpályán!! Sőt még gólt is szerzett néha és fejelni nagyon jól tud!
   Peterman teljesen egyetértek veled.

  • Ambrosini az életéd adná a csapatért.óriási hiba lenne elengedni!!!fejjátéka nagyon erős és ne felejtsük hány létfontosságú büntetőt harcolt már ki a javunkra.Gattusoval egy kategória.a Milan ikonjai.maradnia kell!!!

 2. Én a régi nagy olasz hármasból leginkább őt tartanám meg. Jó alternatíva csere középpályásként, és ő em nyafogna, ha a padon kellene ülnie. Az pedig, hogy a csk csak csere, nem lenne egyedi szerintem.

  • “Teljességgel alibifutballt játszik az utóbbi években. Köszönjük, elég.”

   Ez biztosan nem igaz. 2007. óta, amióta nem nyert semmit a klub, és kicsit gödörbe kerültünk, szinte minden évben a csapat egyik legjobbja volt. Ezért lett ő a csapatkapitány.
   Van Bommel szerelési kísérleteiben ugyanúgy benne van a sárga lap, sőt akár a piros is. Ambrosini csaknem másfél évtizede játszik a Milanban, mindig a legnagyobb alázattal. Van Bommel fél éve.
   A szűrő középpályásoknak meg nem feltétlenül kell technikai zseninek lenniük, egyébként Bommel sem az.

 3. Szerintem is a nyaron szepen meg kellene koszonni,amit a klubert tett es elengedni egy mas csapathoz.O mar tenyleg kihozta a maximumot magabol,mar nem nagyon tud segiteni a Milanon,sokat is volt serult az utolso idoben.Fel kell fogja mindenki,hogy eljart az ido a Gattuso,Ambrosini,Pirlo,Seedorf kozeppalya folott,akikkel 2007 ben BL-t nyertunk..Kozuluk Seedorffal hosszabitanek es esetleg Pirloval.Ujra kell epitsuk a kozeppalyankat,Boateng megvan,van Bommel kezd tetszeni,meg egy ket jo szezonja lehet,Emmanuelson jovore szerintem lehetne kezdo,kellene meg Ganso es Fernando.

  • Pirloval hosszabítanál??? Minek? A BL győzelem óta ténfereg a pályán!!! Keres egy rakás pénzt és nem csinál semmit! Menjen hátha máshol magára talál, de ne nálunk forgolódjon horribilis fizetésért!

 4. Én szeretném, hogy maradjon.Ha vállalja azt, hogy kiegészítőemberként számítanak rá. Nekem ő sokkal nagyobb”milanista” mint gattuso vagy Seedorf.
  Akik minél előbb a csapaton kívül akarják látni azoknak annyit,hogy Ambro 1995 óta ( 1 év kölcsönadást leszámítva ) szolgálja a Milant! Azaz lassan 16 éve!!!!
  Nem egy technikás zseni de ha a pályára lép ( ugyanúgy mint Pippo ) kikpi a lelkét a csapatért. Küzd és nem egyszer fontos golokat szerez, főleg fejjel.
  és a legfontoasabb, hogy 16 éven keresztül nem hisztizett ha nem játszott sokat, elfogadta, hogy nem ő a csapat legjobbja és a lehetőséget kap akkor odateszi magát.

  Ha választanom kellene Gatta ( őt is csípem nagyon ) és Ambro között és Massimora tenném a voksom!

  Ha lelép akkor meg max. tisztelettel kell búcsúztatni a scudetto megnyerése mellett!

 5. Ambrosini nem kell egy épülő Milanba! Ő hozzátenni még? Ugyan ez egy vicc. Elmúlt időben sok értelmes megmozdulása nem volt. Köszi Ambro bye…..

  • az elmúlt időben azért nem volt mert sérültként a lelátóról nézte a meccseket. Az előző években viszont panasz nem lehetett rá, kiválóan lehozta a feladatát. Ettől függetlenül kezdőként én sem számolnék vele a jövőben.

 6. Eljárt felette az idő…. sokat tett a csapatért…. ideje szépen megköszönni és elengedni valami kis csapathoz….. Pippomio szerintem te nagyon elfogult vagy azt kell mondjam…. nem sértésből…. de tényleg Pippo Ambro Gatta sem igazán való már egy első osztályba…. gatta még úgy ahogy…. de ő is max ilyen csere….

  • Pippo nem való az első osztályba? Tessék emlékezni Mourinho nyilatkozatára, amely a Milan-RM meccs előtt született: “„Játszhat tőlem öt vagy hat csatárral, akár tízzel is, csak Pippóval ne. Tisztelni kell persze valamennyi játékost, bármelyikük eldöntheti a meccset, de én remélem, hogy Inzaghival nem kell számolnunk.” Azon a meccsen egyébként Pippo 2 gólt lőtt a RM-nak. Ez azóta csak egy bizonyos Messinek sikerült. Tegnap este.

   • Remek volt ezúttal is a válaszod Pippoval kapcsolatban. Nagy klasszikust idéztél, de ez a nyilatkozata felejthetetlen lesz és nagyon is igaz.
    Ambrosininek valóban nem ez a csúcs szezonja, de ahogy egyesek itt írtak róla, az
    szégyen. Nem a régi fórumozókra gondoltam. Bennük van alázat és szakértelem a
    régi játékosaink iránt.

    • En lehet nem vagyok regi forumozo,de 1989-tol Milan drukker vagyok,amikor Gullitek a Steauat vertek 4-0 ra.! 1989-tol mindenik nalunk megfordult jatekost figyelemmel kovettem,habar abban az idoben meg csak sportujsagokbol,mert internet nem volt,es elo kozvetites ritkan.Nehogy nekem ne legyen szakertelmem a jatekosaink irant!!!!De most mindenik jatekosunk nem egy Baresi,Tassotti vagy Maldini,hogy innen vonuljon vissza.Pipporol teljesen mas a velemenyem,o amig futni tud maradjon,es o tenyleg innen vonuljon vissza,de Ambrosinit nincs miert tartani!!!!

   • Igazad van.Pippo nem első osztályú?Ez az évezred baromsága.Ha nincs ő a BL-ben a csoportból sem jutunk tovább.Pippo kell még ameddig csak bírja.

 7. Ambronak a Milanbol kell visszavonulnia!!Megérdemli nagyon,hogy imádott klubjátol méltosággal és tisztelettel bucsuzzon majd!!1 évet mindenképpen megérdemel,annyi mindent tett már a klubbért a 16 év alatt!Forza Milan,Forza Ambro

 8. Ha reálisan nézzük a dolgot,akkor Ambro nem ér annyit, hogy 3M legyen a fizetése. Megjegyzem Pato és T. Silva 2,5-et keres)Ha fele pénzért is hajlandó maradni,akkor azért lehet, hogy szükség lesz rá. Nem feltétlenül kezdőként, de kiegészítő emberként teljesen rendben van.Technikailag nem annyira képzett, de a posztján ez nem annyira szükséges.(Gattuso sem annyira penge)Sajnos valóban benne van a játékában a sárga, de ezen a poszton nem annyira egyszerű megúszni lap nélkül. Megjegyzem V.Bommel a maga finoman szólva “egyszerű” játékában inkább benne van a piros is. Ha összehasonlítjuk Flaminivel Ambrot, akkor Ti kit választanátok, ha tudjuk, hogy Flamini 4,5-öt keres???
  A kérdés költői….

  • A szerződése most fog lejárni Ambronak, Seedorfnak, nestának, gattának, Pirlonak stb… Az új szerződés mindenkinél alacsonyabb fizetésről fog szólni. valakivel hosszabbitunk, valakitől megválunk. Szóval nyugi. Pato és Silva? Kölyökként kerültek hozzánk. Európában semmi tapasztalattal. mi vagyun kaz első Európai klubjuk. Az első szerződésükben megszabott feltételek szerint kapják az évi fizetésüket. persze azóta sokat fejlődtek, és az értékük is megnövekedett rendesen. Amint szerződéshosszabbitásra kerül sor náluk, az egyértelműen fizetésnövekedést is eredményez majd. Szóval nyugi… mindennek eljön az ideje.

  • Flamini igazolasat mar akkor is elleneztem ,mikor ingyen elhoztak az Arsenaltol!Azonkivul hogy sokat fut,semmit sem csinal,es ezenkivul rengeteg sargat es pirosat kap a durva jatekaert.A fizetese pedig a tudasahoz kepest nagyon magas!!!Szerintem ezek a jatekosok tavozhatnak a nyaron:Jankulowski,Oddo,Antonini,Legrottaglie,Ambrosini,Flamini esetleg Pirlo!!!Mondja azt valaki,hogy nincs igazam!!!

 9. Szép dolog, hogy 16 éve a Milan játékosa, de nem a múltban élünk. Van Bommel játékában is benne van a lap, de valahogy sokkal nyugodtabb vagyok, amikor ő a pályán van, mint amikor Ambrosininek volt a feladata a szűrés. Van Bommel nem technikás? Olyan keresztlabdái meg indításai voltak, amilyenek Ambrosininek a legritkább esetben. Figyeljétek meg Ambro labdáit! Szinte sosem ível, általában a rövid, lapos passzokat favorizálja, de azokat is a tőle 5-6 méterre lévő emberekhez. És a sérülések… Ebben az idényben 20 meccsen lépett pályára. Mi a garancia arra, hogy jövőre nem szalad bele megint egy ilyen sérülésbe? Semmi. Be kell látnunk, hogy az, hogy a Milan most bajnokságot nyert – ezt pedig nem én mondom, hanem Galliani -, az az új embereknek köszönhető zömmel. Ibrának, Boatengnek, Cassanonak, Robinhonak, Van Bommelnek (még Yepes is ide sorolható szerintem). A “régiek” közül pedig Patonak, Silvának, Nestának, Abbiatinak, Abatenak, Zambronak. És persze lenne még pár név, de aki úgy gondolom, nem sokat tett hozzá ehhez a scudettohoz, az a középpályán Pirlo és Ambrosini az öregek közül. Még Seedorf is beállt a sorba, és egészen káprázatos tavaszt produkál. Egy játékost akkor van értelme megtartani, ha van benne perspektíva. Ambrosiniben – komolyan kérdezem – mit látnak egyesek? A komolyabb meccseken életveszély volna berakni, azért meg szerintem felesleges megtartani, hogy az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében a Lecce ellen “bizonyítson”…

  • Mi a garancia arra, hogy a friss ganso-nk nem sérül le egy félévre rögtön az első szezonban???? :-O

  • Ambrosini és Pirlo is kihagyták a szezont! miért olyan nehéz ezt is bele venni a számitásaidba? Ambrosini és Pirlo is jelenleg a legjobb olasz középpályások között vannak. Még mindig! Ambroért nem nagyon szoktak jelentkezni más csapatok, ugyanugy ahogy Maldini is hiába volt a világ egyik legjobb balhátvédje. Ő érte se nagyon jelentkeztek… mert tiszta ügy volt hogy marad.
   Pirlonak viszont még ma is van kérője! szóval erről ennyit. De van kérője gattának és Seedorfnak is…

  • Egyet kel hogy értsek Lansky-val. Ambrosini ebbe a szezonban semmi pluszt nem adott a csapatnak(amikor játszott).Ne szégyenítsük meg a kapitányunkat hogy a padra ültetjük, mellesleg nem azért ő a csapatkapitány mert hogy ő a legjobb játékosunk hanem azért mert ő játszotta a legtöbb Seria A meccset. Semmivel nem jobb mint Bommel.Igen ő tényleg átérzi a kezén lévő karszalag súlyát de ezért e tartsuk meg.Nem értem azokat az embereket akik a múlttal példálóznak, a jelenbe legyetek már.Maldini,Cafú,Costacurta,Serginho stb….sorolhatnám az Ő “idejéből” való játékosokat de ők már tudták hogy vissza kell vonulniuk. Köszönjük szépen, de már nem rá van szükségünk.Vagy hosszabítsunk vele és majd jövőre is a múltja miatt kap még egy évet…….

   • Milanfanatic – a Milan nem engedheti meg magának, hogy elengedjen egy ilyen játékost mint Ambrosini! nem tudom miért hiszi azt midnenki, hogy a nyáron 100 milliókat költünk és 8-10 új játékost hozunk! maximum 3-4 ember jön, akikért pénzt fog kiadni a Milan + lehet 1-2 akit ingyen el tudunk hozni, de ez még messze nem jelenti azt, hogy aj újak lehetőséghez is jutnak.
    ha Ambrosini vagy Pirlo nem sérült volna le, 100%-ra veszem, hogy Allegri edző, őket játszatná. Van Bommel nem került volna hozzánk télen, ha Ambro nem sérül le. Emanuelsson igy is alig kap lehetőséget, és el kell hinnünk Allegrinek, hogy oka van rá, miért nem lett nagy hirtelen belőle kezdő.
    Ambronak én egy évet még megszavaznék, mert egy megbizható játékosról beszélünk. A kezdőben valószínűleg már nem kapna helyet, de cserének még midnig a legjobb alternativa.

  • Ebben az évben sérült volt Ambrosini és már egy szar játékos. Gratulálok emberek…
   Remélem marad és jövőre ismét stabil kezdő lesz!
   Lansky benne van a sérülés veszélye? Ezt ugye nem gondoltad komolyan…? Mindenkiben benne van. És a bajnoki címet nem csak az általad említett játékosok nyerték meg, mert az egész csapat megnyerte, mindenki kellet a sikerhez!!

 10. ha lejjebb engedi a fizetését, még 1évig maradhatna.. emblematikus személyiség és jobb mint flamini vagy pirlo például.. ha sok új ember jön akkor mehet, de gattuso,bommel,boateng,merkel,strasser mellé 2-3 középpályást kéne még igazolni, és ki tudja jön-e annyi

  • Ambrosini soho nem volt es nem is lessz jobb,mint Pirlo!!!Ha Pirlonak nem lettek volna a serulesei,nem igy jatszana,de ez nem kifogas mondjuk.Az azonban biztos,hogy Pirloert sokan bejelentkeztek a nyaron,mig Ambrosiniert senki!!!Tehat ha lehet legyen jobb Ambro,mint Pirlo,jelzem hogy mar a kezdeti Milanos evektol kovetem mindkettojuk jatekat!

 11. Lansky aztán kire ívelget a Van Bommel az Ibrán kívül? A Cassanora vagy a Robinhora, esetleg Patora? Nem tudom szerintem szebb a rövid passzos játék.
  Úgy mint a MUba Scholes, simán elfér sőt szerintem Van Bommel vagy Flamini helyett kezdhet is.

 12. Szerintem is lehetne vele hosszabbítani még 1 évet ha bevállalja a kevesebb fizetést és azt hogy kiegészítőember…bár én nem értem, évi 3 millió eurót kap már jóideje gondolom, az rengeteg pénz ha ez a felére csökkenne akkor sem hinném hogy különösebb megélhetési problémái lennének 😀 és úgy gondolom hogy neki is van akkora Milan szíve mint Gattusonak és ha felajánlanak neki szerződéshosszabbítást -kevesebb fizetéssel- akkor ő azt el fogja fogadni

 13. Könyörgöm, menjen el…amióta eszemet tudom Milanos vagyok, de ha megláttam őt a pályán akkor az agyvérzés kerülgetett. Ilyen rossz játékosunk kevés volt, akit mindig is játszatni akart valaki.
  Nem fura, hogy még Ancelottinál soha sem volt kezdő és hála istennek keveset is került pályára sokkal több mindent nyertünk, azzal szemben, amikor valaki kitalálta, hogy ő alapember…menjen innen jó messzire. De rögtön jelleggel.

 14. Akkor szépen sorban.
  Peterman! Tudom, és utaltam is rá szerintem, hogy Ambrosini sokat volt sérült. 33 éves, tehát inkább el lehet róla képzelni, hogy meg fog sérülni, mint egy 21 évesről. És a kérdésed Gansoval kapcsolatban egy hülyeség. Természetesen semmi garancia nincs arra nézve, hogy Ganso nem sérül le fél évre. Sőt, elütheti egy kombájn is mondjuk Tiszakécskén vagy – ahogyan Kabos Gyula mondta – “a fejére eshet egy balkon”. Leírod, hogy Ambrosini a legjobb olasz középpályások egyike. Majd a következő mondatodban, hogy nem nagyon szoktak érte jelentkezni más csapatok. Tény, ami tény, nem szokták volt egymást verni a klubok Ambrosini aláírásáért. De te arra utaltál ugyebár, hogy Ambrosini ősmilanos, tehát érte azért nem jelentkeztek, mert a csapatok sejtették, hogy maradni fog. És felhozhatnánk Kaká esetét is. Kaká amíg itt volt, minden nyilatkozatából érezhető volt, hogy legenda akar lenni a Milanban. Ehhez képest csak bejelentkeztek érte többször is (bár kissé vicces példát hoztam fel). Gattuso is ősmilanosnak tekinthető, de az utóbbi pár évben rengetegszer volt olyan, hogy csábították, és csábítják most is. Én úgy gondolom, Ambrosiniért nem azért nem jelentkeztek, mert érinthetetlennek tartották, hanem azért, mert nem láttak benne túl sok fantáziát. Szerintem az Ambrosini-féle játékost nem annyira nehéz kinevelni. Egyszerűen Ambrosini küzd, hajt, megteszi, amire képességei szerint alkalmas. Fut, ütközik, de… Ahogyan Kőhalmi mondaná: “Ennyit tud.”
  Ha Ambrosini nem sérül le… De lesérült, Van Bommel pedig – vessetek meg – jobban teljesített Ambrosininél idén. Azt is írod, hogy a Milan nem engedheti meg magának, hogy egy ilyen játékost, mint Ambrosini, ezért te még egy évet megszavaznál neki. És ezzel gyakorlatilag semmissé tetted a korábban általad írtakat. Egy évet? 1) Ezek szerint mégsem annyira jó? 2) Ki az a hülye (játékos vagy klub), aki/amely egy éves szerződést kínálna/elfogadna? Fél évre szoktak ilyeneket kreálni (pl. Van Bommel), sőt, hosszabbítani is szoktak, de nem egy évre, hanem úgy, hogy a kontraktus mondjuk 2013-ig szól, és azt most terjesztik ki úgy, hogy 2014-ig tartson. 3) Oké, mondjuk megtartod egy évre még. És akkor 2012 júniusában mi lesz? Ugyanott fogunk tartani, mint most: döntéskényszerben leszünk, mert akkor 2012-ben kell vennünk valakit. Akkor már azt mondom, hogy amikor már alakulóban a csapat, most fektessünk be, és szerezzünk valakit Ambrosini posztjára.

  Norbi400! Ambrosinit én sosem tartottam sokra, ez tény, szerintem ezt párszor már leírtam. Nem azért nem tartom nagy számnak, mert idén sokat volt sérült…
  Igen, mindenkiben benne van a sérülés veszélye, de szerinted melyiknek nagyobb az esélye logikusan: hogy egy 24-25 éves vagy hogy egy 33-34 éves játékos sérül meg? A másik pedig az, hogy itt élsportról beszélünk. Ezeknél a játékosoknál a 7-8 év differencia hatalmas idő. Ennek következtében a sérülésből való felépülés is gyorsabb egy 24-25 évesnél, mint egy 30-on túli játékosnál. Természetesen, a scudettohoz a csapat kellett. De talán nem véletlen, hogy a hónap legjobbja szavazásokon rendszeresen Silva végez az élen, vagy hogy Antoninit meg Oddot kevesen istenítik itt a fórumon. Ráadásul én úgy fogalmaztam, hogy vannak, akik nem sokat tettek hozzá ehhez a scudettohoz…

  HLL! Az ívelgetés nem indítást jelent, hanem oldalváltást például. Ha ilyeneket Van Bommeltől még nem láttál, akkor az baj. Persze, indítani is szokott, van, amikor nem is jól, de hogy sokkal jobban mozgatja a csapatot, sokkal jobban lát a pályán, mint Ambrosini, az tagadhatatlan. Szerintem isszebb a rövid passzos játék! De inkább azt a fajtát kedvelem, ami pl. Xavi meg Iniesta sajátja, nem pedig a csak a biztosat kereső, a saját kapunk felé irányuló passzlehetőséget.

  • Maldini-t mennyire tartottad? csak mert ő érte se jelentkezett senki! De elismerten a világ legjobb balhátvédje volt nálam ő jelenti a Milan-t!
   ,,És a kérdésed Gansoval kapcsolatban egy hülyeség.,, mi???? ember … az én szavaimat kiforgatod, a magadéra meg nem figyelsz oda? Már hogy lenne hülyeség. te magad meg is válaszoltad. Különben meg sehol nincs megirva, hogy egy idősebbnek le kell sérülnie, a fiatalnak meg nem. Nézd meg a kis Patot! mennyit kellett kihagynia sérülés miatt és hogy most is sérült, pedig nem rúgták le, csak próbált egy cselet bemutatni, ami nem sikerült! Ambrora meg nem nagyon emlékszem hogy valaha is hosszabb ideig sérült lett volna, leszámitva az idei szezont.
   Írtam hogy nem engedheti meg a csapat magának hogy most elengedje Ambro-t! Ez a mostani szezonra igaz! mert még mindig stabilabb, megbízhatóbb közzéppályása csapatunknak, mint a többiek. Kérdezd már meg Allegrit, miért nem tud több lehetőséget adni Emanuelssonnak??? pedig ő aztán fiatal, és technikás, és tehetséges. Én arra próbálok itt következtetni, hogy azt mindenki gyorsan felejtse el, hogy Berlusconiék, 100 milliókat fognak költeni a nyáron. lehet sokan elmennek, és csodálkozni fogunk ha a kedvenceink mennek majd el. max 3-4 embert igazolunk a nyáron. már annak is örülhetünk ha lesz annyi. A fiataljaink nem tudnak kezdőbe kerülni, mert a teljesitményük instabil. Az edző nem bizik meg bennük, nem meri rájuk bizni a teljes meccseket.
   Ráadásul, az új jövevények akik majd jönnek, messze nincs rá garancia hogy bevállnak! és ha nem vállnak be akkor csere kell nekik. És kire fogjuk cserélni őket? Azokra akik szintén nem élvezik az edző bizalmát? vagy majd télen igazolunk helyettük egy idősebbet? Közben meg elúsznak a pontok a bajnokságban, a Bl-ben, kupában? mert egy biztos, csak azért mert nem lesz egy jó középpályásunk, nem állitják le miattunk a SERIE A-t!
   Ambrosini lesérült, és télen pótolni kellett valakivel! Ezért jött van Bommel! nem egy fiatalt tettek be helyette, hanem egy tapasztalt öreg rókát. Van Bommellel hála istennek, mindannyian elégedettek lehetünk. jól teljesit, de csak félévre jött kölcsönbe, amig Ambro felépül. habár a teljesitménye után lehet marad…
   Csak gondold át amit irok… kár lenne újra óriási hibákat elkövetni. ha a komplett csaptot le akarnánk cserélni, akkor várnukn kellene 3-4 szezont mire megérik a csapat arra, hogy kupákat nyerhessen, de arra is hogy egyáltalán meg tudja verni az Intert!
   accch.. lényegtelen ez az egész…. nem én vagyok Berlusconi, de nagyon örülök, hogy neked sincs semmi közöd a csapat belügyeihez… már régen Real madridot csináltál volna szeretett csapatomból.
   Én kitartok Ambro mellett. Egy évig még mindig nagy hasznát tudnánk venni, mint csere. biztonsági okokból, mert nagyon remélem hogy a következő szezonban már helyre áll a középpályánk is. kezdőkkel és cserékkel együtt.

   • Elég vicces hogy azzal magyarázod Emmanuelson padozását és a többi fiatalabb játékos mellőzését hogy nem tudnak kiegyensúlyozott játékot játszani.Mert tavaly mit játszott Ambrosini vagy a többi öreg? Kiegyensúlyozottan gyengén fociztak.Már nem azért de nem bír már olyan színvonalon egy meccset vagy sorozatban több meccset egy idősebb játékos mint egy fiatalabb “kollégája”. Nem lehet pótolni? Tavaly az A csapat keretében 32játékos volt na most ez mára 43-ra duzzadt, és koránt sem kell 100milliót “kidobni” igazolásokra.Apropó igazolások, Tisztelt Peterman, szerinted miért jött Van Bommel?AZért mert tapasztalt és legyen még egy idős játékos(jó lesz vele a jövőben csapatot építeni) vagy azért mert ingyen volt.?? Tájékoztatnálak hogy január februárban 12 sérült játékosunk volt.Köztük volt pirlo ambro és (rövidebb ideig) gatta is. Azzal nem vitatkozom hogy ki sérül le hamarabb mert ez embertől függ, de abban vitatkozom hogy ki épül fel hamarabb.Egy túl a 30-on lévő játékos vagy egy olyan játkos aki ereje teljében van?! Azt is megemlíteném hogy igenis játszanak az új (fiatal) játékosok, gondolj csak Boára vagy Robinhora bár az utóbbi már 26 elmúlt. Maldini-t mennyire szerettük, apám szavaival élve miatta volt érdemes nézni, szurkolni a Milannak. Én úgy vélem hogy az egyik legnagyobb játékosa volt a történelemnek de Ambrosini nem azt az utat járja be mint anno Maldini. A real hogy leakarta igazolni Ambro-t? Ez egy kacsa!Ha már itt tartunk Real Madrid, nem leszünk real madrid “másolatok” ha megköszönjük az öregeknek a játékuk és elengedjük őket, mindezt tisztelettel.Nem kell 20 játékost iagzolni mint a Madrid teszi azt. AZt meg csak halkan jegyzem meg hogy Kaká mindent, ismétlem MINDENT megnyert a Milannal, a Brazil válogatottal pedig vb-t nyert.

 15. 2005 bl elődöntő AC Milan-Psv. Egy “szörnyű rossz játékos” 90. percében szerzett góljával jutottunk a döntőbe…….

  • LANSKY – tudod mit? felejtsd el ezt az egészet. nem vagyok hajlandó tovább vitázni Ambrosini kvalitásáról. Látom neked teljesen mást jelent az ,,AC MILAN,, mint nekem, igy totálisan felesleges a vita.
   Ugyanúgy ahogy Ambrosini, én is elfogadom majd a Milan vezetősőgének döntését, bármi is legyen az. A csapatot jó irányba terelik és meg kell bíznom a döntéseikben.
   További szép napot! 😉

 16. Amikor végre vissza vonul,boldog leszek.Ekkora tudatlan,kevés játszott a milanban,nem is értem…..16-éve szúrja a szemem.Ideje távozni,kedves Massimo… a kutyának sem kell nálunk meg ne rontsa,tovább a levegőt,Soha nem halottam hogy bárki is meg akarta, venni tőlünk ez ő rá nézve szégyen.

  • Egy forumon nicknév mögött illetsz “tudatlan” jelzővel egy igaz, hogy nem futballzseni, de remek olasz válogatott Milan játékost!

   Lehet szeretni vagy nem szeretni egy játékosunkat, de tisztelettel kell beszélni róla főleg azért mert 16 év alatt annyit tett a szeretett csapatunkért mint itt mi a fórumon egész életünkben nem fogunk!

   “Na de a stílus maga az ember”

   • jah.. pont annyira, mint hogy a Real meg akarta venni Kaká-t…. kaká pedig örökre Milan játékos akar maradni és mindent megnyerni a csapattal… 😀

 17. Szerintem 1 évig maradhatna kiegészítő játékosként , hasznos tud lenni a középpáján és nem az a fajta aki ne válalná néha a padozást!
  Ha jövőre Bl-t akarunk nyeri , és a scudettonak mindig célnak kell lennie , szükség lesz a bő keretre , pláne , hogy általában sajnos nem szokták elkerülni csapatunkat a sérülések!

 18. Nem baj ha marad, PES-ben én is berakom néha ha rossz formában van a többi játékos. 🙂 Mindig használható csapattal állok fel. Legyen bő a keret minőségi játékosokkal, hosszú az év. A Milan ilyen és ennél csak jobb lehet! Elég megnézni a Barcelonát. Remek csapat de a pad egy 0. Megnézném őket a Messi-Iniesta-Xavi hármas nélkül. Pirlo csak forgolódik egy rakat pénzért rá nincs szükség, Falaminira se de See, Gatt és Ambro maradjon még cserének.

 19. Szerintem a nagy négyes közül Abrosini és Seedorf maradjon.
  Indoklás:
  Posztonként haladva, kezdeném Gattusoval: Csereként beállva nem sokat tud hozzátenni a játékohoz, kivéve ha az a célunk egy meccsen, hogy megtartsuk az előnyünket. Mivel aktív szerződése van ezért belőle lehet még pénzt csinálni, Oroszországból olyan pletykák is érkeztek, h akár 10 millát is adnának érte. Ha ténylegesen befutna egy ilyen ajánlat, habozás nélkül rá kell vágni az IGENT. Ennyit nem fogunk érte már kapni, és látva h Boateng biztos kezdő a jobb oldalon(általába Gattuso is itt szokott kezdeni, és itt most nem a széljátékra gondolok, hanem arra, h a 4-3-1-2-ben ő oldalt kap védekező szerepet) nem pótolhatatlan.
  Pirlo: nem is az, hogy kiöregedett, mert egy 31 éves játékos még nem öreg(lásd pl:Lampard,Drogba,Xavi-csak hogy 1-2-t említsek) de a lassú, körülményes, ívelgetős játéka nem fekszik ennek a csapatnak, mert láthattuk, h a gyors-passzos játékkal mit értünk el az Inter ellen. Mindenképpen meg kell válnunk tőle, az ő pozícióját nálam Van Bommel tökéletesen ellátta és én számolnák vele.
  Seedorf: A tavalyi évét(leszámítva 1-2 meccset és megmozdulást, pl:Manchester elleni sarkazásos gólja) és az idei első félévét alapul véve, nincs helye a csapatba, de ha a második félévet nézzük, nem lehet rá panasz, felmegy a támadásokkal, “gyorsan játszik”, és eredményes is. Bár ha minden úgy alakul akkor idén meglehet a 400. bajnokija és egy Scudetto is, ami szerintem megfelelő búcsúztatás lenne számára. De ettől függetlenül megtartanám.
  És hát akkor jöjjön mai kedvenc témánk, Ambrosini:16 évet lehúzott a Milannál, de a múltból nem lehet élni, nem nosztalgia csapat vagyunk, mert akkor még Baresi is játszana és az is figyelemre méltó, hogy 1999 óta mindössze 35 válogatott meccsen játszott, ez mindent elárulna a teljesítményéről, de a Milanba nyújtott teljesítménye nem erről árulkodik. Viszonylag gyors játékához, védekező középpályás létére, eredményesség is társul és a védekezésben is kiveszi a részét. Az elmúlt években, nem nagyon volt hosszabb sérülése, de javítsatok ki ha tévedek. Szerintem meg lehetne tartani, de mint ahogy már elöttem írták, egyéves szerződést nemigen fog kapni, több évre meg nem szabad.
  Írásom végén arra a következtetésre jutottam, hogy mind a 4 játékos melett szólnak érvek és ellenérvek, de tény, hogy egyszerre nem lehet lecserélni őket, mert az veszélyes lenne a következő idényre nézve. Szépen fokozatosan kell a korszakváltást véghez vinni. Úgy gondolom, ha a 4 játékos közül 2 távozna, az lenne a legjobb.Hogy ki az a kettő? Gattuso mellett a pénz szól(mint távozó), Pirlo mellett meg a sok kérő és a lassú, körülményes, ívelgetős játék. Ez az én véleményem, meg lehet cáfolni és lehet véleményezni. Bocsi hogy hosszan írtam!

 20. Abbiati, Amelia, Roma, Abate, Thiago Silva, Zambrotta, Yepes, Nesta, Sahho, Taiwo, Mexes, Boateng, Emanuelson, Gattuso, Seedorf, Van Bommel, Ambrosini, Ganso, Merkel, Kaka, Hernanes, Robben, Cassano, Pato, Robinho, Inzaghi, Ibrahimovic, Balotelli

  Ez így megfelelő lenne jövőre.

  • Hernanes-Kaká-Ganso? Szerintem közülük egy is elég, figyelembe véve azt, hogy ezen a poszton Boateng,Cassano,Robinho és talán Seedorf is tud játszani és hozzájuk jönne még 3 támadó középpályás. Fölösleges. Gattusora, már az előbb kitértem, a pénz bizony nagy úr. Mexés és Sakho közül, szerintem csak egy fog érkezni és ez szerintem Mexés lesz. Balotelli, nem kell ide, csak ha Pippo visszavonul.Én még egy Fernandot, vagy egy jó védekező középpályást el tudnék képzeli(De Rossikat nem írok ide, mert szinte esélytelen a leigazolásuk és igazából szóba se kerültek, mint lehetséges érkezők). Ha nyáron az általam felsorol változások végbe mennének a keretbe, jó kis csapatunk lenne.
   Lansky! Köszi!

 21. koRi! Nagyjából egyetértünk. Itt ugye az a kellemetlen, hogy lejár a szerződése Pirlonak, Ambrosininek és Seedorfnak. Kíváncsi lennék, hogy több éves szerződést kínálna-e nekik a klub. Ne feledjük, idős játékosokról van szó. Szerintem nem megy bele a Milan. Egy egyéves szerződésre meg szerintem nem bólintanának rá a játékosok. Seedorfnak a brazil klub hosszabb szerződést kínál, ebben biztos vagyok. Gattusonak szerintem mennie kell (a pénz nagy úr), Ambrosinit eléggé kiveséztem korábban, Seedorf… Hát, ahogyan mostanában játszik, a szívem azt mondja, maradjon, de az eszem azt, hogy engedjük el. Pirlo nem kérdés. A Milan alakulóban van, és jövőre egy bombaerős együttes lesz a Milan. Ganso lehetséges leigazolása, Boateng megvétele, Urby megvétele nem pusztán azt jelenti, hogy új, fiatal, gyors játékosok érkeznek, hanem azt is, hogy a csapat stílusa is változni fog. Ugyanezen okok miatt tűnt nekem hülyeségnek, amikor az a hír kezdett terjedni, hogy Pirlo iránt érdeklődik a Barcelona. Képzeljük el azt a játékrendszert, amit jelenleg játszanak a katalánok, majd oda Pirlot a körülményességével. Vagy inkább ne… Rendszeridegen lenne. Seedorfra visszatérve, szerintem hihetetlenül intelligens játékos, aki tudott alkalmazkodni ehhez a gyorsabb játékhoz, de nekem sajnos úgy fest, ez csak fellángolás. Mint amikor egy nagy színész még dobbantani akar egyet. Egyébként koRi! Jó írás.

 22. Shark! Ez 8 új embert jelentene: Sahho, Taiwo, Mexes, Ganso, Kaka, Hernanes, Robben, Balotelli! Fizetnünk kellene Sakhoért, Gansoért, Kakáért, Hernanesért, Robbenért és Balotelliért. Ráadásul Ibrahimovicot még le sem tudtuk, tehát érte is perkálnunk kellene. Számításaim szerint Sakho (10), Ganso (25), Kaká (40), Hernanes (20), Robben (35), Balotelli (20) kifizetése mellett Zlatanért ha jól rémlik 24 milliót kellene fizetnünk a Barcelonának. Ez eddig 174 millió euro. És ebben még nincsenek benne a fizetések. Sakho meg Mexes közül az egyik szerintem elegendő (Sakhora szavazok, de 99%, hogy Mexes lesz belőle). A Ganso-Kaká-Hernanes trióból az egyik elegendő (Gansot favorizálom, de Hernanesnek is örülnék). Balotelli kockázatos, és Robben is. Őket nem venném meg. Kihagytad Fernandot és Hulkot. Őket szívesen látnám Milan-mezben. Ha azok jönnének, akiket én szeretnék (Sakho, Fernando, Ganso, Hulk), akkor értük sajnos legalább 70 milliót kellene fizetnünk (10+20+20+20). Nem tudom, mennyi lehet az áruk, ennyire tippeltem.

  • Igen de CR árából kijön az egész brigád. Berlu benyúl a zsebébe és kész. Mindegy hogy miniszter vagy sem, hamarosan nem lesz az. Tudom hogy ez hány új ember de álomnak még pont elfogadható és a távozók helyére minőségi játékosok kellenek! Szívesebben írtam volna ilyen neveket hogy Messi, CR, Drogba, Fabregas vagy Xavi de ők úgysem jönnének. Nem elég 1-1 ember mert sok lesz a sérülés mint minden évben. Berlu helyében biztos hogy bevásárolnék. A koporsóba vigye a pénzt vagy hova?:)

 23. Ja igen Hernanes helyett Fernandot akartam, persze mind jó lenne. Be kell próbálkozni aztán csak jön valaki.

 24. Ambro köszönjük amit értünk tettél, de át kell már adnod a stafétabotot egy fiatal játékosnak!!
  Természetesen a padon mindig van helyed, ha ezt elfogadod maradhatsz még 1 évet!! 🙂

 25. A lejárt igazolású játékosainknak fizetéscsökkentést ajánlanak, ergo tudomásul kell venniük, hogy már nem a No. One-ok. aki ezt nem fogadja el távozni fog. Ambro, See és Inzaghi számomra evidens hogy elfogadják ezt a szerepkört, 1 év még simán bennük van (See-be több is:) Nesta még nem döntött a jövőjéről és Pirlo,Janku, Roma 3as biztos távozik. Ezek csak ismétlem, a lejárt igazolású játékosok. Belőlük pénzt nem kapunk, csak spórolunk. Rajtuk kívül szerintem Oddo-nak és Legrottaglie-nak nincs maradása. A többieknek az ádigazolásokon múlhat a jövője, főleg Antoninire, Flaminire és Gattára gondolok. Ha a vezetés a zsebébe nyúl, őket is átigazolási listára kell rakni, hogy legyen belőlük még valamennyi pénz is.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet