Nem enyhítették Ibra eltiltását

8

A fegyelmi bizottság döntése értelmében Zlatan Ibrahimovic eltiltását nem csökkentették, így továbbra is három meccsre szól.

Legközelebb a 36. fordulóban, a Roma ellen léphet újra pályára a bajnokságban. A büntetés az Olasz Kupára nem vonatkozik, így a svéd ma este játszhat a Palermo ellen.

Ibrahimovic a Fiorentina elleni találkozón kapott piros lapot, miután a játékvezető szerint szóban inzultálta az asszisztenst. A játékos később azt állította, hogy önmagára volt mérges, magának mondta a kiállítást érő szavakat.Mint visszaeső (a Bari ellen is korábban mehetett zuhanyozni) 3 mérkőzésre szóló eltiltást kapott. A Milan fellebbezett a döntés ellen, melyet a bizottság elutasított.

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Ibrának változtatni kellene a magatartásán: innentől kezdve durva belépőkkel kell kockáztatnia az ellenfelek testi épségét, mert azért még csak sárga sem jár. De most tényleg: miért kell ezt csinálni? Miért nem foglalkoznak azokkal az esetekkel amik valóban nem valók a focipályára? Nyílván nem szép dolog a káromkodás, dehát végsősoron egy meccs nem etikaóra. Ráadásul elvileg ezt csak saját magának mondta nem is a bírónak!

  2. Pontosan.. mindenki mond nem odaillőt, például ha egy 100%-os ziccert elront az ember v épp a védő óriási hibája miatt gólt kap a csapat, stb.. ezekmiatt mindenki elengedhet néhány ilyen-olyan szó csapatot:D
    Vannak olyan durva belépők amire néha nemhogy pirosat, sárgát se kapnak…

  3. Szerintem,meg Ibra menni akar.Valaki jól megfogalmazta,két dudás egy csárdában nem fér meg..És ezt ő is érzi.És ha választani kell ő és Pato közt,természetessen Patot választom.

  4. A következő a bajom. Amikor Ibra megütötte a Bari elleni meccsen az egyik védőt, kapott 3 meccset, amit a fellebbezés következtében 2 meccsre csökkentettek. Az ügy egyértelmű volt, nem volt mit bizonyítani, mert tévéfelvételek bizonyították, hogy mit művelt Ibra. Tettlegesség pedig nem való a focipályákra. Most meg egy káromkodás miatt, amiről azt sem tudni, kinek szánta a svéd, három meccset kap valaki. Ennek az az üzenete, hogy a verbális cselekedet súlyosabb, mint a tettleges? Gyönyörű… Ibra esetében a Rossi (a Bari játékosa) elleni tett simán beleillene a könnyű testi sértés tényállásába. Ez ért tehát 3-1=2 meccses eltiltást. A Fiorentina ellen viszont Ibra mindenképpen csak a véleményét fogalmazta meg (vagy magával vagy a bíróval szemben), ennélfogva csak becsületsértés lehet. A k. testi sértés és a becsületsértés közül a magyar törvények az előbbit büntetik súlyosabban. Ehhez képest itt pontosan fordítva történt. Az ütés 2, a nem is bizonyított kiszólás (mert én inkább annak neveznék egy “b. meg” vagy egy “k. anyád” szintű megnyilvánulást) pedig 3 meccses eltiltást ért. Elképesztő.

  5. nem ibrahimovic volt a hibás hanem a bírók én tudok szájról olvasni és kiválóan tudok olaszul is és nem a bírókat szidta hanem saját magát. én fellebbeznék az ítélet ellen.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet