2022. december 03., szombat

Berlusconit másolná az AS Roma új tulajdonosa

-

Immár hivatalosan is az olasz születésű amerikai Thomas Di Benedetto az AS Roma labdarúgócsapatának új többségi tulajdonosa.

A felek pénteken Bostonban tettek pontot a több hetes tárgyalások végére, amikor is aláírták a megállapodást. Eszerint Di Benedetto és a vállalkozó irányította konzorcium az olasz főváros jó egy éve nehéz anyagi helyzetben lévő elitklubja részvényeinek 67 százalékát vette meg mintegy 70 millió euróért az AS Romának eddig hitelező Unicredit banktól, amelynél az értékpapírok 33 százaléka marad.

A Gazzetta dello Sportnak március végén adott interjújában a 61 éves Di Benedetto – nevek említése nélkül – hat új játékost és új stadiont ígért az együttesnek, mondván: “az az álmom, ami a szurkolóké, hogy a Roma ismét a világ legjobb klubjai között legyen”. Ehhez most annyit tett hozzá, hogy célja hasonló, mint amit az olasz miniszterelnök megvalósított az AC Milannal:

“Ugyanolyan sikeresek akarunk lenni Rómában, mint amilyen tudott lenni saját csapatával Mr. Berlusconi Milánóban” – fogalmazott az új tulajdonos.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. A Roma sosem volt nagy csapat. Az irány nem rossz, de én nem biztos, hogy stadiont építenék a helyében. 6 új játékos? Reméljük, az egyik Mexes helyett lesz… Engem nem nagyon érdekel, hogy lesz-e új stadionja a Milannak. Én úgy veszem, az Internek az már egy hatalmas dolog, hogy a Milannal EGYÜTT használhatja a San Sirot… 😀

  2. szaloky! Erről a “meghatározó csapat” kifejezésről megvan a véleményem. Az Arsenal pl. ilyen Angliában már hat éve – eredmény nélkül. Egy futballcsapatnak nem meghatározónak kell lennie, hanem győztesnek. Nem kell mindig mindent megnyernie, de azért 2-3 évente illik trófeát tenni a vitrinbe. Lám, a Milannál 2007 vége óta nem jött össze semmi, de már megint ott tartunk, hogy valamit nyerhetünk. Ezért jó, hogy van egy Berlu, aki hihetetlenül hiú ember. Anno kitalálta, hogy megelőzi a BEK/BL-címeket tekintve a Realt. És még mindig 2-re vagyunk tőlük, de volt ez sokkal több is (igaz, 1994-ben egyre is megközelítettük a Madridot). A lényeg, hogy a Milan nem tartana itt, ha Berluban nem lenne benne a győzni akarás. Persze ez egy jó nagy adag exhibicionizmussal is párosul, de ez embert nem érdekel, amíg a Milan is profitál ebből. A Roma egy nagyon jó csapat, de szerintem semmi több. Az igazi nagyságot az mutatja meg, ahogyan a csapat pl. az Ancelotti-korszak előtti kudarcok után talpra állt. De mélyponton volt a csapat tavaly ilyenkor is. A Roma a “jók vagyunk, de nem eléggé” rendszerben él már évek óta. Nem a Milan a leggazdagabb klub, nem is mi játsszuk a legszebb futballt, de azért minden évtizedben összehozunk egy olyan csapatot, amivel számolni kell. Na, de most már kussolok, mert meccs van!

  3. Méghogy ismét olyan nagy csapat legyen a Róma mint rég…. Hát miről beszél ez az ipse???? ez csak egy vicc lehet. Ez az “óriási múltú” klub 2 bajnoki címet nyert. Szerintem ezzel a tulaj felvásárlós témával úgy fog járni majd a Roma mint a Liverpool

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS