2022. december 03., szombat

Nesta: “lehet, hogy tudok még maradni”

-

A Sky Sport interjút készített Alessandro Nestával, akiről tegnap elterjedt:  állítólag elsőként járult Galliani elé szerződéshosszabbítása ügyében. Nesta a Milan azon játékosai közé tartozik, akinek a nyáron lejár a kontraktusa.

– Hogy van a térde? Úgy tudjuk, a napokban részt vett egy müncheni kivizsgáláson.

– Elmentem orvoshoz, mert aggódtam a térdem miatt. Szerencsére megnyugtattak, hogy minden rendben van, csak egy régi beavatkozás sebhelye okozott pillanatnyi gondot.  A csapat rendelkezésére tudok már állni.  Az persze nem hátrány, hogy hamarosan befejeződik a bajnokság, s már egyre kevesebb mérkőzés van hátra. Szerencsére az élen állunk és már jó pár mérkőzésen bizonyítottuk, hogy joggal bízhatunk magunkban.

– Hogyan értékeli Ibrahimovic helyzetét?

– A konkrét esetben azt hiszem, Zlatant jogtalanul büntették meg.  Átkozódott, de csak maga ellen, mert a játék során egy rossz megoldást választott.

– Azt hallani, az öltözőfolyosón neheztelt rá, mert nem kért bocsánatot…

-Nem, dehogy. Vicceltünk. Ő egy igazán kedves fickó, semmi gond köztünk.

– Ibra azt mondta, hogy nélküle is tud győzni a csapat.

– Zlatan mindannyiunk számára fontos játékos, még akkor is, ha nélküle sikerült megnyernünk a nagy rangadót.  Fontos, hogy amikor nélküle játszunk mindig legyen valaki, aki hozzátesz valami pluszt a játékhoz. Vannak erre ragyogó játékosaink, mint Robinho, Pato, vagy Seedorf. A Milan egy erős csapat, amely a felmerülő nehézségek  ellenére is tud előre haladni.

–  A Napoli nagyon szorosan követi a Milant. Kinn van most nagyobb nyomás?

– Mindenkin van nyomás. Természetesen rajtunk is és a nápolyiakon is. Számukra a bajnoki cím egy álom, mert senki nem várja el tőlük, hogy megnyerjék a scudettót. Lenyűgöző szezont futnak, és még mindig van esélyük a nagy dobásra.

– És az Inter?

– Az Inter jobban lemaradt, de talán jobb a sorsolásuk.  Azt hiszem, az ő esélyeik inkább tőlünk függnek igazán.

– A Sampdoria elleni meccs elég nehéznek tűnik…

– A sok negatív eredmény megmérgezte a játékukat, már félnek a Serie B szorításától. Éppen ezért veszélyesek. Nehéz lesz,  ahogy a Brescia elleni idegenbeli mérkőzésünk is. Mindegyik egy döntő már.

– Ezt a derbi óta halljuk.

– Miután megnyertük a rangadót, mentálisan megerősödve készülhettünk a hátralévő összecsapásokra.

– Igaz, hogy abbahagyja?

– Nem, félreérthetően fogalmaztam korábban.

– Elég sok találgatást lehetett az utóbbi időben a folytatásról olvasni.

–  Én is olvastam az újságban, hogy tárgyaltunk volna, de ez teljesen hamis. Még nem beszéltem velük a folytatásról.  Én nem állítok most semmit, nem beszélek a pénzről és a folytatásról. Lehetséges, hogy tudok maradni még egy évet, de még nincsenek számok, nincsenek konkrétumok.

A régi gárda része lehet még az új sikereknek?

– Egy darabig biztos. De már tavaly is több játékos érkezett és a vezetőség szép lassan mindenkinek megtalálja a helyettesét. Egy normális csapatnál ez folyamatosan változik, évről évre alakul a keret. A Milannál is haladnak a dolgok, voltak és lesznek is vásárlások. Biztos vagyok abban, hogy a Milan továbbra is fontos szereplője marad a nemzetközi labdarúgásnak. Magas szinten.


EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

17 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Ugyanaz az elegancia jellemzi védőként, mint ami Van Bastent is csatárként. Ha valaki jó középső védő akar lenni, annak azt ajánlanám, hogy nézzen meg 100-200 meccset, amelyen Nesta játszott. Nála sosem éreztem azt, hogy megtanulta a helyezkedést vagy a szerelést. Ő érzi, hogy mikor kell elindulnia, hogy hová kell helyezkednie. Szerintem (is) minden idők legjobb középső védője. Egy évet szerintem is maradjon, de lassan jönniük kell az újaknak. Nesta jó lesz tanítani Mexest (Silvát már nem hiszem, hogy kell…) vagy Sakhot. Mexes is lehet olyan jó, mint Nesta, de a franciának sokkal higgadtabbnak kell lennie, különben nem sokáig tűri meg a vezetőség.

  2. Gondolom nekem nem kell írnom hogy mit szeretnék!Nestaban nincs annyi idő mint Maldiniben,mert Ő sajnos nagyon sérülékeny!Egy év persze mindenképp!De ahogy Ő is mondta már nem tud minden meccsen játszani.De legalább reálisan látja a helyzetet!Annak idején pont Bolognaban voltam mikor megláttam hogy leigazoltuk,a picit idősebbek még emlékeznek hogy azért mert Cannavaro az intert választotta!Grazie Fabio!Nesta sokkal jobban bele illett a Milan védő hagyományokba!Baresi,Maldini után(közben) mindenképp egy elegáns inteligens védőt vártam és ezt legjobban Nesta testesítette meg!Szerencsére most itt van Silva!Nagyon sajnálom hogy a válogatottban mindig sérülések hátráltatták és így a nagy tornákon valami mindig közbejött.De remélem az ad némi írt hogy velünk klubszinten mindent megtudott nyerni!Nem hinném hogy neki nem ajánlana új szerződést a vezetőség,és gondolom Ő is belemegy a fizetés csökkentésbe!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS