2022. december 03., szombat

Fernandinho: “Itália olyan, mint Brazília”

-

Bár a Shaktar Donyeck kiesett a Bajnokok Ligájából, az ukrán csapat azzal, hogy a nyolc közé jutott remek eredményt ért el. Nem véletlen, hogy a csapat klasszisai iránt hatalmas az érdeklődés a nyugat-európai sztárcsapatok körében.  Az egyik legkeresettebb donyecki játékos jelenleg a csapat irányító középpályása,  Fernandinho. A brazil játékos iránt korábban a Milan is élénken érdeklődött, bár az utóbbi időben nem került a Via Turati által generált pletykák közé a neve.  A calciomercato.it interjúja.


– Hogy van  a sérülésed? Jól érzed már magad?

– Jól vagyok már és szeretnék minél többet játszani. A legfontosabb, hogy visszaszerezzem a társaim, az edzőm és a szurkolók bizalmát. Úgy érzem készen állok a feladatokra (a brazil játékos a Barcelona elleni visszavágón 15 percet játszott).

– Ez a hatodik éved Ukrajnában. Nem gondolod, hogy ideje lenne kipróbálni magad egy új helyen?

– Hat év után már megengedett, hogy egyre többet gondoljak új kalandokra. Tudom, hogy ez egy nehéz döntés, és csak akkor változtatok, ha biztos vagyok a szándékaimban.

–  Mennyire komoly a nápolyi érdeklődés?

– Olvastam néhány pletykát én is a sajtóban, de semmi konkrétum nincs. Olaszország nekem egy kicsit olyan lenne, mint Brazília.

– Az Inter, a Milan, a Juventus, a Roma egyaránt ilyen stílusú játékosokat keres, mint Te. Megkeresett már valamelyik?

– Ezek a csapatok a labdarúgás történetének legnagyobb klubjai. Azt hiszem minden játékos álma, hogy ezekben a klubokban focizhasson, de most a Shaktarban kell bizonyítanom.

– Olaszországban sok a brazil játékos, van kapcsolatod valamelyikükkel?

– Sajnos nincs kapcsolatom velük.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Húúú de szar. Mindegyik riportban ugyan azokat válaszolják. Annyira sablon szövegek. Tuti betanított duma, ezeknek egy önálló gondolatuk sincsen. Amúgy nem brazil válogatottat kell összerakni Olaszországban.
    “Azt hiszem minden játékos álma, hogy…….-t játszhasson de nekem most a saját klubbomban kell bizonyítanom.”

  2. 1. Egy bizonyos Roberto Carlos – aki az általam látott balbekkek legnagyobbja – éppen egy Anzhi Makhalacka nevű csapatban focizik.

    2. Ez a Donyeck éppen egy körrel ment tovább a BL-ben nálunk, tehát nagyobb tiszteletet érdemel.

    3. Az épp aktuális brazil válogatottba jelenleg olyan klubok adnak játékosokat, mint a Benfica, a Fenerbahce, az A. Madrid, a Leverkusen, a Liverpool, a Spurs, a Juventus, hogy az Interről, a Chelsea-ről, vagy a Milanról ne beszéljünk, hiszen ezek sem a Barcelona, avagy a Real szintjén vannak.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS