2022. november 28., hétfő

A Santos feljelentette a FIFA-nál a Milant

-

A brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Santos feljelentette a FIFA-nál az Intert és a Milant, amiért a két olasz klub szabálytalanul próbálta meg magához csábítani a brazil csapat fiatal tehetségét, Paulo Henrique Gansót.


A Santos elnöke, Luis Álvaro de Oliveira Ribeiro állítása szerint a két együttes a brazil klub engedélye nélkül vette fel a kapcsolatos a 21 éves középpályással. Paulo Henrique Ganso – aki Neymar mellett a Santos másik nagy ígérete – korábban úgy nyilatkozott, Európában szeretne játszani, és ezért többször is visszautasította a brazil csapat szerződéshosszabbításra vonatkozó ajánlatát.

A Milan az elmúlt egy évben többször is tárgyalt a játékossal, sőt megegyezett azzal az ügynökséggel, amelyik a játékos játékjogának egy kisebb részét birtokolja. A Milannews.it tegnapi híre szerint Ariedo Braida a napokban Brazíliába utazik, hogy a Santos vezetőivel tárgyaljon. Nagy kérdés, hogy a Santos feljelentése után, a Milan hogyan lép Ganso-ügyben.

Az elmúlt időszakban a Milanhoz hasonlóan az Inter is mindent elkövetett, hogy megszerezze a Santos üdvöskéjét. Leonardo legalább olyan aktív tevékenységet folytatott a játékos leigazolásáért, mint a Milan vezetői, így nem meglepő, hogy a városi rivális is a feljelentés részese lett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

19 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Hát nem lenne előnyös a z tuti.
  Azt viszont nem értem, hogy miért nem lehetett vele tárgyalni…illetve, hogy ehhez miért kell a klub engedélye? ez így nekem kicsit rabszolga tartás, ha az ember nem beszélhet azzal akivel akar, főleg így, hogy európába szeretne menni.

  • Hat europaba a jatekosok ha a szerzodfesuk utolso 6 honapjaban vannak targyalhatnak mas klubokkal! Nemtom mi van braziliaban, es h menyi van meg Ganso-nak a szerzodesebol.
   Ilyesmiert volt megbuntetve a Chealse is annak idejen mikor megvettek Kakutat! Nem lenne jo nekunk is ugyanebbe a hibaba esni, mert fen all annak a veszeleye h nem igazollhatunk!

 2. Nem fog elbukni. Nem hülyék a Santos vezetői, csak nincs üzleti érzékük. Az ésszerűséget az érzelmek mögé helyezik. Ganso szerződése tudomásom szerint 2015-ben jár le, és a hosszabbítási ajánlatot visszautasította. 2015 nem most lesz, tehát most lehetne nagyon jó pénzért eladniuk a srácot. Ahogy telnek az évek, a játékos kérői egyre jobb alkupozícióba kerülnek, mivel a szerződés lejártakor ingyen igazolhatóvá válik. Sőt! Amennyiben csak 2015-ben lehetne leigazolni, addigra már 25 éves lesz, tehát nevelési költséget sem lehet kérni érte a FIFA szabályok szerint. Végiggondolják, és rájönnek, hogy 35 milla euró (ami szerintem nagyon sok érte) igazából rendkívül jó bevétel lehet, kompenzálja a Gansoval elérhető látens eredményekből befolyó bevételek kiesését, amely bevételek egyébként nem garantáltak. Biztos komoly pénzek vannak a brazil labdarúgásban is, de azért a dél-amerikai gazdaság és a nyugat-európai gazdaság nem egy szinten van. Egy 35 millás átigazolás (euróban) még Európában is komoly tétel, nemhogy Dél-Amerikában. Nem véletlen, hogy rengeteg latin-amerikai labdarúgó keresi a kenyerét Európában, az őket értékesítő klubok az eladásokból származó bevételekkel maradnak életképesek, de legalábbis jelentős lyukakat tudnak befoltozni a költségvetésükben.

 3. Kicsit olyan, mintha blöffölnének a Santosnál. Az is lehet, hogy még néhány klubot be akarnak rántani a buliba, és úgy okoskodnak, hogy a többi nagyobb csapat majd úgy véli, most az Inter és a Milan esélyei elszálltak, rá lehet repülni Gansora. A Santos meg lehet, hogy egy kis (nagyobb) reflektorfényt akar magának. És még az is lehet, hogy Neymar miatt van az egész. Lehet, hogy érte nem érkeztek még olyan ajánlatok, amikre rábólintottak volna a brazilok. Ez kőkemény üzlet. A Santos – és általában a brazil klubok – abból élnek, hogy összeszedik az utcáról a kis szarosokat, nevelgetik őket, majd odadobják valamelyik európai gigásznak eurotízmilliókért. Nekik is jó ez, mert száz- meg ezerszeres hasznuk lehet egy-egy játékoson. Most nézem, hogy Gansonak van olasz állampolgársága is? Szerintem ez a hír maximum kellemetlen, de szerintem nem lesz itt gond.

 4. Én nem ismerem szegény Gansot, de kicsit fárasztó ez a nagy cirkusz a leigazolása körül. Engem sokkal jobban izgatnak olyan hétköznapi igazolások, akik a csapat stabilitását növelnék, pl. nem engednék, hogy annyi pontot hullajtsunk el a bajnokság legrossazbb csapataival szemben. Ebből a szempontból ennél a Milánnál a brilliáns technikájú, vékony dongájú, sérülékeny fantasista (remélem jól írom) helyett sokkal jobban izgatnak az olyan jellegű igazolások, mint amilyen Boatengé volt. Olyan emberek kellenek, akik egyenletesen hozzák magukat, futni, labdát szerezni és “noch dazu” még focizni is tudnak. Ma már minden csapatban a csatárok (nemhogy a fantasisták) is kiveszik a részüket ezekből a feladatokból. Ilyen emberekkel kell feltölteni a középpályát, s bizony a védelem egy részét is. Ma ilyen stabil teljesítményű focistából kevesen vannak nálunk, csak Abbiati, Silva, Nesta (ha épp nem sérült), Boateng, talán Van Bommel és nagyjából kész is. A csatárok mindegyike tud borzasztóan játszani és ezt egyszerre is képesek produkálni. Emiatt az instabilitás miatt vagyok beszarva a hátralévő meccseinktől még a kis csapatokkal szemben is (ld. Sampdoria szombaton).

 5. Hát ha már feljelentettek minket akkor b@szhatjuk, hogy végül elfogadják-e a 35 milkát….. mert mindenképpen kivizsgálják az esetet… És ha emiatt neadjisten nem igazolhatunk akkor szopóka-nyalóka lesz…
  Ha nem jön Ganso én kinyírok vkit :D, meg akkor is ha Céköcsögronaldo jön… Ha van 100 millánk, akkor jöjjön Ganso meg Neymar is, és még maradni is fog a perselyben.. Csak ne az a majom! Könyörgöm!

  • Félreértés ne essék! Elismerem, hogy jelenleg az egyik legjobb, de engedtessék meg, hogy ne kedveljem. Az, hogy egymaga megnyerné a bajnokságot azért elég túlzás, talán egy kapusra még szüksége lenne… :D:D De természetesen sokan örülnének ha jönne, például az olasz színészek egyesülete is, tuti megválasztanák elnöknek is.. 😀 és a feketére festett körmeihez is passzolna mez..
   És az csak álom, hogy idejön, és az is, hogy vele mindent megnyernénk… Jelenleg a Reallal semmit sem fog nyerni… Sőt, ha megnézzük mit alkotott a Vb-n….. hát… akkor egyértelmű is, hogy miért nincs rá szükségünk. Abból a pénzből, amit rá szánnánk, vehetnék fiatal, tehetséges játékosokat, akiken a későbbiekben sokat profitálhatna a klub is! pl:Gansot, v. Neymart

   Na de hagyjuk is, mert ez csak kacsa! Nem megy sehova, és kész!

   http://www.youtube.com/watch?v=gDZ_QJMO4O0

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS