2022. december 05., hétfő

Svéd jobbhátvédet figyel a Milan

-

A svéd válogatott jobboldali védőjét figyeli a Milan. Mikael Lustig jelenleg a Rosenborg játékosa, szerződése 2011. december 31-én jár le a norvég csapatnál.


Az itasportpress.it megemlíti: az 1986-os születésű Lustigot már a téli átigazolási szezonban is “kinézte magának” a Serie A listavezetője, de akkor nem került pecsét a transzferre. Az érdeklődés a tízszeres svéd válogatott játékos iránt azonban töretlen, s könnyen elképzelhető, hogy a Milan vezetői nyáron elhozzák a 2008 óta Norvégiában játszó Mikael Lustigot.

A 189 cm magas, 77 kg súlyú védő legnagyobb nemzetközi sikere eddig az U21-es EB-n elért bronzérem(az elődöntőben csak tizenegyesekkel maradtak alul az angolokkal szemben). Lustig a svéd új hullám egyik legnagyobb ígérete, akire a  magyar szurkolók is emlékezhetnek, hiszen játszott ellenünk a 2010 szeptemberi selejtező mérkőzésen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

11 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Maradjunk annyiban,hogy Abate magához képest játszik jól mostanában, és ez édeskevés, ha merészebb álmokat szövögetünk… Az ő legjobb formája, az nem éri el a mai legjobb szélsőhátvédek átlagos teljesítményét… Nem nagyon lőttünk gólt az ő beadásaiból sem… De a Cafú éra óta kapott jobbhátvéd produkciók közül tényleg ez a legbiztatóbb, de akkor is tartom,hogy egy Abate szintű játékosnak egy igazi topcsapat kezdőjében nincs helye…
    Viszont a mentalitása miatt tökéletes csere.

  2. Abate nagyon sokat fejlődött ebben az évben és ha ilyen ütemben fejlődik jövőre klasszis bal bekk lesz belőle. A védekező feladatokat szépen megoldja, gyors, agresszív, jó a fizikuma és nagyon jó a mentalitása, csak a támadások építésében kell még fejlődnie a pontosabb beadásokon és a technikáján kell csiszolnia és akkor a világ egyik legjobb bal hátvédje lehet. A svéd srácot még nem láttam játszani, de ha a Milan felfigyelt rá bizton nem ügyetlen és elkelne a pótlás de inkább középen számítanék rá Silva mellett.

  3. Corluka 1,93 és jobb védő. Ha Lustig 1,89-éhez gyorsaság és dinamizmus járul, akkor jöhet. Valószínűleg olcsóbb lenne, mint Van der Wiel, bár a holland szerintem jobb és rutinosabb játékos. Viszont, ha számba vesszük, hogy vélhetően más területekre is erősítenénk (Ganso?, Fernando?, Balotelli?), akkor a védelembe egy relatíve olcsóbb Lustig, középre az “ingyen” Mexes és balra az “ingyen” Taiwo nem tűnne rossz megoldásnak.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS