Maldiniből sosem lesz Leonardo

13

Az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő, és ott jelenleg ötpontos előnnyel városi riválisa (Inter) előtt vezető AC Milan ikonja, a 2009 nyarán visszavonult Paolo Maldini a Sky Sports Italiának nyilatkozatában elmondta, soha nem állna a fekete-kékek szolgálatába.

Mint ismeretes, az Internazionale jelenlegi vezetőedzője, a 42 éves Maldininél egy évvel fiatalabb brazil Leonardo – aki pályafutása során öt idényben volt tagja a piros-feketék keretének – az előző szezonban az AC Milan kispadján debütált az edzők között, majd miután az előző szezon végén feleslegessé vált, a jelenleg zajló bajnokságban a menesztett Rafa Benítez helyét vette át a fekete-kékeknél.Maldini korábbi csapattársával szemben nem tartja opciónak, hogy az Internél a jövőben bármiféle pozíciót betöltsön.

„Szemben Leonardóval, én soha nem fogadnék el állást az Intertől” – kezdte nyilatkozatát a korábbi klasszis védő, aki arra is kitért, hogy jelenleg nem érdeklődik semmilyen tisztség betöltése iránt a Milannál sem:

„Amikor visszavonultam a profi labdarúgástól, azt azért tettem, hogy élvezzem az életet egy kicsit, és több időt töltsek a családommal – mondta Maldini, majd hozzátette: – Ha eljön az a pillanat, amikor a tapasztalatomat és lelkesedésemet kihasználva lehetőségem lesz visszaadni valamit a számomra nagyon sokat jelentő klubnak, akkor állok a csapat rendelkezésére. De ez a pillanat még nem jött el.”

13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ezt kár volt lenyilatkoznia Maldininek.Mindenki tudja hogy csak is a Milan létezik neki:)
  Hát Leo-rol inkább nem irnék..remélem a Derby-n oda rakják magukat a Milan drukkerek és elküldik melegebb éghajlatra!:)
  Remélem 5éven belül leül Maldini a kispadra és csúcsra vezeti a csapatot edzőként mint tette játékosként!

 2. a helyzet az, hogy leo ezzel a döntésével beintett berlunak és gallianinak, kétlem hogy a szurkolókat akarta ezzel megbántani…

  a helyzet az, hogy allegri szinte mindent megkapott ahhoz, hogy sikeres munkát végezzen, ezzel szemben leo nem, és a sikertelenségért őt hozták ki bűnbaknak…ez pedig nem volt fair…gondolom ez játszott közre abban, hogy most az inter padján ül

 3. Én nem tartom Leonardo-t árulónak. Ameddig nálunk volt, mindent megtett a csapatért. És annak ellenére, hogy a vezetőség szinte semmit se adott meg neki, amit a csapat érdekében kért, azt kell mondjam derekasan helyt állt. Viszont ki lett használva és eldobták, mint a rongyot. Az Inter munkát kinált neki, ő meg elfogadta. A MIlan hibája, mert ő nagyon jó játékos figyelő is volt. Jó volt a kapcsolata a brazil játkosokkal. Mostantól retteghetünk, mert bármelyik kis brazilra is szemet vetünk, az 100% biztos, hogy Leonardo révén az Inter is tárgyalásokat kezdeményez majd a kiszemelttel, és nagyobb esélyük lesz rá hogy megszerezzék. nem lett volna szabad elengedni.

  Paolo Maldini – Ő MAGA AZ AC MILAN!
  MIatta lettem AC MILAN szurkoló 1989-ben. Nincs még egy hozzáfogható. Erős, technikás és hihetetlenül intelligens játékos. Már a tudat, hogy a pályán volt, magabiztosságot adott a csapatnak.. és nekem is. Nem tudom lehetséges-e, de remélem lesz még esélyünk egy MALDINI-re AC MIlan színekben.

 4. Szerintem a tortenelem egyik legjobb balbekkje,egy elo legenda.Felfoghatatlanul sokat tett a Milanert,ezert orok kapitany marad,nem hiaba vontak vissza a 3-as mezt.Nagyon varom azt a percet,amikor ujra a Milannal lathatom,ha nem is edzonek,de legalabb a vezetosegben.Szerintem meg mindig nagy hasznara lenne a klubnak.