Érthető csalódottság az elvesztegetett 2 pont miatt

14

A Milan-Bari utáni nyilatkozatok

MASSIMILIANO ALLEGRI

„Elkövettünk egy hibát a góljuk előtt, figyelmetlenség volt. A második félidőben történteket figyelembe véve, úgy gondolom, győzelmet érdemeltünk volna. Nem volt éppen egy szerencsés hét a számunkra, főleg ma is és Londondan jól játszottunk, mégsem tudtunk nyerni. Még mindig 5 pont az előnyünk. Persze ha most nyertünk volna, tovább növeljük az előnyünket, de a bajnoki verseny még akkor sem ért volna véget. A városi rangadó döntő lesz.

Emanuelson nagyon jól játszott. Gondolkodtam rajta, hogy a kezdőbe nevezem, de végül Merkel kapott bizalmat. Miután beállt a padról, sokat tett hozzá a játékunkhoz.Csalódott vagyok, ha arra gondolok, hogy a Palermo ellen Ibra nélkül kell kiállnunk. Természetesen megtaláljuk a módját, hogyan álljunk fel nélküle.

A szezon kritikus szakaszában vagyunk. Mindenesetre kettővel több pontunk van, mint az őszi idény hasonló időszakában. A sorozatban elért öt bajnoki győzelem valahogy nem akar összejönni nekem. Az elmúlt három évben többször is sikerült sorozatban négy meccset nyernem a csapatommal, de az ötödik nem jött össze. Ez a meccs előtt is eszembe jutott.

A történtektől függetlenül a csapat jó állapotban van, a srácok sokat dolgoztak a győzelemért. Hinnünk kell magunkban, hiszen mi vagyunk a listavezetők.”

LUCA ANTONINI

„Hittünk benne, hogy fordítani tudunk, de végül meg kellett elégednünk az 1 ponttal. Ha azt nézzük, hogy alakult a találkozó, azt is mondhatjuk, hogy fontos pontot szereztünk.  Persze ugyanakkor sajnáljuk, hogy 2 pontot leszórtunk, hiszen itt volta a lehetőség, hogy tovább növeljük az előnyünket.

Emanuelson egy jó játékos, mindig igyekszik üresbe mozogni és kérni a labdát, és nagyon jól ad be. Amint pályára lépett, több segítséget kaptam a védekezésben és könnyebben tudtam csatlakozni a támadásokhoz. Jól használtuk a széleket a második félidőben és sikerült kialakítanunk jó pár helyzetet.

Az eredmény csalódás számunkra. Rajtunk múlik, hogy a továbbiakban képesek leszünk-e megőrizni az előnyünket. Most jön egy nehéz palermói utazás, de nyernünk kell, ha bajnokok akarunk lenni.”

URBY EMANUELSON

„Szerintem jól teljesítettem, de sajnos a meccs nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. 7 pontra növelhettük volna az előnyünket, de túl sok helyzetet puskáztunk el. Még mindig vezetünk 5 ponttal. A Palermo ellen okosnak kell lennünk és jól kell játszanunk, hogy begyűjtsük a fontos pontokat.”

IGNAZIO ABATE

Nagy lehetőséget szalasztottunk el. A meccs pozitívuma, hogy ember- és gólhátrányban sem adtuk fel és jól reagáltunk. Ez fontos dolog, mert akár el is bukhattuk volna a találkozót, tekintve a mérkőzés eseményeit.

Most már előre kell tekinteni és készülni a Palermo ellen. Bízunk benne, hogy jól teljesítünk majd Szicíliában és legalább 5 pont előnnyel indulunk neki az Inter elleni rangadónak.

Csalódottság uralkodik az öltözőben, mert nem tudtuk kihasználni az Inter botlását. Igazából semmi sem változott a tabella élén, maradt a különbség, de egy fordulóval megint kevesebb maradt.”

14 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Azért annyi jó dolog van abban h Zlatant kiállították hogy végre pihenhet és ez az Inter elleni meccs előtt jól jön neki. Persze nagyon remélem hogy csak 1 meccses eltiltást kap.

 2. Ibrával ugyan az a baj mint anno…év végére beleszürkül a mezőnyben és csak a szája illetve a sunyi megmozdulásai miatt van róla szó és nem a góljai miatt..
  Meccsröl az én véleményem sztem jól játszottunk támadtunk egész végig 3pontot érdemeltünk vna.Abate kezd ismét magára találni,jó szélső lesz belőle!Robinho-t kéne már pihentetni mert összevan zavarodva fejben és nem megy neki a játék annyira.Remélem a nagy meccseket behuzzuk illetve a Kupát és a Scudettot!Forza Milan

 3. Én csak azt nem értem miért nem lehet az első perctől nekiesni,legázolni egy ilyen fostalicska csapatot mint ez a Bari!? Rúgni nekik 2 gólt,aztán eldugni a zsugát!!! Évek óta ez megy a Milannál,h azt hisszük félgőzzel is be lehet húzni a kiscsapatokat! Ismét bebizonyosodott,h ez nem igy van! Mindig akkor kezd el hajtani a csapat ha már hátrányban van,vagy ha a 80. percben még 0-0! Bosszantó,h sokan szemellenzővel vakon istenitik ezt a mai Milant és nem nézik reálisan a csapat erejét,a játékosok tudását! Flamini,Urby,Abate,Antonini,Merkel,Strasser sohasem fog annyi trófeát nyerni mint a kiöregedett sztárjaink többsége! Egyszerűen nem értem mit keresnek a Milanban???!! A szélső védőink siralmasak,a kp-s sorunk szinte kivétel nélkül csak rombolni,rúgni tud. A csatársorunk pedig,Ibra nagyon fáradt,Pato egy rejtély,Robinho egy 50kg-os nagyképű majom,Cassano zseni,de nem értem miért nem Ő játszik a csoki helyett!? Mi akarunk Trofeákat nyerni úgy,hogy a védőink és a kp-s játékosaink együttvéve 6-7 gólt vernek egy szezon alatt??!! Nincs egy normális szabadrúgás lövőnk ami a Milanra nézve szégyen! Ibra odaáll,belebikkant és majd lesz vele valami. De hamár nincs akinek olyan bokája lenne,legalább vmi szabadrúgás kombinációt látnánk!! De NINCS! Az is elgondolkodtató,h olyan tökutolsó Barinak van! Éreztük is! Mindezt nem gyalázás képpen irtam szeretett csapatunkra,de ez van!! Biztos lesz aki lehurrog,általában olyanok akik még ki is irják,h 3,vagy 5 éve Milan szurkolók,de mentségükre szólva koruknál fogva nem emlékezhetnek a pl:87-94-es Milanra! Én is azért vagyok dühös,mert már akkor is Berlu,Galliani kettős vezette a Milant a csúcsok csúcsára!!!! Most pedig szarból akarnak várat épiteni!!! S,mint tudjuk,NEM LEHET!!!!

 4. acm35: Valahol igazad van tény és való hogy megsem közeliti ez a Milan a régi Milant..én a 2000es évek elejére gondolok!Kaká távozása után volt az hogy szarbol nem tudunk várat épiteni,de most ezzel a pár játékossal akik jöttek kezdünk ujjá”születni”.Pénz invesztál a csapatba Berlu ami az elmult 2-3 évben nem nagyon volt ehhez hasonló.
  Urby-t megvédeném mert akárhányszor kapott lehetőséget jól játszott vagyis nekem tetszet a játéka.Abate is kezd jo szélső lenni,kezd beérni ebbe a szereposztásban.
  Napoli,Juve meccs után ez az X még belefér szerintem…de mindenki máshogy látja.

  • Hát “öcsém” (már bocsánat) de qrvára egyetértek minden szavaddal! Én is néha próbálgatom ezeknek a majmoknak a szemeit felnyitogatni de lehurrognak mert ők nagyonnnagy milan szurkolók!! Sajnos érteni is kellene a focihoz és néha kipróbálni ezt a sportága a pályán hogy milyen érzés bele rúgni a bőrbe.Nem csak a tv előtt chips-et zabálva szurkolni!!! Üdv egy 4x-es MILAN divatszurkoló! 😀

 5. ibrát 3-4 meccsre eltiltanám. akár eltalálta a védőt akár nem akkor is a szándék ott volt és ilyet nem lehet. remélem kipheni magát és kitisztul a feje utána meg majd lövöldözi a gólokat.

 6. Abate sztem nagyon jo játékos lett,őt nem kéne temetni!Strasser és Merkel pedig még nagyon fiatal bármi lehet belőlük!Abate tavalyi produkcioja nem volt meggyőző,de ne felejtsd már el h ő középpályás volt nem védő!Idén pedig minden meccsen jol játszik nem igazán hibázik,még Nesta is többet ront nála!Antoninivel egyetértek!Nem értem mért került most is vissza mikor Emanuelson Zambro és Jankulovski is játszhatna helyette!

 7. Ibrát meg hálisten kiállitották!Azt nyilkatkozza róla Allegri a meccs előtt h fáradt!Na akkor kiestünk a bl-ből szerdán,és az tök utolso bari ellen nem lehet pihentetni????Akkor ki ellen fogja pihentetni ha nem a tök utolso ellen?Nem rossz edző,de elég sokszor csinál baromságot!Pl mikor nem cserélt meg ilyenekre gondolok!

 8. De nem igaz , hogy ilyen csapat ellen mint a bari ibrának kell játszani ottvan a cassano aki a BL-ben ugyse játszhat mér nem kezd ibra helyett.Igaz má mindegy mer kiestünk a BL-böl ugyhogy.
  Meg ott volt amikor még vezetett a Bari aztán levitte az Alegri a Robinho-t,ő volt a legjobb az egész meccsen meg legalább őneki voltak helyzetei.
  Pato volt a legrosszabb az egész meccsen mindent elcseszett.
  A gólnál meg elaludt az egész csapat nem lehetett figyelni a rudolf-ra nem igaz.

 9. Csapatot kellene már építeni. Nem mások által levetett trottyosokkal toldozgatni-foldozgatni a kb. 6-7 éve öregedő (mára elöregedett) Milant. Visszaszerezni, visszaépíteni a klasszikus Milan-stílust: pontos lapos passzos játék, pressing. A mostani csapatnak sem stílusa, sem támadójátéka nincs, teljesen esetleges, hogy a sztárok mikor képesek villanni. Erre nem lehet építeni. Nem lesz meg a scudetto, mert az Inter sokkal dinamikusabb, a győzelmet jobban akaró csapat. Szomorú vagyok.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet