2022. december 03., szombat

A Zenit Sokratist akarja

-

Könnyen elképzelhető, hogy az orosz Premier Liga élcsapatához, a szentpétervári Zenithez szerződik a Milan görög légiósa Sokratis Papastathopoulos.

Olasz lapinformációk szerint az 1988-as születésű, görög válogatott védőért a Zenit már hivatalos ajánlatot is tett. Az ajánlatban szereplő összeg nem került nyilvánosságra.  Adriano Galliani azt mondta, hogy megkapta az orosz  bajnokcsapat (és kupagyőztes) ajánlatát, de a döntést a játékosra bízta. “Azt hiszem nemet mondott” – tette hozzá a sportvezető.

Sokratis 2010 júliusában érkezett a Milanhoz a Genoától. A görög védőért a Milan Strasser, Zigoni, Oduamadi játékjogának a felét adta, illetve egy meg nem nevezett összeget fizetett. A 23 éves kalamatai játékos azonban nem váltotta meg a világot Milánóban: összesen 10 tétmérkőzésen jutott szóhoz a szezonban.  A transfermarkt.de a játékos árát 6 millió euróra becsüli.

Hogy Sokratis megy Oroszországba, vagy marad, nem tudni. Az biztos, hogy a kérdésnek hamar el kell dőlnie, mert az orosz bajnokság hamarosan kezdődik és Spalettinek, a Zenit edzőjének szüksége van védőjátékosra. Lapértesülések szerint Spaletti vinné a télen a Milannal többször is szóba hozott genovai Criscitót is. A Zenit 18 millió euróért viszi állítólag a baloldali védőt.

Az európai labdarúgó-bajnokságok megszokott rendszerétől eltérően az orosz bajnokságok küzdelmeit kora tavasztól késő őszig rendezik meg, tekintettel a zord orosz téli időjárásra. A magyar válogatott Huszti Szabolcsot is foglalkoztató együttes vasárnap Szuperkupa-mérkőzést vív a CSZKA Moszkvával; az orosz bajnokság új idénye a jövő hét végén kezdődik.


EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. A szezon előtt az olasz elemzők jó vételnek írták a Görögöt!Nagyon vártam hogy milyen lesz!Én amikor láttam játszani egyszer jó volt a többi pár alkalommal nem játszott jól!Azért egy védőnek főként idő kell a beilleszkedni!Sajnos az is igaz hogy egy csatárnak erre több ideje van mert ha egyszer hibázik a védő azon elmehet a meccs!Nagyon sajnálnám ha egy fiatal védő tehetségről máshol derülne ki hogy mégis nagyon jó lett volna!Számomra nem derült ki hogy ő milyen játékos!De az érdekes hogy még Legro is megelőzte a sorban!:((

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS