Chievo-Milan: Meccs utáni nyilatkozatok

23

MASSIMILIANO ALLEGRI

„Az egyenlítő gól után a csapat újra nyomás alá helyezte az ellenfelet és végül három fontos pontot szereztünk. Egyes helyzetekben hibákat követtünk el, de a mérkőzés egészét tekintve megérdemelt a győzelmünk, persze játékban még javulnunk kell. Nagyon fontos volt, hogy idegenben is nyerjünk. A győzelmet még különlegesebbé teszi, hogy ez a nap a Berlusconi-elnökség 25. évfordulója. Most pihenünk egy kicsit, ami jól jön az utóbbi hetek hajtása után. Aztán dolgoznunk kell egy-két taktikai variáción, hogy jól felkészüljünk a Napoli elleni találkozóra.”LUCA ANTONINI

„Kisebb fájdalmat éreztem a lábizmomban, ezért inkább nem erőltettem a dolgot, nehogy rosszabb vége legyen. Elképzelhető, hogy a katasztrofális talaj is közrejátszott a sérülésemben. Várunk 24 órát, aztán MRI vizsgálattal megnézik, mi a helyzet. A mai három pont aranyat ér. Boateng és Pato két fontos láncszem a csapatban. Pato képességeit senki sem kérdőjelzete meg, ő egy kiváló játékos, ezt bizonyította ma is. Be akarta bizonyítani, mit is tud valójában, és ezt is tette. Örülök a sikerének.”

KEVIN PRINCE BOATENG

„Boldog vagyok, hogy újra játszhattam. Jól érzem magam. A győzelem fontos volt, hiszen meg kellett őriznünk az előnyünket  tabellán. Most kapunk két nap pihenőt, így tudunk egy kicsit lazítani és felfrissülni fejben, mielőtt rangadót játszunk a Napoli ellen. Mindannyian örülünk Pato találatának. A szurkolóink sokat jelentenek nekünk. Kértük őket, hogy jöjjenek és biztassanak minket, mert szükségünk lesz rájuk, ők pedig elutaztak a csapattal. „

ZLATAN IBRAHIMOVIC

„Sokat ér ez a győzelem, különösen mentálisan jött jól a keddi vereség után. Nem játszottunk túl jól, de megszereztük a három pontot. A második találat megmutatta, mennyire akartunk nyerni. Nem volt könnyű mérkőzés, a talaj egyszerűen borzalmas volt. Mindenképpen szerettük volna győzelemmel köszönteni Berlusconit, és ez sikerült is.
Lényeges, hogy most kapunk egy kis pihenőt, ami csak jól jöhet a kimerítő hetek után.”

ALESSANDRO NESTA

„Muszáj volt nyernünk, mert az Inter hamarabb lejátszotta maga meccsét és egy ideig két pontnyira feljött mögénk. Elég rapszódikusan teljesítünk mostanában, ennél jobbak is tudunk lenni. Persze ha gyengébb játékkal is, de mindig begyűjtjük a három pontot, akkor végig az élen maradunk.”

IGNAZIO ABATE

„Elégedett vagyok az eredménnyel. Az első félidőben nem remekeltünk, de a talaj pocsék volt. Minden külső körülmény ellenére képesek voltunk harcolni a győzelemért, mert az élen akarunk maradni. Csodálatos szurkolóink vannak, ez remek dolog. Ezen a meccsen óriási pluszt adtak nekünk, főleg 1-1 után. Pato megmutatta, hogy igazi profi. Az edzéseken mindig 100%-ot kell nyújtania és hallgatnia arra, amit az edzőnk kér tőle és nem lesz probléma.”

MASSIMO ODDO

„A pálya talaja sosem volt jó ebben a stadionban, de sajnos az országban mindenhol gondot okoz a játéktér minősége, csak kevés jó talajú pálya van. Remélhetőleg ezt a problémát hamarosan megoldják majd. Az egyenlítő találat után felébredtünk és összeszedtük magunkat. Az ilyen győzelmek sokat érnek, különösen ha figyelembe vesszük, hogy a Chievo ellen idegenben nem sok csapat nyer.”


23 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Oddo inkább hagyja a királyi többest… Abate valamit elárult arról, hogy Patoval mi is lehet a gond: “Az edzéseken mindig 100%-ot kell nyújtania és hallgatnia arra, amit az edzőnk kér tőle és nem lesz probléma.” Nem kiforgatva a szavait szerintem erről lehet szó. Nem igazán szakad meg az edzéseken, ezt pedig ennél a klubnál nem igazán respektálja az edző azzal, hogy kezdőbeli szereplést ajándékoz neki. A tegnapi meccsen is Abate volt szerintem a legjobb játékosunk, talán Gattuso és Silva mellett.

  • hm… ha te az utolsó mondatodban használhatsz T/1-et, akkor Oddonak minimum kijár a hasonló szóhasználat…

 2. Néztem az összefoglalót,azért nagy luxus lenne eladni ezt a gyereket!Szerintem egy Real,Barca,Chelsea,bármikor vevő lenne rá,mert egy kincs!Nekem a BL miatt van hiányérzetem!

 3. Fiuk! Ha jól láttam a digi műsorát, nem közvetíti a Milan-Napoly meccset?
  Legyetek szívesek, ha tudtok valamit, tájékoztassatok. Köszi.

 4. Milan – Napoli meccs 2011.02.28-án este lesz azaz hétfő, a hétfői program meg még nincs kint a digisporton.

 5. én meg sehol nem látom a fogadoportal.hu-n azt látom hogy 27. én 15 órakor de az eredmenyek.com-on nem látom hogy vasárnap szombaton vagy pénteken lenne sztem hétfőn lesz vagy nem tom

 6. most látom hogy hétfő és még a digi azt nem mutatja majd csak holnap hogy adja-e de sztem 100% hogy adni fogja

  • Így van, nincs még benne a programjukban. Szerintem se kérdés, hogy a Seria A első és második helyezettje közötti rangadót adja e 🙂 Ráaduásul mi mást adna hétfőn 🙂

 7. Tényleg tanulságos, amit Abate mondott Patoról… Azért őt is szívesen meghallgattam volna,hogy mit mond a meccsről,és magáról! Látszott a gólörömnél,hogy micsoda feszültség van benne…

 8. Sokan vannak itt, akik Abatét tavaly, Patót pedig az idén eladták volna.
  Úgy gondolom, hogy ők elég hasznosak ahhoz, hogy stabil emberek legyenek.
  Ugyanez a véleményem Flaminiről is.

 9. ejot, ez igaz, de gondolom, érted, hogyan értem. Ha meg nem, akkor úgyis mindegy. Egyáltalán nem tükröződik Oddo nyilatkozatából, hogy pl. mérges magára, hogy a helyéről kapott gólt a csapat. Az egeres-elefántos de jól dübörgünk vicc jut eszembe.

  • Hát igen! Azt zárójelben azért megjegyezném, hogy a gólon kívül lett volna még 2-3 gólpassza is Chievo játékosnak, ha nem Silva a középső védőnk. Aztán meg szidja itt mindenki Antoninit agyba főbe! Meg lehet nézni, hogy mi van ha nem tud játszani! Nem világklasszis, és soha nem is lesz az. Jelenleg a keretben nincs jobb megoldás arra a posztra. A dolgát becsülettel végzi, küzd, hajt 90 percen keresztül! Sokkal inkább ő, mint az Oddo félék!

 10. Abate szerintem nagyon sokat fejlődött tavalyhoz képest. Egyértelműen jobbhátvédként számít rá a csapat, ami azért jó, mert így talán Zambrotta kerülhet majd a bal oldalra. Abate egyre gyakrabban jön fel a támadásokkal, és nem is ragad elöl, mint Antonini. Patoval pedig még mindig azt mondom, hogy várjunk. Én lennék az utolsó, aki eladná, amennyiben sorozatosan ő jelentené a különbséget. Ezt kellene csinálnia, legalább olyan szinten, ahogyan az év elején Ibra. Azzal a különbséggel, hogy Pato jóval gyorsabb, mint a svéd. A kondija is megvan, hogy ne nyomják el a védők. Ez kell, de sokkal több. Ha elkezdi rugdalni a gólokat, akkor mindenki imádni fogja, és nem adja el a vezetés. De arra is hadd emlékeztessek mindenkit, hogy korábban a sérülése utáni visszatérése óta is hetekig írták sokan, hogy “más helyen játszik”, “Ibra elnyomja”, “nehéz sérülés után visszaszokni” stb. stb. A Tottenham ellen sem sokat mozdított. Most oké volt a gólja, de ne essünk abba a hibába, hogy egy meccset eldöntő gól után mindenki leborul előtte. Sajnos egyelőre 1 jó vagy jobb meccséhez 2 gyenge (gyengébb) társul.

 11. Teljesen egyetértek Lansky első monológjával, kivéve annak első mondatát. Mindenki ködösít össze vissza Patoval kapcsolatban, a rém ostoba Abate meg simán kipletykálja a lényeget! Hehe! Bár lehetett sejteni, hogy valami azért van a háttérben és nem a sérülés utáni 1-2 meccs erejéig tartó formaingadozás, más poszt vagy Ibra a ludas a dologban. Remélem összeszedi magát és a jövőben szétalázza az ellenfeleket és a bírálóit is, a bírálóit egyben boldoggá is tenné! Nálam is Abate volt az egyik legjobb. Ráadásul mostanában egyre meggyőzőbben teljesít. Ha így folytatja, szerintem nyugodtan számíthatunk rá a jövőben.

 12. Örülök a győzelemnek, mert nagyon fontos 3 pont volt ez. A játéknak nem nagyon lehet örülni. Viszont itt ez a Pato téma.

  Nézzük sorba, h az elmúlt 1-2-3 évben mit is szerettünk, miért is szerettük Patoban/Patot?
  – gyors
  – intelligensen tudja megoldani a helyzeteket
  – közelről-távolról kapuérzékeny
  – 1-1ben bárkit le tud hagyni/lecselezi
  stb

  Nézzük ebből mi maradt, vagy mit mutat a meccseken:
  – lehet, h gyors, de vmiért ez nem látszik már. Nincs helye, nem úgy passzolnak stb
  – mivel még így is sok gólt rug, ezért a 2. pontot nem lehet negatívan ráhúzni, de sok helyzetben nagyon rossz döntést hoz
  – kapuérzékenységével sztem nincs baj, de nem tud/akar teljesen koncentrálni, emiatt elég ritkán kerül helyzetbe sztem
  – 1-1ben szinte senkit sem tud már kicselezni (a gólja ellenére mondom), ill ki tu, mert a góljánál bizonyította, de 3 év alatt nem tudta megtanulni azt amit Messi tud. Éppen annyit kell a labdán tolnia, h az neki jó legyen, és a védőnek hosszú, de ő éppen annyit tol azon, hogy neki hosszú lesz, de a védőnek éppen jó.

  Én úgy gondolom, h keveset vállal magára, ill rosszkor időzít, rossz döntést hoz a cselei zöménél.Ő és Ibra érzi a legjobban sztem a kaput. Pato képes magát is tisztára játszani, és összjátékban is jó. Én úgy gondolom, h fejben nincs nála vmi rendben. Viszont ha ez így megy tovább 1-2 évig, és nem fejlődik ebben, akkor LEHET, h el kellene adni. Robi és közötte most annyi a különbség, h Robi perpill csapatjátékos, és mellette rúgja a gólokat. (bár sokszor annyira gyengén játszik…ahogy az egész csapat is), viszont Pato most nem igazán csapatjátékos. Ez a különbség az első és a 2. gól között.
  Patonak csapatjátékossá kell válnia, mert csak így lehet 100%ban a csapat hasznára mindenkor. És ha ez azt jelenti, h vissza kell mennie a saját 16hoz védekezni, akkor menjen vissza. (ahogy megtette nem egyszer Rooney, vagy Etoo, vagy Villa/Messi -egy egy kontránál.) Amíg vki a csapattól ilyet nyilatkozik, mint Abate, addig nincs minden rendben. Az edző és a csapat az első; ő csak a sokadik bárhogy is hívják őt. Nincs ő még dinhoi-ronaldoi-kaka-i magasságban, h különcködjön. Alázattal és szorgalommal a legjobb játékossá válhat a Milanban, viszont ezek nélkül megy a levesbe…

  Hajrá Milan!

 13. mindenki mondja h pato-ramos csere a legvalószínűbb… de minek??
  ramos-nak lejár a szerződése, akkor év végén ingyen jöhetne (ha hozzánk jönne) felesleges odaadni nekik pato-t…

 14. Ramosért anno egy vagyont fizetett a Real. Szerintem nem olyan hülyék, hogy ne hosszabbítsanak vele. Kizártnak tartom, hogy ingyen elengedjék. A posztján Maicon és Oddo mellett a legjobb. 🙂 Még a Ronaldinho-féle üzlet is tartogathat meglepetéseket. Ki tudja, milyen záradékot tartalmaz(hat) az a szerződés…? Jelenleg éppen Abate, akiben van spiritusz. Sokkal nagyobb szükségleteink vannak Ramosnál. Nem zavarnám persze szemetet szedni a San Siro környékére, de jobb lenne, ha Gansora koncentrálnánk. No meg Sakhora.

 15. Nem akar hosszabbítani? Ezt most hallom először, de akkor köszi az információt! Ha nem akar, akkor Spanyolországot ki is zárhatjuk, mert a Barcelonába nem mer elmenni a Realtól… Marad Anglia meg Olaszország. Az Interbe felesleges, mert van egy Maiconjuk. Hozzánk éppenséggel jöhetne, mert elférne. És Anglia. De Angliában egy spanyol védő kitörölheti a technikai tudásával… Oda szerbek, horvátok, szlovákok meg britek és hollandok “valók”.

 16. Ramos nem hosszabbít? Mégis hová menne? A válogatott keretből elég kevesen játszanak külföldön. Fabregast elvitték fiatalon és hiába van Angliában az Arsenal nem tipikus angol csapat (tehát egyedül neki jött be a külföldi karrier). Alonso is hazaért. Torres nem angliába való. Pique is hazatért. Silva se csinál semmit angliában.

 17. Én vhol olvastam h ramos nem akar hosszabbítani, de már nemtom h hol olvastam és h miért nem akar:D
  de még messze van a szezon vége, még lehet bármi:S

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet