2022. október 04., kedd

Milan-Parma: Meccs utáni nyilatkozatok

-

Érthetően mindenki elégedett volt a győzelemmel és jó előjelnek tartotta a sikert  a keddi BL találkozó előtt.


ADRIANO GALLIANI


„A Lazio ellen is jól játszottunk, ezért nem is engedtem, hogy az ottani eredmény befolyásolja a hangulatom. Azon a mérkőzésen egyszerűen nem volt szerencsénk. Már 13 hete vezetjük a bajnokságot. A folyamatosság a legfontosabb és bízom benne, hogy így folytatjuk.

Van Bommel egy úriember, aki az előző szezon végén a bajnokok Ligája és a világbajnoki döntőben is szerepelt, sőt végigjátszotta a mérkőzéseket. Ő egy meghatározó játékos, akit le kellett igazolnunk. A védők előtt pozíció illik hozzá. Sajnálatos, hogy Emanuelsonhoz és Cassanóhoz hasonlóan ő sem léphet pályára a BL-ben.

Védelemben nem igazán van helyettesünk Thiago Silva helyére, mert elképzelni sem tudom, ki lenne képes őt pótolni. a támadók terén rendben vagyunk, de hátrébb vannak problémák, a sérüléseknek köszönhetően. Ibra ma is jól teljesítette, Gattuso pazar gólpasszt adott, volt itt mindenből egy kicsi.

Tegnap este beszéltem Pirlóval. nehéz szezonja van, tele problémákkal. Előre kell tekintenünk és nem szabad, hogy a sérülések negatívan hassanak ránk.

Az átigazolási szezonunk nem volt kudarc, ahogy azt egyesek mondják. nekem nem úgy tűnik, hogy Cassano, Van Bommel vagy Emanuelson szerződtetése rossz húzás lett volna.

Fel fogunk készülni a keddi mérkőzésre, még akkor is, ha sok hiányzónk lesz. Talán lesz hatása a csapatra annak, hogy páran nem játszhatnak a mai csapatból azon a meccsen, de mindenképpen erős kezdőt küldünk pályára. Tovább kell mennünk a negyeddöntőbe! Sorozatban harmadszor nem eshetünk ki a legjobb tizenhat között!

Oddo a Napoli ellen és most is jól játszott. belement egy jelentős fizetéscsökkentésbe is, hogy velünk maradhasson jövőre is. Fontos része a keretünknek.”

ANTONIO CASSANO

„A leglényegesebb számomra, hogy a csapat nyert. A megfelelő könyörtelenséggel játszottunk az elejétől fogva. Amikor így teljesítünk, senki sem állíthat meg minket. Boldog vagyok, hogy a 100. bajnoki gólomat a San Siróban szerezhettem.

Rino Gattuso nagyon fontos személy az életemben. Már tíz éve ismerem őt. Ő segített nekem abban, hogy könnyen beilleszkedhessek ebbe a közösségbe.

A hétközi válogatott meccsen is jól ment a játék. Most az életem egy új fejezethez érkezett, mostantól mindent szeretnék megnyerni. Ezzel a társasággal, ebben a klubban ez lehetséges.

Azt gondolom, hogy a korosztályában Pato a világ legjobbja. Jelenleg hatalmas nyomás alatt játszik. Nyugalomra van szüksége és arra, hogy akik szeretik, közel legyenek hozzá. Biztos vagyok benne, hogy egy új szintre emeli majd a csapatot, már keddtől kezdődően.

Kívülről figyelni a Bajnokok Ligáját nehéz lesz, sokkal szívesebben lennék ott a pályán a Tottenham ellen. Persze ha már így alakult, akkor szurkolóként leszek kint a stadionban, hogy támogassam a társaim.

A Parma elleni meccsen a legboldogabb a Robinhónak adott gólpasszom miatt vagyok. A gólja után egyből mindenki jött hozzám, hogy megöleljenek. örülök, mert én miattuk vagyok itt, ha pedig még jól is teljesítek, az csak bónusz.

Nem lesz semmiféle Cassano-Pazzini rivalizálás. A Milan van az élen, a többieknek kell utolérniük minket. Pazzini a barátom, de remélem, hogy a klubja mögöttünk végez majd.

Nekünk egyetlen játékosunk van, aki e világon kívüli, Ibrahimovic. Számos kiváló futballista van ebben a közösségben, de Ibra az egyetlen extraklasszis.”


THIAGO SILVA

„Remek meccset játszottunk, az első félidőben Seedorf, Gattuso és Van Bommel főszereplésével. Ez a hármas biztonságot adott nekem és Sandrónak a védelemben. Nesta tökéletes játékos, nagyszerűen tért vissza a sérüléséből, örülök, hogy mellette szerepelhetek, mert nyugodttá tesz a jelenléte. Yepes is remek társ, de Nesta oldalán vagyok az igazi.

Gyermekként arról álmodtam, hogy profi futballista leszek, ezért most minden pillanatban szeretnék pályán lenni, még akkor is, mikor fáradtabb vagyok, mert örömet okoz nekem a játék.

A mai meccs előtt beszélgettünk Cassanóval az öltözőben és mondtam neki, hogy ma gólt fog szerezni. Így is lett.

Clarence Seedorf egy különleges játékos, igazi klasszis, örülök, hogy ma sikerült betalálnia.

Nem igazán szeretek a középpályán játszani, de ha szükség van erre, megteszem. a lényeg, hogy ott legyek a pályán, bárhol is van rám szüksége a mesternek.”

MASSIMILIANO ALLEGRI

„Azt hiszem fontos, hogy megvizsgáljuk a teljesítményeket. A Genoa ellen sem játszottunk rosszul, talán a második félidő egyes részeitől eltekintve. A Lazio ellen is megérdemeltük volna a győzelmet, szóval nem mondanám, hogy válság volt nálunk. A játékosok jól teljesítettek, ezért boldog vagyok. Ma este agresszívak voltunk, ami fontos, mert az agresszív játék nélkülözhetetlen a sikerhez.

Elég nagy esély van rá, hogy kedden Thiago Silva középpályán kap lehetőséget.

Amikor a riválisaink egymás ellen játszanak, a döntetlen a legjobb eredmény. Mi megnyertünk a magunk találkozóját, a többieknek még hátravan a saját mérkőzésük. Meglátjuk mi lesz.

Seedorf remekül teljesített ma, főleg intenzitás terén. Azt tette, amit kértem tőle. Aztán ott van Gattuso produkciója, aki ma a támadásokból is kivette a részét.”

CLARENCE SEEDORF

„Nagyon fontos volt, hogy egy meggyőző sikert arassunk ezen a meccsen. Azt hiszem ez a legjobb módja, hogy felkészüljünk a keddi erőpróbára. A legjobb tizenhatban vagyunk, itt már koncentráció, bátorság és minőség kell ahhoz, hogy továbbjuss. a mai eredmény egy jó jel.

Mindig izgatott leszek, mikor van rá ok. Ki kell élvezned a legjobb pillanatokat. Bátorság kell ahhoz, hogy leküzd a problémáidat, minőség, hogy kidolgozd a helyzeteket és könyörtelenség, hogy értékesítsd azokat. Elégedett vagyok azzal, ahogy hozzáálltunk ehhez a találkozóhoz.

Nem fogom megnézni a Roma-Napoli és Juventus-Inter meccset, csak az eredményeket figyelem. a lényeg, hogy a saját meccseinket megnyerjük és a magunk feladatára figyeljünk.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

1 HOZZÁSZÓLÁS

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS