2022. december 03., szombat

Hihetetlen: egy díj, ahol Silva csak harmadik!

-

Az olasz labdarúgó élvonalban szereplő Internazionale játékosa, Maicon kapta a 2010-ben legjobb Európában légióskodó brazil futballistának járó díjat.

A 29 éves szélső két, szintén az olasz élvonalban légióskodó honfitársát előzte meg a szavazáson. A Laziót erősítő Hernánes végzett a második helyen, míg az AC Milan hátvédje, Thiago Silva lett a harmadik.

„Csodálatos érzés megkapni ezt az elismerést, ami egyben a Brazília és Európa közötti jó kapcsolatot is szimbolizálja. Rengeteget köszönhetek a csapattársaimnak, nélkülük nem kaphattam volna meg a díjat” – nyilatkozott Maicon az Internazionale edzőközpontjában a díj odaítélése után.EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

14 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Hát érdekes értékelés lehetett ez.Tény,hogy 2010-ben,nyárig Maicon volt a legjobb.Viszont ha Hernanes felkerült a listára,kiderült,hogy erősen belevették a 2010 őszi szezont is.Ha viszont ilyen erősen számított bele,akkor beláthatjuk,hogy mivel Silva nyárig is nagyon jó volt,és ősszel is a csapat vezére volt(a sérülése ellenére is),számomra érthetetlen a 3. hely.

  2. Imádom ezeket a díjakat! Olyanok szavaznak, akiknek szemmel láthatólag fogalmuk sincs a teljesítmény megfelelő értékeléséről. A díj ugyebár az adott év legjobb Európában légióskodó brazil játékosának adható. Maicon szerintem is megérdemelte, nincs vita. Hernanes helyett viszont kapásból tudnék mondani legalább 20 jobbat. Csak a Milanból Pato és Silva, Dani Alves, Lúcio, Cesar, Felipe Melo, Michel Bastos, Luis Fabiano, David Luiz, na inkább nem sorolom. Robinho sem volt annyira tragikus, bár ő csak ősszel került vissza Európába. Ha Hernanes ezzel a teljesítményével a második a listán, akkor Brazília nagyon nagy bajban van a felhozatalt tekintve…

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS