2022. december 05., hétfő

Milan-Cesena: Meccs utáni gondolatok

-

ADRIANO GALLIANI

„Örülök ennek a győzelemnek, még ha a végéig kellett izgulnom is, hiszen csak egy góllal vezettünk, és kihagytunk vagy tíz helyzetet. Több dolog miatt is boldog vagyok ma este, de legfőképpen a belső védőink teljesítménye miatt. Yepes és Papastathopoulos remek munkát végeztek. Őket öleltem meg legelőször meccs után az öltözőben.

Az egyetlen negatívum Nesta sérülése. Úgy tűnik, hogy 3-4 hétre kiesik, ez 6-7 meccset jelent, ha úgy számolunk, hogy három naponta pályára lépünk. Még sok találkozó van hátra, de kétségtelen, hogy megnyugtató 44 ponttal elsőnek lenni.

Thiago Silva ma este egyes helyzetekben Desaillyra emlékeztetett: védőnek született majd felment a középpályára. Thiago jó rúgótechnikával rendelkezik, jól játszott ma.

Ibrahimovicot is szeretném megemlíteni, aki rémisztő egy játékos, természetesen az ellenfelek számára. De ne feledkezzünk el Robinhóról sem, akik nagyon fontos a csapat számára, elégedett vagyok azzal, ahogy játszik mostanában.

[adrotate group=”3″]

A mai siker nagyon fontos volt, főleg ha megnézzük a riválisaink eredményeit és hogy mennyi sérültünk van. A találkozó előtt is tisztában voltunk vele, mennyire lényeges, hogy nyerjünk, mert ezzel továbbra is viszonylag nagy előnnyel lehetünk az élen. Meg kell őriznünk az előnyünket, hiszen egy botlás esetén is mi vezetnénk a tabellát. Emiatt nem mindegy, hogy három vagy négy ponttal vezetünk.

Ami Emanuelsont illeti, Seedorf mondta nekem, hogy minőségi játékos, és bárkivel beszéltem az Ajaxnál, mindenki ezt mondta róla. Én a pályán is szeretném látni, mielőtt ítéletet mondok vele kapcsolatban. Ariedo Baridával figyeltük őt és sikerült titokban dolgoznunk ezen a transzferen. Szeretném megköszönni Mino Raiola közreműködését is, aki sokat segített nekünk.”

MASSIMILIANO ALLEGRI

„Ezen az estén kényszerhelyzetben voltunk. Először Gattuso esett ki, aztán nem sokkal később Nesta is. A nehézségek ellenére elégedett vagyok a srácokkal, mert technikailag is megoldották a feladatot és az általam várt hozzáállással játszottak. Muszáj volt pár változtatást meglépni, ezért is került Thiago Silva a középpályára, de szerencsére jól megoldotta dolgot, ahogy a többiek is.

Bízom benne, hogy pár játékosunk visszatér a következő mérkőzésekre. Most már számolhatok Emanuelson játékával is, aki sokat fog segíteni a csapaton.

Elégedett vagyok Patóval, mert tíz perc játék ellenére is jól mozgott. Ő egy kivételes játékos, akinek meg kell találnia a megfelelő ritmust egy-egy mérkőzésen.

Ibrahimovicot nagyon kedvelem, ő egy igazi profi, aki rendkívül kritikus magával szemben. Szerintem élete legjobb szezonját produkálja.”

CHRISTIAN ABBIATI

„A csapat megérdemli a dicséretet a ma esti produkcióért, mert nem volt egyszerű fejben feldolgozni két fontos ember kiesését és a felforgatott felállást. Harcoltunk, küzdöttünk és időnként látványosan játszottunk. Yepes és Papastathopoulos remekül fociztak, bizonyították, hogy elég jók ahhoz, hogy ennél a klubnál legyenek.

Ez a siker nagyon kellett a bajnoki álmaink eléréséhez. Két döntetlen után az üldözőink közeledtek hozzánk. Nem lesz könnyű ennyi sérülttel, de megmutattuk, hogy erősek vagyunk és átvészeljük a nehezebb időszakot. Szeretném külön megdicsérni Merkelt, aki harmadik meccsét játszotta nálunk és ma is rengeteget dolgozott a csapatért.”

MARIO YEPES

„Nem számítottam arra, hogy játszani fogok, de a meccs előtt odafigyeltem arra, amit az edzőnk mondott a társaimnak és mikor pályára léptem, mindet megtettem, hogy a tervezett taktika jól működjön.

Ha a védekezést külön nézzük, jó meccset játszottunk. Nem volt egyszerű a sérülések után, de mindenki tette a dolgát és jól teljesítettünk.

A gólhelyzetem? Kár, hogy nem lett gól belőle, de elég szorongatott helyzetben voltam, a védő is fogott, ezért nem tudtam kellő erővel megrúgni a labdát.

Megmutattuk, hogy igazi csapat vagyunk, a győzelmünk teljesen megérdemelt. Boldog vagyok Papastathopoulos miatt is, hiszen sosem könnyű beállni a padról és egy Nesta szintű védőt helyettesíteni. Mindenki a csapatból segített neki és emiatt nyugodtan játszhatott, a tudásának megfelelően.

Ami engem illet, mindig készen állok, ha szükség van a játékomra. Az edzéseken keményen dolgozom, hogy a legjobb formámban legyek. Nem egyszerű Nesta vagy Thiago Silva helyére lépni.

A bajnokság még nyitott. Nagyon sok találkozó van hátra. Jelenleg elsők vagyunk, de a többiek nem fogják feladni. Óvatosnak kell lennünk és csapatként játszani. A bajnokot csak a szezon végén hirdetik ki.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS