2022. november 28., hétfő

Milan-Cesena: Allegri sajtótájékoztatója

-

MILAN-CESENA

„Még mindig élénken él bennünk az őszi vereség a szezon elejéről. A Cesena hét közben az Inter ellen is jól játszott. Ficcadenti csapata jól védekezik és veszélyes a kontráknál, és sok labdát szerez középpályán. Óvatosnak kell lennünk és magas tempóban kell játszanunk, bármennyi energiánkba is kerül, mert nagyon fontos, hogy újra nyerjünk.”

Ami a felállásunkat illeti, támadók terén gondolkodom. Cassano képes csereként változtatni a játékon, de még nem döntöttem el, hogy ő vagy Pato játszon Ibrával elöl. Patónak nyugodtnak kell maradnia, mert ő egy egészen elképesztő tehetségű futballista. Kicsit másképpen játszik, mint az előző szezonban, mert a csapat játéka is más lett. Azt se felejtsük el, hogy sokáig sérült volt, így időre van szüksége, hogy közte és Ibrahimovic között jobb legyen az összjáték.”

CSAPAT FORMÁJA

„Kezdünk újra a legjobb formánkba kerülni fizikailag. A Cagliari ellen szenvedtünk a második félidőben, aztán az Udinese ellen már jobbak voltunk, Leccében pedig jól teljesítettünk védekezésben. Minél több meccset játszunk, annál jobbak leszünk. Kezdem újra látni a srácokon azt az elszántságot, ami egy ideig hiányzott. Amikor a játékosok idegesek, az annyit jelent, hogy nagyon szeretnének nyerni.”

JÁTÉKOSOK

„Seedorfot nem lehet bűnbaknak kikiáltani pár rosszabb eredmény miatt, ahogy senkit sem.  Csapatként nyerünk és csapatként veszítünk. Mindig vannak, akiknek jobban megy a játék és vannak, akiknek kevésbé, de ha a teljes szezont nézem, szerintem Seedorf nagyon jól teljesít.

Robinho a támadók mögött is használható. A Bari ellen is remekül helytállt. Sokat mozog, ezért a védőknek nehéz dolguk van vele. Bármi is lesz vasárnap, a lényeg a győzelem. teljes koncentrációra van szükségünk végig a találkozó során.

Cassano zseniális játékos, ezt mindig bizonyítja, még ha csak pár percet is tölt a pályán. Egyre jobb fizikai állapotban lesz, most már nyugodtan elmondhatom, hogy nagy erősítés a csapatunk számára.

Pato idén más szerepkörben játszik, mint tavaly, hiszen a csapat is más szisztémában futballozik. Most két támadóval játszunk, mögöttük egy támogató középpályással. Ebben a felállásban a csatároknak sokkal jobban meg kell érteniük egymást és ebben még van mit fejlődnie. De ne feledjük, a képességei és a gólérzékenysége kiemelkedő, a számok önmagukért beszélnek.

Merkel még nagyon fiatal, nyugodtan kell dolgoznia és fejlődni fog. A Cesena ellen a padon fog kezdeni, de ha úgy alakul, ismét lehetőséget kap. Már bebizonyította, mennyire hasznos tud lenni. Ahogy telik az idő, egyre jobb és jobb lesz és szerintem végül majd belső középpályásként találja meg az igazi posztját.”

EMANUELSON

„Ő egy dinamikus, technikás játékos. Ő volt az egyik kiszemelt célpontunk januárra, szóval boldog lennék, ha már most csatlakozna hozzánk. Én úgy számolok vele, mint középpályással, még akkor is, ha tud hátvédként is játszani. Ha érkezik, akkor valószínűleg Lazzari már nem jön.

Nem esem kétségbe, ha nem igazolunk szélső hátvédet. Antonini jól játszott csütörtökön, Zambrotta hamarosan felépül, bár még azért várnunk kell arra, hogy bevethető legyen. Ha érkezik valaki erre a posztra, akkor jó képességűnek kell lennie, különben nem tud segíteni a csapatnak.”

BAJNOKSÁG

„Teljesen természetes, hogy két döntetlen után, amikor a riválisaink győznek, úgy tűnhet, hogy pánikba esünk vagy legalábbis aggódunk. Nekünk azonban nyugodtnak kell maradnunk, koncentrálnunk kell a saját feladatunkra. Tisztában kell lenni az erősségeinkkel és emlékezni arra, hogy a győzelem a legjobb orvosság.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

14 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Hát engem nem nyűgöz le még mindíg ez az edző! Még mindíg védi Seedorfot ráadásul Antonini-t is magasztalja miközben nem hozza a szintet! Nem értem miért nem lehetett egy klasszisabb edzőt kinevezni! Örülök hogy Allegri mer a fiatalokhoz nyúlni de kb ennyi a különbség ő és Leonardo között! Számomra még most sem az edző taktikai felkészültség látszik a meccseken hanem az hogy a klasszisok hozzák a meccseket pl: Ibra Pato Cassano és Binho!

  2. Sajnos se a szélső, de szerintem még a belső védelem is erősítésre szorul. Nem értem az igazolásokat (Yepes, a görög gyerek…). Aki jön, mint tehetség, kölcsönadjuk, és ott elfelejt focizni. Aki jó, eladjuk aprópénzért. Középpálya felett is eljárt az idő, nincs futás, ötlet a játékban . Elől nincs gond, mégis a vezetőség legtöbbször csatárokban gondolkozik…

  3. Én is egyetértek mind a kettőtökkel! 2 ilyen szerencsétlen szélső hátvédje mint nekünk egyetlen egy európai nagycsapatnak sincs!!! De az is röhej,h Allegri úgy látja,h Seedorf nagyon jól teljesit!!!?? Hülye ez?!! Akkor mi a fos?!! Meg,h Antonini jól játszott!! Mert volt 2-3 jó megmozdulása?!! Meg ki ellen!!! Minden esetre kiváncsi vok,h hogy állunk fel estére!!!

  4. huhh…. Srácok, érdekes ez a helyzet… Ezek szerint középpályára erősítünk. EZ SEM ÁRT!!! Egyébként Abate eredetileg nem védő… Hogy így is jobb mint Antonini ez az utóbbinak elég szégyen. De mindenképpen kellene védőket venni, Lazzarit is sajnálom, ígéretes a srác…

  5. Allegri észrevehette volna már,hogy a serie A legrosszabb szélsővédő-párosa játszik nálunk,(habár Abate nem is védő…)talán jobb lenne nem középpályásként számítani Emanuelsonra…De melleseg még mindíg ott van Bosingwa a Chelsea-ben,aki mellőzött lett Londonban,nevetséges árért(kb.2millió font) akár itt is játszhatna Abate helyén,és akkor Emanuelson játszhatna a középpályán.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS