Milan-Bari: Mérkőzés utáni nyilatkozatok

2

ADRIANO GALLIANI


„Boldog vagyok, hogy továbbjutottunk a kupában, mert ez a sorozatot sem szabad félvállról venni. A csapaton is láttam, hogy fontosnak érzik. A bajnokság első nyolc helyezettje van a legjobb nyolc között, ezért igen érdekes párharcokra számíthatunk a következő körben. A változtatásoknak köszönhetően idén új rendszerben zajlanak a küzdelmek. A Milan a 7. kiemelt, így az Interhez hasonlóan idegenben játszunk jövő héten.
Merkel? Természetesen örülök, hiszen elég régen láthattunk saját nevelésű fiatalt gólt szerezni tétmeccsen, most pedig pár héten belül Strasser és ő is eredményes volt.

Sajnálom Pirlo sérülését, nagyon bosszantó a dolog. Ugyanabban a lábában érez fájdalmat, mint amelyik idáig sérült volt, de ezúttal egy másik izommal van probléma. Én nem vagyok orvos, de Boateng felépülése is hosszabb időt vesz majd igénybe, ezért most összeszorított foggal kell majd küzdenünk.
Az igazolások? Merkel és Strasser sem megy sehova, mert számítunk rájuk a csapatnál. Ugyanakkor Oduamadi és Montelongo elképzelhető hogy máshol folytatják tavasszal. Meglátjuk, tudunk-e igazolni valakit, de nem szerződtetünk senkit, akiért irreális árat kérnek. A bajnoki versennyel kapcsolatban annyit mondanék, hogy nálunk senki sem könyvelte el decemberben, hogy már megnyertük a Scudettót. Jelenleg elsők vagyunk és szerintem ez jobb helyzet, mintha üldözők lennénk.
Cassano? Előbb utóbb újra a régi lesz. Jól teljesít, megtalálta az összhang közte és Ibrahimovic között, elfogadták a csapattársai és a szurkolók is. Egy újrakezdés kellős közepén jár, nagyon elégedettek vagyunk vele.
Ibrahimovic? Mindig is döntő volt a játéka, bárhol is játszott korábban. Amikor Barcelonába mentem, biztos voltam abban, hogy valami extrát tud adni nekünk. Nem ért meglepetésként a teljesítménye nálunk, hiszen ő a világ egyik legjobb játékosa.. Összességében elmondható, hogy a mi támadó szekciónk egyszerűen káprázatos.

Inzaghi? Talán még a szezon vége előtt újra játszhat. Keményen dolgozik ezért, így elképzelhető, hogy már áprilisban újra pályára léphet.”
MASSIMILIANO ALLEGRI


„Jól játszott a csapatom, elégedett vagyok a játékosok teljesítményével. Képesek voltunk uralni a középpályát. Mentális és fizikális szempontból is minden rendben volt, a technikai dolgokra nem térnék ki, mert mindenki tisztában van a játékosaink képességeivel.
Oddo hosszú kihagyás után játszott újra és elégedett lehetek vele, mert jól teljesített, különösen védekezésben.
Ami Yepest illeti. Biztos voltam benne, hogy képes erre a játékra, hiszen korábban is, mikor lehetőséget kapott, a megfelelő hozzáállással és koncentrálással futballozott.
Merkel egy tehetséges játékos, folyamatosan fejlődik és ma este megmutatta, hogy gólveszélyes és ha kell, kiszolgálja a társait.
Cassano remek edzésmunkát végez, a szenzációs összjátékai pedig nem lepnek meg senkit, hiszen ő képes erre.
Sok emberünk hiányzik a középpályán, ami miatt elég nehéz rotálni a keretet, a kezem ezen a téren eléggé meg van kötve. Ilyen helyzetben a csapategységre kell hagyatkoznunk, ez segíthet rajtunk, ahogy történt az ma este is.

A vasárnapi bajnokit sem szabad félvállról venni, mert a Cesena szervezett csapat. Ficcadenti együttese veszélyes a kontráknál, az Inter is megszenvedett velük szerdán. Óvatosnak kell lennünk, ráadásul a mai meccs sokat kivett belőlünk.

A kupában legközelebb jövő szerdán lépünk pályára a Sampdoria vendégeként és remélhetőleg egy győzelemmel az elődöntőbe jutunk.”

 MASSIMO ODDO„Örülök, hogy hosszú idő után újra játszhattam. Mindenki szeretne rendszeres játéklehetőséget kapni, de egy olyan csapatban, mint a Milan beszéddel nem szerezhetsz helyet a kezdőben, csakis a pályán nyújtott teljesítményeddel. Én mindig készen állok, hogy ha lehetőséget kapok, megmutassam mire vagyok képes.

Érdekes meccs volt. A Bari jól védekezett, nehéz volt helyet találni a támadásoknál. Antoninivel ketten készek voltunk egy kicsit beljebb játszani. Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban pedig úgy tizenöt perc után az iram visszaesett, aztán a végén már tíz emberrel kellett befejeznünk a meccset.
Jól akartunk szerepelni ezen az estén, mert az elmúlt meccseken nem igazán tudtunk jó eredményt elérni. Újabb jó szériát akartunk elindítani. Minden találkozó fontos nekünk. Néha sikeresek vagyunk, néha nem úgy alakulnak a dolgok ahogy szeretnénk, de mindig a legjobbat akarjuk nyújtani.”

IGNAZIO ABATE


„Az Olasz Kupa fontos sorozat számunkra, egészen a végéig akarunk menni. Remek meccsen vagyunk túl, különösen az első félidőben játszottunk jól.

Sikerült hamar vezetést szereznünk, így könnyebb volt uralni a találkozót. Így kéne szerepelni a bajnokságban is. Nem szabad aggódni, mert első helyen vagyunk, erős a keretünk, ezért két döntetlen nem jelentheti a világ végét.
Az Inter nagyszerű klub, sosem hittük, hogy már kiszálltak a bajnoki versenyből. Most mögénk értek, de készek állunk arra, hogy az élen maradjunk.”

ALEXANDER MERKEL


„Boldog vagyok a győzelem miatt és természetesen örülök a gólomnak és a gólpasszomnak. Mindkettőből ez volt az első a felnőttek között. Az utánpótlás csapatokban már játszottam ebben a pozícióban, ezért nem volt új számomra. A harmadik gólunknál láttam, hogy Robinho üresen maradt, így csak oda kellett passzolnom a labdát.
Köszönöm az edzőmnek és a csapattársaimnak, mert lehetőséget adtak nekem és bíznak bennem. Meglátjuk, mit hoz a jövő számomra.”

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. A változtatásoknak köszönhetően idén új rendszerben zajlanak a küzdelmek. A Milan a 7. kiemelt, így az Interhez hasonlóan idegenben játszunk jövő héten.

    7.? és mi ez az új rendszer? vki tud róla vmit?

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet