Leonardo lett az Inter vezetőedzője

18

Leonardót kinevezték az Inter labdarúgó-csapatának vezetőedzőjévé.

A 41 éves világbajnok brazil szakember korábban a városi rivális AC Milan játékosa, menedzsere, majd szakvezetője volt. Szerződése 2012 nyaráig szól.

„A legjobbakat kívánjuk Leonardónak, és biztosak vagyunk benne, hogy az ő képességei, tapasztalata és győztes mentalitása hozzásegíti a csapatot azoknak az eredményeknek az eléréséhez, melyet minden Internél dolgozó és Inter-drukker látni akar az együttestől” – köszöntötte az Inter honlapja Leonardót.

Az olasz sztárklub tavaly minden címet besöpört, José Mourinho irányításával elhódította a Bajnokok Ligája-cím mellett az olasz bajnoki és kupaelsőséget is. A portugál mestert a Liverpooltól érkező Rafa Benítez váltotta, akivel ugyan az Inter olasz Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert, a bajnokságban azonabn nem szerepelt a májusi diadalmenethez hasonlóan. Benítez kapcsolata ráadásul megromlott a klubelnök Massimo Morattival, miután a klubvébé utáni prémium kifizetését ultimátumhoz kötötte.A csapat jelenleg a  Serie A hetedik helyén szerénykedik, 13 pontos hátrányban van a listavezető AC Milanhoz képest. Leonardo január hetedikén a Napoli ellen mutatkozhat be.

A hatvanszoros brazil válogatott, világbajnok Leonardo eddig egyetlen szezont töltött vezetőedzőként a kispadon, méghozzá a városi rivális AC Milannál: 48 mérkőzésen 23–13–12 volt a mérlege (47.92 százalékos győzelmi mutató). A legutóbbi edző, aki mindkét milánói nagycsapatnál dolgozhatott szakmai főnökként, Alberto Zaccheroni volt.

Leonardo a Milan edzőjeként kétszer meccselt az Inter ellen: mindkét alkalommal vereséggel. A 0-4 és a 0-2 azt jelenti, hogy ennél rosszabb mérleggel a Serie A egyetlen csapata ellen sem rendelkezett (a MU ellen is két veresége van a fiatal trénernek).

A Sky Sport 24 szerint Leonardo az új szerződése aláírása előtt telefonon beszélt Gallianival, aki gratulált neki az új megbízatásához.

Az első olaszországi vélemények szerint Moratti elnök Leonardo megszerzésével nem csak a Milan vezetőinek akar visszavágni, akik elhalászták az orra elől a nyáron Ibrahimovicot, hanem szeretné megszerezni a Realtól azt a Kakát is, aki korábban a városi rivális Milant vezette a csúcsra (2007). Morattiéknál állítólag a stratégia már kész arra, hogy Kakát kék-feketébe öltöztessék. Szeretnék a játékost még most a télen kölcsönvenni és teljesítményétől függően a nyáron végleg megszerezni. Az Inter kész lenne az üzletért feláldozni azt a Maicónt is, aki alig várja, hogy követhesse Mourinhót a Realhoz.

18 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Őszintén én a mai napig nem tudom mit láttak Leóban hogy nálunk kinevezték edzőnek.Maradt volna játékosmegfigyelő!!! Legalább most az intert gyengíti még tovább!!!!

 2. ilyen nagy Milanista múlttal hogy lehet elfogadni egy Inter ajánlatott ? Nem is emlékszem hogy valaki aki 13 évig nálunk volt elmenyen a legnagyob riválishoz az Interhez.

 3. Maximálisan örülök a hírnek, Leoval semmit nem fognak nyerni. Megkezdődött a lassú vegetálás az Internél, kívánok ehhez sok-sok keserves évet. Forza Milan!! Boldog karácsonyt minden focit szerető embernek, és természetesen a piros-fekete híveknek.

 4. Háát… Tiszta szívből nem tudok neki sok sikert kívánni!
  Jobban örültem volna, ha Banitez marad még jó sokáig a padon. Nagyon jó úton haladt az Interrel. (A klubvilágbajnokságtól eltekintve.)
  Szerintem Leo nem kutyaütő. A tavalyi eredményeket én sikernek tartom azzal a kerettel. Erősítések helyett ajtót mutattak neki és még nem is úri módon.
  Feltehetőlegt, ha Berlu nem lett volna paraszt vele, akkor soha nem ment volna az Interhez.
  Szóval, remélem, hogy az Interrel csak vegetálni fog, viszont a következő csapataival szép sikereket ér majd el.(Persze kivéve ellenünk.)

 5. Sajnos, Leoval nagyon sokat nyert az Inter, nem mint edző, hanem mint játékosmegfigyelő óriási érdekeltsége van, és ne feledjük, hogy neki köszönhetjük mind Kaka, Pato, és talán Silva leigazolását is.

 6. Nekem akkor is áruló marad. Vannak dolgok amik nem változnak. Az, hogy meghatározó játékos volt, sportigazgató és még edző is….ez majdnem oylan, mintha Berlu papa megvenné a sIntért moratti bácsitól. Az ősi ellenség vagy ellenfél az ellenfél vagy ellenség marad,

 7. Sajnálatos dolog, hogy valaki abba a kézbe harap bele, amely évekig etette. Pénzért árulható a hűség. Olyan érzésem van, hogy Kaká is követni fogja!

 8. Akár merről nézem a dolgot ez akkor is ÁRULÁS!!! Mégha abban igaza is van,h seggbe rugták nálunk! Ezer szállal kötődött a Milanhoz,és bemocskolta a vörös-fekete szint! Vele soha nem nyertünk volna semmit. Tiszteltem,és becsültem Őt! EDDIG!!! Remélem beég a mocskos Internél!! Igy mégjobban várom a MILAN-inter derbit!!!! Kár,h az intert nem lehet mégkissebbel irni,annyira útálom Őket!!!! FORZA MILAN!!!!

 9. Leo nem annyira érdekel. Nálunk akkor lett vezetőedző, amikor Berlusconinak azt kellett mutatnia, hogy ugyanakkora bajban van, mint az olasz gazdaság. Még egy vezetőedzőre sem telik, házon belül kell megoldani. Ezzel együtt nem teljesített rosszul és a brazil kapcsolatai nyilván nagyon értékesek. Emberileg nem szimpatikus a döntése, de nyilván létezik még az az összeg is ….
  Mindenesetre Moratti lát benne valamit, csak azért, hogy a Milan-t bosszantsa nem szerződtetné. Kaká leigazolása bizony óriási megrázó ütés lenne nekünk. Csak Mourinhoban bízhatunk. Ha tényleg jó fizikai állapotban van, szerintem nem akarja elengedni

 10. Leo szolgálta a Milan családját több fronton. Szerintem a legnagyobb akciója akkor történt, amikor Kaka-t a csapathoz irányította. Sajnos az edzői székben nem aratott babérokat, ráadásul vele 2x is megégtünk a városi riválissal szemben, ami ugye komoly negatívum. Furcsa körülmények közepette hagyta el a klubot. Ennek lehet valami köze ahhoz, hogy most így tért vissza a labdarúgás színpadára. Tette azt sugallja, hogy nála nem ismert az elkötelezettség, s most talán vissza akar vágni a becstelen távozása végett. Ez persze csak teória, nem láthatunk bele az agyi gépezetébe, minden esetre furcsa. Moratti választása? Majd bebizonyosodik hamarosan. Remélhetőleg nem érinti és zavarja a mi scudetto felé vezető utunkat!

 11. Ez egy vicc. Leonardo jó edző, kár hogy az Intert erősíti. Azért remélem nagyot bukik, persze csak a Milan miatt.

 12. Szerintem pedig ez semmi más csak üzlet.
  Attol mert valaki elfogad egy állásajánlatot még nem lesz áruló akármennyi ideig is volt alkalmazásban a riválisoknál.
  Ha jól emlékszem Ronaldo és Ibra is játszottak az Interben mielőtt a Milanba igazoltak, mégsem emelte fel senki a hangját, hogy nincs szükségünk árulókra. És hát valljuk be őszintén vannak még az Interben olyanok akiket szívesen látnánk a csapatban. Ezek profi edzők és játékosok. Az éppen aktuális munkaadójuknál próbálják a maximumot nyújtani (szerintem Leo a Milanban is ezt tette és ezért csak köszönettel tartozunk neki). De ha ennek ellenére ezt árulásnak nevezzük akkor azt minek hívnátok, hogy egy zseniális játékos, gondolok itt Ronaldinhora, a tudása töredékét sem hajlandó nyújtani és szemrebbenés nélkül felveszi milliós fizetését?
  Én sok sikert kívánok Leonardonak és kíváncsian várom mit hoz ki a most gyengélkedő Interből. Én bízom benne, hogy feljavítja őket, mert bár Milan szurkoló vagyok, sokkal izgalmasabb az olasz bajnokság ha egy erős Interrel kell küzdeni. Ezenkívül a bajnoki cím is értékesebbnek tűnik ha nem “mozgássérűlteket” kell legyőzni.
  Ha esetleg legyőz minket gratulálni kell neki, elismerni a tudását és a pályán revansot venni, nem pedig újjal mutogatni rá, hogy mekkora jellemtelen figura.

  • Teljesen igazad van – az, hogy az edző és a játékos hová kerül, az döntően üzleti kérdés. Munkavállalók. Nem lehet egy munkahely váltás miatt elítélni egy embert.
   De a szurkolók nem részei az üzletnek, a szurkolás érzelmekről szól, ezért az érzrlmi megnyilvánulások természetesek. Leonardo tudja, hogy több tízezer ember fogja látványosan ( jogtalanul ) utálni és azért ezt nem mindenki vállalja be.
   Persze lehet az is, hogy sokkal durvábban bánt el vele a Milan ( tisztán üzleti alapon ), mint amiről mi a sajtóból tudunk.
   Esélyes, hogy Kaká leigazolása a következő lépés. Ő sok Milan szurkolónak az első számú kedvence ma is. Én is ugyanúgy kedvelem Real játékosként is. Nem tudjuk az ő esetében sem, hogy pontosan mi történt a klubváltásakor, de a sajtóhírek szerint a Milan sok pénzért eladta, pedig ő nem akart menni. Üzlet. A szemünk előtt lett egy fiatal, tehetséges kis brazil srácból a világ legjobbja, úgy, hogy megnyertünk vele mindent. Őt nagyon rossz lenne Inter mezben látni.

 13. Sziasztok!

  Nem tudom ki, hogy áll a dologhoz én kicsit nyugodt vagyok mert sok jót nem tudok szólni Leonardo közreműködéséhez. A Milannal se sok vizet zavart inkább a kedélyeket zavarta.

  Boldog Karácsonyt és Milan Sikerekben Gazdag 2011 évet Kívánok!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet