A Milan csillagai a goal.com álomcsapatában

8

Abbiati Nesta, Thiago Silva,  Chiellini Krasic, Hamsik, Felipe Melo, Hernanes, Pastore – Ibrahimovic, Cavani. A goal.com internetes szakportálnál így áll(na) fel a Serie A őszi idényének álomcsapata.


A népszerű szaklap által összeállított gárda egyharmada a ligaelső Milan csapatából kerül ki. A rossoneri adja a kapust, két hátvédet és az egyik csatárt. Érdemes néhány gondolat erejéig felidézni a lap egyéni indoklásait is.

Abbiati esetében a lap kiemeli, hogy a Milan által 17 bajnoki mérkőzésen kapott mindössze 13 gól mindent elmond érdemeiről. A Milan kapta a legkevesebb gólt a szezonban és ebben a 33 éves kapusnak elévülhetetlen érdemei vannak. Abbiati az ősszel  21 mérkőzésen állt a Milan hálója előtt, ezeken összesen 16 gólt kapott.

Nesta esetében a szakértők azt írják: 35 éves kora ellenére bizonyította, hogy Silvával együtt remek duót alkotnak. Alessandro 15 bajnoki mérkőzést  játszott az ősszel, korábbi súlyos sérülése és idősebb kora ellenére végig fitten, magas szinten játszott a csapatban.Silváról a goal.com megjegyzi: “jelenleg talán a világ legjobb védője: gyors, erős, jó a levegőben, elegáns.” Kiemelik még azt is, hogy a mai védőkkel ellentétben Silva zseniálisan olvassa a játékot. A Nesta-Silva párost pótolhatatlannak tartja a szakportál.

Ibráról megjegyzi a lap, hogy érkezésekor scudettót ígért a csapat híveinek és eddig tartja is ezt. 16 bajnokin 9 gólt szerzett a svéd csatár, több döntő találat volt. Különösen értékes volt az Inter elleni győztes találat, amivel hatalmas boldogságot szerzett a Milan összes rajongójának. Mindent elmond Ibra játékáról, hogy amikor megy neki, a csapat is “hasít”, de ha nem találja formáját, akkor a Milan is bajban van.

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Amúgy Nestáról jut eszembe: rutinos és nagyon jó játékos, de a reakcióideje és a gyorsasága igencsak megkopott. Rövidesen be kell építeni valakit a helyére. Ha a télen megvennénk David Luizt, az nagyszerű lenne!

  2. Fiuk!
    Én az álomcsapatot kiegészíteném így:
    Gattuzó, Ambrosini,Pirló,Robinjo,Cassanó,Boateng,Yepes,Pato,Insagi,Amelia,Kaka,Luis!
    A feljövő cserepadról nem is szóltam.
    Forza Milan.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet