Zambrotta: Remek meccsen vagyunk túl

2

MASSIMILIANO ALLEGRI

“Ma este a fiúk kitettek magukért, megérdemlik a dicséretet, főleg a hozzáállásuk miatt. Képesek voltak végig koncentrálni. Lazio-Inter? péntek este is már a saját mérkőzésünkre gondoltam, mert egy Brescia elleni találkozó első hallásra egyszerűnek tűnhet, de könnyen bajba kerülhetünk, ha túl magabiztossá válunk. Szerencsére a csapat fél óra alatt eldöntötte a három pont sorsát, ami azért is fontos volt, hogy spórolni tudjunk az energiával.

Boateng azért került a kezdőbe, mert úgy gondoltam, hogy egy ilyen típusú játékos hatékony lehet a két csatár mögött. Seedorf is remekelt ezen a poston a korábbi találkozóinkon.

Ami a védelmet illeti, elégedett vagyok velük, bár egy kicsit sajnálom a gólt, amit Genovában kaptunk a múlt héten. Egyrészt, mert azzal csak döntetlent értünk el, másrészt ha az nincs, akkor a mai lett volna  sorozatban az ötödik kapott gól nélküli találkozónk. Mindenesetre a mai meccsen mindenki jól teljesített.Abate? Nagyon sokat fejlődött a Real Madrid elleni mérkőzés óta, ahol megszerezte a számára szükséges önbizalmat.”

GIANLUCA ZAMBROTTA

“Remek meccsen vagyunk túl: képesek voltunk rögtön az elején gólt szerezni és akár 4-5 találattal is zárhattuk volna az estét. Amint előnybe kerültünk, magabiztosan kézben tartottuk az eseményeket. Az elejétől a végéig sokat futottunk, megérdemelt győzelmet arattunk, amivel ismét pontelőnnyel vezetjük a bajnokságot.

A Brescia ellen készülve az edzőnk arra kért minket, hogy koncentráljunk egész héten. Hallgattunk rá, megtettük, amit kért tőlünk és nyertünk is.

Andrea Pirlo kapcsán nincs semmi meglepő, mindig is fontos része volt a csapatnak. Én személy szerint, de nyugodtan beszélhetek a többiek nevében is, extraklasszis játékosnak tartom őt, aki sokszor a különbséget jelentheti egy mérkőzésen. Sérülésből tért vissza és bizonyította, hogy mennyire értékes. Vele a pályán a Milan más csapat, nem lebecsülve a többi társamat.”

Elég bő a keretünk ahhoz, hogy tudjunk variálni. Középpályán vagy a széleken, az edzőnk minden gond nélkül tud cserélgetni. Minden játékos jól akar teljesíteni. A csereként beálló emberek is hozzátesznek a játékhoz. Pár év trófea nélküli szezon után a klub szeretni ismét sikeres lenni.

Én is mindent beleadok, amikor szükség van a játékomra. A posztomon is többen tudunk játszani, elég csak Abatét említenem, aki rengeteget fejlődött és kiválóan teljesít. Még fiatal, de nagy ígéret. Biztos vagyok benne, hogy sikeres lesz a klubnál és hamarosan a nemzeti csapatban is bizonyíthat.

A tabellán elfoglalt helyünk a lehető legjobb. Mindenképpen egyedül, három ponttal  szerettük volna vezetni a bajnokságot és ez sikerült is. Az a cél, hogy ezt az évet a lehető legnagyobb előnnyel zárjuk.

Ronaldinho? Nagyon keményen edz és amikor csak lehetőséget kap, igyekszik gólt szerezni. Teszi a dolgát, ahogy mindig.

Ami a sztrájkot illeti, várjuk a fejleményeket a héten, hogy játszanunk kell-e a Bologna ellen vagy sem. Persze előtte még van egy BL találkozó, ahol az Ajaxot fogadjuk, és amit szeretnénk megnyerni.”

IGNAZIO ABATE

“Szép heteket élünk át, hiszen sorra érjük el a jó eredményeket. Ma este egy kicsit fáradtnak érzetem magam, mert a héten keményen dolgoztam, hogy felkészüljek hátralévő mérkőzésekre. Jól kezdtünk, hamar vezetéshez jutottunk és utána már minden rendben ment.

Mivel nem voltunk teljesen pihentek, ezért érthető, hogy 3-0 után igyekeztünk tartalékolni és őrizni az előnyt.

A támadók elöl rengeteget dolgoznak, ezzel pedig minket, védekező játékosokat segítenek. Ennek köszönhetően stabilak vagyunk és sokkal nehezebb ellenünk játszani, mint tavaly.

Yepes? Mario szépen tért vissza a csapatba. Korábban is neves klubokban szerepelt. A Bari ellen már bizonyított a Milanban is. Igazi profi.”

KEVIN PRINCE BOATENG

“Boldog vagyok, hogy gólt szereztem, és csak fokozza az örömöm, hogy ez már a meccs elején sikerült. A legfontosabb, hogy megnyertük a mérkőzést, és most már az újabb feladatra készülhetünk.

Mindhárom támadónk eredményes volt ma. Számomra ez a legjobb poszt, itt érzem magam a legjobban, a két csatár mögött. Ettől függetlenül bárhol kész vagyok szerepelni, ahol csak segíteni tudom a csapatot.

Jelenleg elsők vagyunk és a BL csoportból is továbbmentünk. Nem is lehetne jobb a helyzet. Igy kell folytatni, és meg kell nyerni a hátralévő találkozókat is.”


THIAGO SILVA

“Jók voltunk, és sikerült több gólt is szereznünk. Ez idáig elég sok meccset csak egy góllal nyertünk és szenvedtünk a második félidőkben. Ma azonban  már az első negyvenöt percben elrendeztünk mindent.”

MATHIEU FLAMINI

“A csapat remek volt ma este. Ezen az úton kell haladni tovább. Jól állunk bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is. Kiváló a csapatszellem. A társaság rátalált a megfelelő egyensúlyra.

Ezen a meccsen könnyű volt csereként beállni. A keret minőségének köszönhetően élvezzük a mérkőzéseket, ezért jól is érzem magam itt. Sokkal könnyebb így fejlődni.”

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Túlzásnak tartom, hogy remek meccs volt, inkább könnyed győzelem, sok apró, bosszantó hibával. Remélem Boatengnek ez volt az utolsó meccse irányítóként, Gattusonak meg miért nem szólnak, hogy minden hosszabb indítása az ellenfélé!!! Ibra akkora gólt lőtt, hogy a tv-k majdnem felborultak. HAJRÁ MILAN!

  2. Szegény Ronaldinho! Akkor kap bizonyitási lehetőséget,mikor már mindenki tojik a meccsre!! Azért sztem nem ezt érdemelné! Látszott az arcán,h lassan feladja a harcot Allegri ellen. Viszont VÉGRE Seedorf a megfelelő helyen volt!! IGEN! Ez az Ő posztja!!! Nem is tetszett neki!!!! Remélem a padról megy nyugdijba!!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet