2022. november 28., hétfő

Kit kéne megvennie a Milannak?

-

Marica Longini, ismert FIFA-ügynök, népszerű televíziós kommentátor exkluzív interjút adott a Milannews-nak a rossoneri jelenéről és jövőjéről. A legnézettebb műsorok állandó vendégeként ismert szakértő érdekes kulisszatitkokat osztott meg a Milan háza tájáról és arról is örömmel beszélt, hogy kiket látna szívesen Milan-mezben.

Az interjú elején a a szakember a ma esti Lazio-Inter rangadó fontosságáról beszélt. Úgy vélte a döntetlen nem lenne rossz eredmény a Milan számára. Mint mondta, igaz, hogy 3 pont csak az előnyünk a Lazióval szemben, de a másik lombard nagy klubot hagyományosan nem szereti Milánó piros-fekete fele. Hozzátette: Reja csapatának visszaesése remélhetőleg megáll és tudatos játékkal, akár győzhetnek is az Inter ellen.

A Milan helyzetére rátérve Longini azt mondta: “a jelenlegi tabella teljes mértékben összhangban van a mutatott teljesítménnyel”, a Milan a játékát és játékosállományát tekintve megérdemelten vezet a bajnokságban. Ettől függetlenül a szakember el tudja képzelni, hogy januárban a vezetőség a piacon próbál “ad hoc javításokat” végezni a kereten.

Arra a kérdésre, hogy a Milan valóban erősebb-e ebben a szezonban a vetélytársainál, Marica Longina azt felelte: “emlékszem, amikor a nyári átigazolási szezon legvégén a Milan robbantott és elhozta Ibrát, Robinhót és Boatenget, egy televíziós műsorban azt mondtam: innentől nem kétséges, a Milan a fő esélyese a scudettónak. Természetesen az ellenfelek a téli piacon erősíteni fognak – elsősorban az Interre gondolok -, de a Milan az élen maradhat.”

Ezt követően a kommentátor Allegrit dicsérte. Mint mondta elsőként adott “örömmel ” hírt arról, hogy a Milan tárgyal a szakemberrel és nagyon örül, hogy nem csalódott benne. “A Milan jelenlegi edzője egy nagy egyéniség, aki fiatal kora ellenére remekül kezelte a rendelkezésére álló keretet. Látszott, hogy a tapasztalat nagyon fontos, de a sikerhez vezető úton nem biztos, hogy a legfontosabb. Allegri bizonyította, hogy olyan edzői karakterrel rendelkezik, aki képes összekovácsolni a csapatot, tud beszélni és ért a sportolói nyelvén. És rendelkezik némi szerencsével is, ami sohasem árt.”

A téli átigazolási lehetőségekről  Marica Longini úgy vélekedett: “Berlusconi eltökéltsége hozzájárulhat ahhoz, hogy a Milan megtartsa vezető helyét a tabellán”.  Konkrétumok említése nélkül azt mondta: elsősorban a középpálya megerősítésére kell gondot fordítani, de “nyilvánvaló, hogy a Milan védelme gyengébb, ha Nesta, vagy Thiago Silva hiányzott”.

Arra a kérdésre, hogy kiket javasolna a Via Turatinak megvételre a kommentátor két némiképp meglepő névvel felelt. “Bale és Schweinsteiger a nyári piaci álmok kategóriája, bár a piaci pletykák szerint nekik a Manchester United elég kitartóan udvarol.” Harmadikként Pastore nevét említette, mint mondta az argentin tininek ő “a legnagyobb rajongója, akit már a Huracanból elhozott volna.” Balotelliről úgy vélekedett, hogy azonnal meg kellene szerezni, de véleménye szerint a Manchester januárban nem fogja elengedni. A figyelemre méltó titulussal illette a fiatal Lukakut, aki erős fizikumával, kimagasló technikai tudásával és szemtelenül fiatal korával  vélhetően nagy egyéniség lesz.  Longini a védők közül Ranocchia nevét említette külön meg. Úgy vélekedett Maxi Lopez is segíthetné a Milant céljai elérésében, de szerinte őt is nehéz lenne januárban “kimozdítani”. Benzemával kapcsolatban megemlítette, hogy nagy játékosnak tartja, aki nyáron vélhetően elhagyja a Madridot és akkor érte hatalmas piaci verseny lesz. Szintén nem tett még le Dzekóról sem: “szeretném őt Milanellóban látni”. Matriról úgy vélte,  jó választás lehetne a rossonerinek… Mint mondta, “ha Berlusconi akar vásárolni, akkor a rajongók megnyugodhatnak: az elnök kész feléleszteni a Milan dicsőségét.” Ebben az esetben egy magasabb státusú játékos, akár a felsoroltak valamelyikének érkezésére is komoly esély van.


EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

15 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ezek mind jók lennének,de miből? Már pár éve mindig lemaradunk a jó játékosokról! Csak azt halljuk,h ezt vesszük meg,meg azt néztük ki! Aztán meg jön a tetű Inter,v valaki más és már nyalogatjuk is a szánkat tovább!! Ide 2 VÉDŐ KELL FELTÉTLENÜL!!! Plussz 1 fiatal lendületes irányitó!! Ugyanis Pirló és Seedorf ideje lejárt!! Esetleg még 1 csatár. Esetleg. Mert ezzel a csapattal csak a bajnoki cimre van esélyünk,a BL trófea fényévekre van tőlünk!!

 2. van itt pénz..nem azzal van a gond!Ha Berlu is akarja az igazolásokat akkor bárkit képes megvenni.Nézd Dinho példáját….akarta Berlu és elis hozta!Remélem okosan igazolunk ha igazolunk.BL-t ebben az évben hanyagolni kell,Scudetto a fontos ha azt megnyerjük+ bevétel+játékos erő!Forza Milan

 3. Marica Longini? Mint népszerű televíziós kommentátor? Ez érdekes. Huszonegy éve
  tartózkodom többé-kevésbé Itáliában, de az ő nevét most hallom először. Aki tényleg
  népszerű az Bruno Longhi, Carlo Pellegatti, Tiziano Crudeli, stb.
  Ettől függetlenül Marica elég jókat mondott az interjú alatt. Az én listámon két
  átlagon felüli hátvéd, – Bale és Lukaku szerepelne. – (Kabát Péter viszont csak a
  legrosszabb esetben.)

 4. Hali!
  én se tudom ki volt ez a nagy riporter, de egyértelmű hogy védők kellenének, méghozzá 2 széső mindenképp, nyáron ráérne d.luiz.
  középpályára meg szerintem mindenképp fiatal, es meghatározó játékos kellene pl ganso, vagy poli, es mindenképp kéne 1csatár pippo helyére mivel így ibrát nincs ki váltsa,,,, matrinak örülnék vagy lukakunak,,, lényeg h fiatal legyen!!!!!!!!!!!!!!! forza milan

 5. Szerintem csatársort nem kéne meg erősíteni hiszen Ibra,Dinho,Robinho,Pato,és egy milan nevelésü játékos simán elég lenne erre a szezonra ha Dinhot nem adják el télen.

  A közzépályát viszont kikéne cserélni Pirlo Gattuso Ambrosini Seedorf 4-es közül egyszerre csak 2 legyen a pályán.Ide érkezhet ne egy fiatalabb védekező középpályás.

  A védelembe 1 fiatal de tehetséges középső védő (david luiz)meg 1 gyors szélsővédő mondjuk Marcelo mivel az ő helye a realban sztem nyáron már nem lesz kérdés hogy csak cserepadra fér majd!

  Egy biztos Ronaldinho semmiképp se engedjék el szerintem!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Ciao!
  Lazzari, Bochettit, Astori,Matri! Gondolom, most sokan lehülyéznek,meg röhögnek, és tudom vannak náluk jobbak is,de szeretném,ha erősödne egy kicsit az “olasz vonal” a Milan-nál! Meg szerintem jó játékosok, fiataloktalán és még a “zsebünknek” is megfelelőbbek, talán! 🙂
  Forza Milan!!

 7. Sziasztok!

  Ami az olaszosítást illeti szerintem lennének megfelelő játékosok akik olaszok hogy stabilitást vihessenek bele a csapatba. Hát nem is tudom Lazzari meg Bochetti nem kifejezetten lenne szerintem megfelelő, ám Astori és Matri nem lenne rossz már csak azért sem mert mindkét játékossal dolgozott már Allegri és ráadásul ez a két játékos nagyszerű rálátással tud a pályán játszani. Ami engem illet véleményem szerint eltudnék képzelni a védelemben egy Vidicet a középpályán egy Songot és a támadósorban egy Zaratét.

 8. A támadó szekció kielégítő, ha mindenki egészséges és mentálisan erős a versenyre. Ellenben a középpálya kreatív jellegén minden tekintetben ajánlatos javítani, mert a csak a rombolás filózófiáját adó játékosok, mint pl. Gattuso, az sajnos sok esetben kevés lehet. Ő egy óriási szív, de nem képes gólt rúgni, fineszesen helyzetet kialakítani. Arra azonban Carlo megtanította, miképpen kell aktívan és jól részt venni a labdatartásban és a passzban. Ebbe a kategóriába sorolható még Flamini is. A védelem két szélső pontja szintén nem ad hatékonyságot az aktív szárnyjátékban, e mellett a védőmunkájuk sincs a csúcson (lásd, Abate, Antonini, Zambrotta, esetleg Bonera). Ettől függetlenül: Forza ACM! Cél a Scudetto és a BL elsőség, talán még a Coppa Italia is!

 9. Sok dologban egyetértek vele, de védők mindenképpen kellenek. Luiz-t minnél hamarabb meg kell vennünk, mert nagyon sok csapat fog érdeklődni iránta. Silvával nagyon jól megértenék egymást. Astorit simán hoznám vissza, egyrészt mert nagyon jó játékos, másrészt mert olasz. Szélre egy Coentrao (rem jól írtam) vagy egy hozzá hasonló kaliberű játékos és védőposzton meglennénk. Középpályára még Lass, (nem lehet túl nagy dolog megszerezni, úgyis csak csere), irányítóba pedig Pastore vagy Ganso. Csatárposzton jók vagyunk, van három befejezőcsatárunk Pato, Ibra és Pippo valamint egy nagyon gyors és technikás Robinhonk. Egy Paloschivel meg lehetne oldani a helyzetet, mert a szóban forgó többi játékos igencsak rosszul viselné a padot a svéd mögött. A jövő csapata nálam így nézne ki:
  Amelia-Astori-Luiz-Silva-Coentrao-Lass-Boa-Flamini-Ganso/Pastore-Pato-Ibra

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS