Allegri: Utolsó erőfeszítés

13

Massimiliano Allegri sajtótájékoztatója a Sampdoria-Milan olasz bajnokit megelőző napon.


A MÉRKŐZÉS

“A szezon roppant fontos pontján kerül sor erre a találkozóra, mert egy olyan sorozat végéhez érünk, ami mind fizikailag, mind mentálisan fáradttá tett minket, hiszen három naponta játszottunk. Sokat kivett belőlünk. De ez a feszített tempó véget ér szombaton, fontos lenne jól zárni.”

SAMPDORIA:“Egyrészről jó, hogy már nem erősíti őket Cassano, ugyanakkor a legjobb játékosunk hiánya miatt egységesebbé válhatnak és a lehetőséghez jutók még többet nyújthatnak. Az ilyen csapatok veszélyesek. Szóval Cassano nélkül is kemény ellenfelek lesznek”

A MILAN FORMÁJA

“Mindig türelmesnek kell lennünk, a mérkőzések 95 percig tartanak. Nem kell sietni, hogy hamar eldöntsük a találkozókat, mert jelenleg fejben egy kicsit fáradt a csapat. Fizikális szempontból nincsen különösebb gond,, készen állunk egy újabb nagyszerű összecsapásra. Pár játékosunknak szüksége lenne pihenésre, ezért majd csak az edzés után döntök a kezdőről. Sajnos Pirlo továbbra sem bevethető, pedig számoltam vele. Valószínűleg Antonini sem épül fel, de majd meglátjuk. A többiek jól vannak. Egy utolsó nagy dobásra van szükségünk a hétvégén, aztán már mindig egy teljes hetünk lesz felkészülni.”.”

FEJLŐDÉSI LEHETŐSÉG

“Amikor győzelmi szériában vagy és jó eredményeket produkálsz, nehezebb negatívumokat kiemelni, de a meccseink egyes szakaszaiban jobban kell játszanunk. Sok munkára van még szükség, hogy fejlődjünk, de szerencsére a következő hetekben több időnk lesz edzeni. Javítanunk kell a támadójátékunkon az ellenfél térfelének utolsó felében. Egy bizonyos játéknál jó döntéseket hozunk, de néha szétesünk támadásban és nem tudjuk kihasználni a játékosaink adottságait. Szerencsére ez a probléma csak ritkán fordul elő, és általában úgy játszunk, ahogy elvárom.”

JÁTÉKMESTER

“Hátulról Nesta és Silva is jól irányítja a csapatot, de Pirlo a legjobb ebben. Sokféle játékra képes, rendkívüli tehetsége van, nagyon fontos eleme a csapatunknak. Mindenesetre az utolsó öt meccsünkön megtaláltuk a módját, hogy nélküle is jók legyünk, elsősorban Ambrosininek köszönhetően . Bár ő más típusú játékos, mégis remekül megoldotta a feladatot.”

MUNKA A MILANNÁL

“Ez nem Allegri Milanja. Azon dolgozunk, hogy győztes csapat legyünk, de hogy ehhez megnyerd a játékosokat, nagyon motiváltnak kell lenned, ez a kulcs ennél a klubnál. Mindannyian tisztában vagyunk a játékosaink egyéni képességeivel. Ha jól játszik a csapat, ők is a legjobbat tudják nyújtani. Normális, hogy az elején sokan kételkedtek benne, hogy én vagyok-e a megfelelő a Milan élére. az én célom azonban mindig az, hogy a legmagasabb szintet érjem el. Nagyon nagy szerencsém volt, hogy mindössze két évnyi Serie A edzősködés után a Milan kispadjára ülhettem. Elégedet vagyok, de még sokkal messzebbre juthatunk, amihez rengeteg munkára van szükségünk.”

RONALDINHO

“Azt szeretem, ha a mellőzött játékosaim nem elégedettek a helyzetükkel, mert amikor megkapják a lehetőséget, a megfelelő felfogásban kell bekapcsolódniuk a mérkőzésbe. Dinho jól teljesített az Auxerre ellen, ahogy Boateng is. Ez örömmel tölt el. Még nem döntöttem el, hogy Ronaldinho játszik-e szombaton, de lehetséges.”13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Nagyon örülök hogy Allegri vezeti ezt a Milan-t, nagyon jó munkát végez, nyerünk kellene a Sampdoria ellen, nehéz meccs lesz. Remélem Dinho kezdő lesz, talán Seedorf posztján játszhatna! Pato, mikor épül fel, mert nagyon hiányzik a csapatból?!

  2. Nekem az elejétől fogva szimpatikus Allegri. Nem tudom mi az oka, de tőle még a kudarcokat is jobban elviselném. Nem irritáló személyiség.

    A sorozatterhelésről csak annyit, hogy nem igazán látom elfáradni a csapatot, sokkal inkább az ellenfeleket.

  3. A végén ugyan az a szöveg, “még nem döntöttem el játszik e, de lehetséges”… Ebből simán lehet következtetni, ha az utóbbi időben tett nyilatkozatokat vesszük.
    Szerintem komoly pedagógiai értéke lenne ha ma Seedorf helyén Dinho kezdene, mert arra ösztönözné hogy ha akar és hajt, helye van a csapatban. Seedorfra meg simán ráférne a pihenés, nem való már neki 3 -4 naponta játszani.

  4. Egyet értek az előttem szólókhoz!!! Seedorf tényleg a legjobbat nyújtja, magához képest, de már pihenésre lenne szüksége!!! Dinhonak kezdenie kéne!!! Allegri számomra is szimpatikus ember, örülök, hogy ő irányítja imádott clubunkat!!! Sampdoria ellen nyerni kell!!! FORZA MILAN!!!

  5. Azért remélem Pirlo nem szándékozik felépülni még jó hosszú ideig. Nagyon nem hiányzik. Ambro sokkal hasznosabb a támadásokban és a védekezésekben is. Boateng pedig nagyon kell nekünk mindig jó teljesítményt nyújt, de a passzokban sokat kellene még fejlődnie. Allegri nagyon jól megszervezte a játékunkat 4-3-1-2-re de a télen nagyon kellene egy irányító!