Zambrotta: Teljesítettük a célunkat

7

MASSIMILIANO ALLEGRI

“A mérkőzésnek sok pozitívuma van, az eredmény, a továbbjutás, a csapat teljesítménye és hogy megint nem kaptunk gólt. Javítanunk kell a labdatartásunkon, de ettől függetlenül nagyon elégedett vagyok a játékosaimmal.

Az első félidőben párszor eladtuk a labdát, amikor megpróbáltuk kihozni a saját térfelünkről és engedtük, hogy az Auxerre nyomás alatt tartson minket. Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy a hazaiak magas tempóban játszottak, amiért dicséretet érdemelnek.

Ronaldinho gólja csodálatos volt. Jól játszott abban a pár percben, amit ma kapott és ez örömteli jel.A végén le kellett cserélnem Ibrahimovicot, mert jelezte, hogy nagyon elfáradt. Addig vártam a dologgal, amíg csak lehetett, mert nagy szükségünk volt a játékára a felívelt magas labdáknál.

Újabb fontos mérkőzések következnek. Szombaton utazunk a Sampdoriához. Őket mindig nehéz legyőzni, stabil csapatuk van. Fel kell frissíteni magunkat ás folytatni a megkezdett munkát.

Bíztam benne, hogy Inzaghi sérülése még sem annyira súlyos, mint ahogy előzetesen jósolták. A ma esti győzelmet és a továbbjutást a csapat neki ajánlja.”

GIANLUCA ZAMBROTTA

“Minden találkozónak megvannak a nehézségei, azoknak is, melyek előzetesen könnyűnek tűnnek. Boldogok vagyunk az eredmény és a továbbjutás miatt. Folytattuk a győzelmi szériánkat, ez pedig jó érzéssel tölt el mindenkit.

Kapott gól nélkül lehozni egy meccset mindig fontos egy védő számára, olyan, mint a támadónak a gólszerzés. Sosem jó, ha a védelmet sokszor megverik. Az utóbbi három tétmérkőzésünkön nem kaptunk gólt. Talán korábban ez nem így volt, de a lényeg, hogy mostanra megtaláltuk az egyensúlyt.

Akik a padról állnak be, mindig jól teljesítenek és bizonyítani akarnak, ahogy azt Ronaldinho is tette, de említhetném Boatenget is.

A gólok? Ibra csodálatos találata már nem újdonság, megszokhattuk tőle, és ugyanez elmondható Ronaldinho góljáról is. Két remek találat két különleges képességű játékostól.

Továbbjutottunk a csoportból, ezzel teljesítettük a célunkat, még ha csak másodikként is. Most lehetőség lesz egy kis rotálásra, persze ez az edző feladata, ő dönt majd.”

ALESSANDRO NESTA

“Az eredmény lehetővé teszi, hogy a bajnokságra koncentráljunk. A továbbjutás bebiztosításával az utolsó csoportmeccsre nyugodtan készülhetünk.

Tudtuk, hogy nem lesz sétagalopp a találkozó, hiszen tisztában voltuk vele, hogy hazai pályán jó eredményeik vannak. Nem véletlen, hogy a Real Madrid is megszenvedett ezen a pályán. Megfelelő hozzáállással kezeltük ezt a mérkőzést.

Kár, hogy csak második helyen végeztünk, mert így erős csapatot kapunk majd a következő körben. Reméljük jó sorsolásunk lesz. Mindenesetre nekünk minden klub ellen győzelemre kell játszanunk.

Mostanra sokkal stabilabb lett a csapat, a szezonelejéhez képest. Szerintem a mester most elkezdi rotálni a csapatot. Rátaláltunk az ideális rendszerre, keveset kockáztatunk hátul és minden meccsen szerzünk gólt.”

IGNAZIO ABATE

“Tudtuk ,hogy ez egy fontos mérkőzés, mert a három pont begyűjtésével már ma továbbjuthatunk a csoportból, és végül ez is történt. Jól játszottunk, annak ellenére, hogy a talaj nem volt ideális, sokat csúszkáltunk és a labdát is nehéz volt kezelni. Küzdöttünk és minden jól alakult.

Az edzőnk azt kérte tőlünk, hogy az első hatvan percben legyünk szilárdak és stabilak, utána az Auxerre el fog fáradni. Pontosan ez történt, hiszen egy órányi játék után szereztük a gólt és utána már uraltuk a találkozót.

Készültünk arra, hogy Fernandez csapat erős lesz a kontráknál. Ahogy kicsit kinyíltunk, Pedretti vezérletével igyekeztek gyors ellentámadásokat vezetni, de sikeresen megállítottuk őket.

Ami engem illet, jól érzem magam. Sokat edzettem a héten, főleg a fizikai terhelést előtérbe helyezve. Most egy kis pihenőre lenne szükségem.”

MATHIEU FLAMINI

“Úgy jöttem ide ma este, hogy nyerni akarok és továbbjutni a csoportból. Fontos volt realizálni ezeket a célokat és meg is tettük. Sok energiát használtuk el, de megérte, mert jó teljesítményt nyújtottunk. Most mindannyian boldogok vagyunk, mert egy nehéz meccsen éretünk el sikert és végig harcoltunk egymásért.

A fáradtság miatt kicsit szenvedtünk a találkozón, ezért próbáltunk inkább védekezni. Tudtuk, hogy a minőségbeli különbségnek köszönhetően előbb vagy utóbb betalálunk.”

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

    • @ acm35 Jelenleg Seedorf harmadik helyen all a Serie A-ban a golpasszok listajan, 6 golpasszt adott ezzel a legjobbja is a csapatabol, szoval jo helyen van Clarence a kezdoben, es ezek mellett szerintem hihetetlen magabiztosan jatszik megnyugtatva ezzel az egesz kozeppalyat. Igaz hogy lassu de jol tartja a labdat es jo passzokat ad.

      • a jo passzokat ugy érted hogy 10ből 1x ha besikerül az is szerencséből?? Mert Seedorf mar csak 1 roncshalmaz.. Lövései csak a kaput kerülik még olyan lövést nem láttam tőle amit szépeb bevágott volna esetleg a kivágta a stadionból… és mit ér azzal hogy jo tartja a labdát?… nem 80as években élünk és a gyors foci kell nem labda tartás hanem 1-2 gyors pax és gól.. mit csinal a real vagy barca nem labdatartásra mennek támadás közben

  1. Köszi slycer01! Én is igy látom! 85-óta vok fanatikus Milan szurkoló. Akkor még Virdisnek jók lettek volna Clarence labdái,mert lassúbb volt a foci,de ma??! Kiégett,lelassult! Ez van. Kellene a minőségi frissités a közepére nagyon,mert a BL trófea már elérhetetlen ezzel a középpályával!!! CSAK A MILAN ÖRÖKRE!!!!!!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet