Allegri sajtótájékoztatója

0

MILAN-FIORENTINA

„Az első és legfontosabb, hogy nehéz mérkőzésre számítok holnap, látva a Fiorentina játékát Rómában, ahol különösen a védekezésük volt figyelemreméltó. A San Siróban is jól akarnak majd teljesíteni az első helyezett ellen. Derbi után vagyunk és ez a hét kicsit hektikus volt, hiszen néhány játékosunk csak tegnap tért vissza a válogatottjától és csak egy edzésen vett részt a többiekkel. Nem szabad lebecsülnünk a firenzeieket, és mindent bele kell adnunk, függetlenül attól, hogy hét közben fontos meccsünk lesz a BL-ben is. Megfelelő módon kell hozzáállnunk a találkozóhoz. Úgy gondolom, hogy a csapatom elég érett ahhoz, hogy jól kezelje ezt a mérkőzést. Nem szabad elfeledni, hogy az olasz bajnokságban nincs könnyű mérkőzés. Ez a meccs is annyit számít, mint a Derbi.”

A CSAPAT

„Örülök a sok dicséretnek, de még csak az út elején járunk. Persze vezetni a tabellát, főleg tizenkét forduló után, jó dolog. Mindig azt mondom, a játékosok játszanak egy mérkőzésen, én csak eldöntöm, ki kapjon lehetőséget és szerintem mi jó a Milannak. Sokat segít, hogy van 24 olyan játékosom, akik garantálják az egyensúlyt a pályán. Ez lényeges, amikor sűrű a program. Még akkor sem veszítjük el a tartásunkat, amikor páran kiesnek sérülés miatt. Mindenki fontos, azok is, akik a padon vannak. Az idény végéig mindenkinek lesz lehetősége bizonyítani.”A JÖVŐ

„Fényesnek látom a klub jövőjét, még akkor is, ha öt támadómból jelenleg csak három bevethető. A végén úgyis az elszántság számít, amit láthattunk például Abate kiállítása után az Inter ellen. Mindig küzdeni és harcolni kell a győzelemért.”

VÁLOGATOTTAK

“A brazilok mindannyian játszottak, Thiago Silva, Ronaldhino és Robinho is. Pirlo egy félidőt kapott, és az elmúlt pár meccsen tudott pihenni. Boateng az egyetlen, aki ma érkezett vissza és valószínűleg a hosszú utazás is kivett belőle.”

A FELÁLLÁS

“A mai edzés után döntök erről. Nem volt egyszerű ez a hét a Derbi és a váogatott meccsek miatt, a Fiorentina pedig erős ellenfél. Erőre és koncentrációra lesz szükségünk és ez határozza meg a kezdőcsapatunkat is.”

RONALDINHO

“Játszhatna akár a két támadó mögött is, de jelenleg úgy gondolom, hogy neki kell lennie az egyik csatárnak. Még el kell döntenem, hogy játszik-e szombaton, majd az edzés után okosabb leszek. Ez egy fontos mérkőzés, és nehéz lenne egyszerre a pályára küldeni Ibrát, Dinhót és Robinhót, hiszen így nem maradna változtatási lehetőségem a meccs későbbi szakaszában.”

A HETI EDZÉSMUNKA

“Holnapra nem tervezek semmi különöset. Tegnap a védekezésen dolgoztunk, holnap pedig a kontrákat gyakoroljuk majd. Az ellenfelünknek gyors játékosaik vannak, veszélyesek lehetnek az ellentámadásoknál. Türelmesnek kell lennünk, hiszena meccseken a legvégén kell előnyben lenni.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet