Galliani nem tervezi új támadó igazolását

0

Adriano Galliani szavai a ’Politikusok a Futballban’ elnevezésű rendezvényen:

“A három középpályás láthatóan többet tudja segíteni a csapatot. Nem én vagyok az edző, de Allegri nagyon jó munkát végez. Azt kell mondjam, a csapat nagyon masszív, a jó eredmények pedig segítenek növelni az önbizalmat. A Milan feladata, hogy megnyerje a bajnokságot. Úgy vélem, a tabella első hat helyén álló csapat májusban is ugyanaz lesz, persze a sorrend változhat. Ne felejtsük el, hogy az Inter is állt már előttünk öt ponttal, a Lazio pedig hatot veszített két meccs alatt. Velünk is megtörténhet, hogy megbotlunk. Az Internek sok hiányzója volt, de nálunk is kiesett pár fontos ember. Hallom, hogy szeptember óta tizenegy pontot hoztunk rajtuk. Nem néztem utána, de a lényeg, hogy most hat pont az előnyünk velük szemben, de ez még nem garancia arra, hogy a végén is előttük leszünk.”

Az alelnök természetesen kitért a vasárnap esti rangadóra is:

“Abate kiállításáig láttam a mérkőzést, a hátralévő részt később néztem meg a Milan Channelen. Nyilvánvaló, hogy Pandev provokálta Ignaziót, de lent kellett volna maradnia a földön, nem felülve a provokációnak. Meg is említettem neki az öltözőben, ő pedig sírva fakadt. Mondtam neki, hogy szerencsések vagyunk, hogy nyertünk, a végén pedig minden meg lett bocsátva. Amíg pályán volt, nagyon jól játszott, remek sebességgel. A rutintalanság áldozata lett, de biztos vagyok benne, hogy többet nem fordul elő vele.A januári átigazolási időszakról a következőket tudom mondani: Pato visszatér a pályára és szerintem Ronaldinho is jól fog teljesíteni. Nálunk játszik  Ibrahimovic, Pato, Ronaldinho és Robinho, ezért úgy gondolom elegen vagyunk, négy játékosunk van két posztra. Folytassuk tovább a 4-3-1-2 felállással.

Balotelli remek srác. Tegnap együtt vacsoráztunk egy étteremben, beszélgettünk egy jót, de nincsenek tárgyalások a leigazolásáról. A Manchester City egy erős és gazdag klub, nekünk pedig van négy csatárunk. Inzaghi nagyon fog hiányozni, de ő egy elképesztő ember, a karrierjének még nincs vége. Fel fog épülni és újra köztünk lesz.

Borriello a Roma játékosa, kizárt, hogy bármilyen módon visszatérjen.

Cassano ügyében nem szeretnénk részt venni, ez a játékos és a klub dolga. Mi maradunk a saját négy támadónknál.”

Az újságírók újra az Inter-Milan párhuzamról kérdezték Gallianit:

“Rengeteg dolgot átéltem már a Milannal. A bajnoki cím még nem dőlt el és még mindig tartok az Intertől. Benitez egy komoly edző, jó és rossz emlékeink is vannak vele kapcsolatban. Sokat emlegetik Isztambult, de ne feledjük, két évvel később volt egy athéni meccs is. Utóbbira könnyebb visszaemlékezni, hiszen számunkra kedvesebb és csak három éve volt. Ráadásul abban a szezonban a klubvilágbajnoki címet is megnyertük. Aztán a bajnokságban nem sikerült megfelelő helyen végeznünk és nem indulhattunk a Bajnokok Ligájában. Lehet, hogy az Internél is valami hasonló zajlik most. Sokan legyintnek, hogy a Klubvilágbajnokság nem olyan fontos, de ahogy közeledik az esemény, úgy lesz mindenki egyre izgatottabb.

Allegri? Köszönöm Celliónak, hogy elengedte őt a nyáron. Igazság szerint mi itt a Milannál mindig kedveltük azokat az edzőket, akik korábban még nem értek el nagy sikereket máshol. Sacchi a Milan előtt még nem edzősködött a Serie A-ban, ahogy Capello is szinte ismeretlenül került hozzánk. Allegri is csak másfél évet töltött el az első osztályban. mielőtt csatlakozott hozzánk. Amikor olyan intelligens és felkészült edződ van, mint ő, akkor komoly célokat tűzhetsz ki magad elé.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet