Milan-Palermo: Allegri sajtótájékoztatója

0

MILAN-PALERMO

A tavalyi egy másik bajnokság volt, az már a múlt. Nehéz meccsre számítok holnap, mert a Palermo újra nyerni tudott a hétvégén, négy vereséget követően. Remek játékosaik vannak, számos technikás fiataljuk, akik sokat mozognak. Nagy odafigyeléssel kell játszanunk sok áldozatot hozva. Ez egy meghatározó mérkőzés a bajnokság és a hétvégi derbi szempontjából is. A Palermo más hangulatban érkezik hozzánk, mint amilyenben a Genoa elleni meccs előtt volt. Minden játékos számára extra motivációt jelent a San Siróban játszani. Türelmesnek kell lennünk. Talán a szezon eddigi legfontosabb találkozója lesz számunkra. Jó eredményt szeretnék a csapatomtól, hogy megőrizzük a helyünket a tabellán és megfelelő állapotban érkezzünk a derbire. Eddig tíz pontot gyűjtöttünk hazai pályán, a Juventus elleni vereség egy kis visszaesést jelentett, de holnap este nyerni akarunk. Az utolsó pillanatig összpontosítani kell, különben úgy járhatunk, mint a Bari ellen, amikor visszahoztuk a meccsbe az ellenfelünket.”

KAPOTT GÓLOK

“A Milan nem engedheti meg magának, hogy átlagban egy gólt kapjon meccsenként, főleg akkor, ha az ellenfeleinek nincs is sok helyzetük. Egyszerűen nem szabad figyelmetlennek lennünk a meccsek közben, az elejétől a végéig harcolni kell, mert a másik csapat sem adja fel.”

JÁTÉKOSOK„Ronaldinho Hetven percet játszott a  Real Madrid ellen. Bariban nem kapott lehetőséget, taktikai okok miatt. Ennek ellenére ő fontos tagja a csapatnak és ugyanúgy kell küzdenie a csapatért, ahogy a többieknek. Örülök Flamini és Yepes vasárnapi jó játékának. Mindketten kevés lehetőséget kaptak eddig, előbbinek ez volt az első milanos mérkőzése. Én sajnálom a legjobban azokat, akik nem kapnak lehetőséget, de a mai futballban a keveset játszók is meghatározóak lehetnek.

Pirlo közvetlenül a védelem előtt játszik. Sokat szerepelt a bajnokikon, a Bajnokok Ligájában és a válogatottban is, ezért pihenésre volt szüksége. Ambrosini megmutatta, hogy kiválóan tudja pótolni őt, de ez nem jelenti azt, hogy ezentúl a Milan ilyen taktikával játszik majd.

Ibrahimovic játéka kérdéses. Ma délután lesz még egy edzésünk, majd meglátjuk. Függetlenül az ő helyzetétől, készen kell állnunk a mérkőzésre, mert ahogy már említettem, a szezon eddigi legfontosabb meccse következik. Antonini holnap már bevethető lesz, tegnap óta együtt edz a többiekkel. Bonera külön készült, majd ma megnézzük, milyen állapotban van. Zambrotta kisebb sérülést szenvedett Bariban, így valószínűleg Antonini játszik a posztján.”


PATO ÉS ROBINHO

“Beszéltem vele a hétvégi meccs előtt. Úgy gondolom, hogy egy kis pihenő segít feltöltődni neki, mentálisan és fizikailag is. Robinho jól játszott. Sajnálom, hogy kimaradtak a helyzete, ez megviselte őt. De összességében jól teljesített, a középpálya segítségével sok akciót tudtunk kialakítani. Pato biztosan nem nekem üzent az ujjával a gólja után. Sosem volt köztünk semmilyen nézeteltérés.”

ABATE

„Jól van, azt hiszem az ő kisebb problémája inkább mentális jellegű és nem fizikai. Fontos, hogy tiszteld az ellenfeled, de sosem szabad félned tőle. Szerintem bátran játszani, önbizalommal telve mindig jó eredményt hoz. A Real Madrid ellen így ment pályára és ott helyreállt az önbizalma.”

EGYENSÚLY

Bariban megvolt a csapat egyensúlya, hogy a Juventus ellen is. Egyik meccsen sem volt sok lehetősége az ellenfelünknek. az egyensúly nem csak a taktikán múlik, hanem a játékosok hozzáállásán is. A fontos az, hogy a játékosokban meglegyen a kellő akarat. Nyilvánvalóan jelenleg nem megfelelően védekezünk a kapunkhoz közel.”

TAKTIKA

“Van egy alapfelállásunk, de három naponta játszani azt is eredményezi, hogy több a sérültünk és eltiltottunk, ezért normális, hogy vannak változtatások. Ami sosem változhat, az a csapat mentalitása és stílusa.”

KIMARADÓ JÁTÉKOSOK

„Ez az a döntés, amit nekem kell meghoznom, mert csak tizenegyen lehetünk egyszerre a pályán. Ha tetszik nekik, ha nem, a játékosaimnak el kell fogadniuk a döntéseimet. Az utóbbi hetekben azok, akik csereként léptek pályára, megmutatták, hogy hasznosak a csapat számára, ahogy azt  Pippo is tette a Real ellen vagy Pato Bariban. Ha egységesek maradunk, sokáig juthatunk.”

BAJNOKI CÍM

“a Juventus elleni vereséggel nem estünk ki a bajnoki címért folytatott küzdelemből. Erősek vagyunk, függetlenül attól, hogy egy-egy mérkőzésen mi a végeredmény. Végig harcban leszünk a Scudettóért. Nem könnyű hozni a meccsenkénti átlag két pontot, de eddig sikerült.”

INTER

“Benitez csapat egy szenzációs szezonon van túl. Sok játékosa vett részt a világbajnokságon, ezért érthető, hogy most problémáik vannak. Mindettől függetlenül, biztos vagyok benne, hogy ők is végig harcban állnak majd a bajnoki címért.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet