2022. október 04., kedd

Inzaghi: “Pályafutásom egyik legszebb estéje volt”

-

GIANLUCA ZAMBROTTA:

“Sajnáljuk, hogy a vége 2-2 lett. Nem ez az első eset, hogy a hosszabbításban kapunk gólt. Egy bizonyos szinten ezek a hibák elfogadhatatlanok. Sokkal óvatosabbnak kell lennünk, Mindenesetre mindent megtettünk, hogy nyerjünk, mert a Juventus elleni vereség után bizonyítani akartunk. A fáradtság néha hibához vezet, ez történt velünk is a 94. percben. Ezeket a hibákat el kell kerülni, még akkor is, ha egy kiváló ellenfelünk volt. Inzaghi? Nagyon veszélyes támadó, főleg a Bajnokok Ligájában. Minden dicséretet megérdemel.”

MASSIMILIANO ALLEGRI:

“Az első félidőben volt pár nagy helyzetünk, mint például Ibrahimovic lehetőségei. Tudtuk, hogy nagyon erős csapat ellen játszunk és összességében úgy érzem jól teljesítettünk. A játékosaim megértették, hogy ezen az estén küzdeni és szenvedni kell a csapatért. Sajnáljuk a végeredményt, hiszen csak pár másodperc választott el minket a győzelemtől, a meccs a kezünkben volt. Abate? Speciális fizikai adottságai vannak. Néhány téren még fejlődnie kell, mint például az ellenfelek semlegesítése. Senkitől sem kéne félnie, legyen az Cristiano Ronaldo vagy bárki más. Mindig úgy kéne játszania, mint ahogy most tette. Gattuso, Inzaghi, Ibrahimovic, Nesta azok, akik példát mutattak a többieknek, küzdeni tudás és elszántság terén.
Inzaghi? Pippo hatalmas játékos, boldog vagyok miatta. Fáél órányi igazi focit mutatott be. Nem lepett meg a dolog. sajnálom, hogy sokszor kihagyom a kezdőből, de tudom, hogy mindig számíthatok rá, ha szükséges. Pato? Sokkal jobban játszott most, mint a Juventus ellen. Egyre jobb lesz. Thiago? Jól érzi magát.”

GENNARO GATTUSO:

“Az egyéni teljesítményem nem számít. Az eredmény a fontos. Jó lett volna nyerni, de összességében azt gondolom, a döntetlen a reális, még akkor is, ha nem könnyű így lebukni a győzelmet. Az utolsó két tétmeccsünkön jól játszottunk, mégis csak egy pontot szereztünk. Még mindig további fejlődésre van szükségünk, hiszen ahogy a példa is mutatja, még nem vagyunk elég jók. Pippo Inzaghi jó példa lehet mindenkinek: 37 évesen is képes lendíteni a csapaton, amint beáll. Ez a közösség tele van büszkeséggel, és eltökéltek vagyunk, hogy demontstráljuk, még nem végeztünk. Mi még az igazi nagy Milan vagyunk. Egy zsúfolásig megtelt San Siróban sosem jó érzés elbukni. Mindenkinek jobban kell teljesítenie. Jelen pillanatban gondjaink vannak a hatékony támadásépítéssel. Az edzőnk sokat dolgoztat minket az edzéseken, de ez nem elég. Az edző feladata, hogy döntéseket hozzon. Ő egy kedves ember, aki a hét során jól felkészít minket a következő mérkőzésre. Ha igazán jó focit akarunk produkálni, áldozatokat kell hoznunk. A mai futball így működik. Az elszántságommal és a munkámmal azt akarom kifejezni, hogy mennyire kötődöm a klubhoz. Nem vagyok olyan technikás játékos, mint Ronaldinho, Pirlo vagy Ibrahimovic. Tudom, hogy nekem más módon kell kivívnom a helyem a csapatban, de ez nem okoz gondot, amíg a lábaim bírják, hajtani fogok. Volt egy súlyos sérülésem, majd négy hónapnyi felépülést követően játszottam a Konföderációs Kupán. Utána gyakorlatilag egy lábbal játszottam sokáig, de sosem vesztettem el a játék iránti szenvedélyem. Szeretem a versenyhelyzetet, szórakoztat engem. A bemelegítés során láttam a kivetítőn az isztambuli és az athéni képeket, felidéztem magamban, mi is zajlott ott. remélem még lesz alkalmam nyerni valamit a Milannal. Legközelebb Franciaországban játszunk. Jó formát kell hoznunk. Fontos lenne a győzelem, de nem lesz egyszerű. Az Auxerre a San Siróban is bizonyította, hogy jó csapat.”

IGNAZIO ABATE:

“Az elején kicsit ideges voltam, mert szemben velem a világ egyik legjobb játékosa állt. Köszönöm az edzőmnek és a társaimnak, hogy bíztak bennem. Nem hagytuk, hogy a Real Madrid túl sok helyzetet alakítson ki, így még fájóbb, hogy a végén kiegyenlítettek. ebben a szezonban már voltpár jó meccsem, Lazio a Genoa és a  Juventus ellen. Keményen dolgozom, hogy javítsak a védőmunkámon. Büszke vagyok magamra, mert áldozatot hoztam azért, hogy új poszton is bevethető legyek. A csapat szerintem jó úton halad, egységesnek kell maradnunk és akkor nem lehet gond. Előbb vagy utóbb az eredmények is jönni fognak.”

FILIPPO INZAGHI:

“Nagyon boldog vagyok, csodás este volt számomra. Elérni egy ilyen rekordot a San Siróban a saját szurkolóink előtt, mindig is ez volt az álmom. Egy húsz éves pályafutás egyik legszebb estéje volt, még ha az egyenlítő gól kicsit elrontotta az ünneplést. A rekordom? A szurkolóknak kell köszönetet mondanom, mert óriási energiát adtak, mikor a nevemet skandálták, ahogy beállni készültem. Amikor hazai pályán játszunk, mindig előjönnek a régi emlékek, a sok öröm, ami a Milan mezében ért. Pályára léphettem és mindenképpen élni akartam ezzel a lehetőséggel.

Jó a kapcsolatom az edzőmmel. Múlt héten mondtam neki, hogy szükségem van arra, hogy fontosnak érezzem magam, különben elveszítem a motivációmat. A reakciók, amiket a társaimtól kaptam ezen az estén, nagyon büszkévé tesznek. Éreztem ez elismerést, amikor Ibrahimovic gratulált. Ezek a srácok látják az edzéseken, hogy mennyit dolgozom. Tudtam, hogy készen állok a játékra, jó formában éreztem magam. Az eredmény csalódást okoz, még akkor is, ha én magam két gólt szereztem.

Ezzel a duplámmal megelőztem Shevchenkót, aki egészen idáig a legeredményesebb Milan játékos volt az európai kupákban. Szintén túlszárnyaltam Gerd Müllert és Van Bastent. Köszönöm mindenkinek, aki közel áll hozzám, a családomnak, a testvéremnek a barátnőmnek.
Pár nappal ezelőtt meglátogattam barátomat, Stefano Borgonovót. Ez a találkozó megértetett velem valamit: gyakran mérgesek és bosszúsak vagyunk ha nem sikerül nyernünk vagy kimarad egy helyzet, miközben mások, mint Stefano sokkal fontosabb dologért küzdenek, mint egy győzelem a pályán. Küldött nekem egy üzenetet, és ahogy azt megígértem, csütörtökön újra meglátogatom őt, hogy együtt ünnepelhessük meg a rekordomat.

JOSÉ MOURINHO:


“A Milan elős góljánál nagyot hibáztunk, amikor Pepe elcsúszott. Balszerencsés mozdulat volt számunkra. A második találatuk egyértelműen les volt, de nem akarok ezzel foglalkozni. Jó meccset játszottunk, különösen az első félidőben tetszett a csapatom teljesítménye. A Milan nem produkált jó játékot, de egy igazi karakteres csapat, hatalmas rutinnal a Bajnokok Ligájában. Mi uraltuk a pályát ezen az estén. Elég sokat kockáztattunk, de Pedro Leon egyenlítő találata megérdemelt volt. A Real Madrid lenne a legerősebb csapat Európában? Megvan hozzá a képességünk, de még sokat kell fejlődnünk. Szinte mindenki fiatal a keretben, ezért még sok munka vár ránk. Kiváló képességű játékosaink vannak, de mivel fiatalok, néha naivak is. Képesek vagyunk megnyerni a BL-t, de sokat kell érte dolgoznunk, hogy sikerüljön.”

CRISTIANO RONALDO:

“Meg kell tanulnunk a leckét a mai meccsből, mert ezen a találkozón mi domináltunk és mégis döntetlen lett a vége. A legfontosabb persze, hogy továbbjutottunk a csoportból, így már csak az első helyet kell megszerezni. Howard Webb a világ egyik legjobb játékvezetője, de igaz, ami igaz, sok mindent rosszul ítélt meg ezen a meccsen. De hagyjuk is ezt a találkozót, mert Angliában például ő volt az egyetlen játékvezető, akit kedveltem.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS