Az olasz szakember nyilatkozott az Atalanta elleni döntetlen után.<div class="addthis_toolbox addthis_default_style " addthis:url='http://www.acmilan.hu/2018/05/15/nem-allithatjuk-be-gigiot-bunosnek-gattuso/' addthis:title='“Nem állíthatjuk be Gigiót bűnösnek” – Gattuso '  ><a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a><a class="addthis_button_tweet"></a><a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a><a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a></div>

“Nem állíthatjuk be Gigiót bűnösnek” – Gattuso

Gennaro Gattuso, a Milan vezetőedzője az Atalanta elleni döntetlen után elmondta, hogy ugyan sikerült kiharcolni az Európa Liga-indulást, azonban céljuk, hogy a hatodik helyen fejezzék be a bajnokságot, így ebben az esetben a csapat a következő idényben automatikusan a csoportkörben kezdené meg az európai kupaszereplést, nem pedig a selejtezőben.

“Bebiztosítottuk az Európa Liga-indulást, de jobb lenne, ha a hatodik helyen végeznénk. Egy ilyen zűrzavaros szezont követően sok ember számára úgy tűnhet, hogy ezt könnyű volt elérni, de egyáltalán nem volt az. Fontos a hatodik hely a megszervezett nyári túrnék szempontjából is.” – nyilatkozta Gattuso.

“Nem volt könnyű ezen a pályán játszani, az Atalanta egy nagyszerű csapat. Jó teljesítményt nyújtottunk. Kicsit sajnáljuk, mert egy győzelemmel minden eldőlt volna, de a kupadöntőben elszenvedett vereség után nem volt könnyű így játszani. Donnarumma? Nem szabad mindig Gigiót beállítani bűnösnek. Nem hiszem, hogy hibázott. Nedves volt a pálya és erőteljes fejes volt közvetlen közelről. Gigiónak nyugodtnak kell maradnia, ő egy 19 éves srác és nem szabad a szerződése alapján megítélni őt. Békén kell őt hagyni, de nem csak a sajtónak, hanem azoknak is, akik körülveszik őt.”

“Mindenki hibázik, még Buffon is hibázott ennyi idősen. A tapasztalatot nem tudod megvásárolni a boltban.”

“Kalinic jövője? Nem tudom, a szezon végén mindent értékelni fogunk. Van egy fontos mérkőzésünk vasárnap a Fiorentina ellen és remélem, hogy a közönség nem fogja őt kifütyülni. Remélem, hogy mindenki 90-95 percen keresztül támogatni fog minket. Kalinic a mozgása és a technikája alapján nagyon fontos játékos számunkra.”

Címkék: ,

A szerző: norberto012