Massimiliano Mirabelli, a klub sportigazgatója gratulált a csapatnak az Európa Liga-kvalifikációhoz, azonban megjegyezte, hogy az utolsó fordulóban meg kell tartani a jelenlegi helyezést.<div class="addthis_toolbox addthis_default_style " addthis:url='http://www.acmilan.hu/2018/05/14/mirabelli-meg-kell-vedenunk-a-hatodik-helyet/' addthis:title='Mirabelli: “Meg kell védenünk a hatodik helyet” '  ><a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a><a class="addthis_button_tweet"></a><a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a><a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a></div>

Mirabelli: “Meg kell védenünk a hatodik helyet”

Massimiliano Mirabelli, a klub sportigazgatója gratulált a csapatnak az Európa Liga-kvalifikációhoz, azonban megjegyezte, hogy az utolsó fordulóban meg kell tartani a jelenlegi helyezést.

Mirabelli az Atalanta elleni 1-1-es döntetlent követően nyilatkozott.

“Ez egy kemény mérkőzés volt és Olaszország egyik legjobb formában lévő csapatával játszottunk. Szeretnék gratulálni a játékosoknak és az edzőnek, mert sikerült bebiztosítani az Európa Liga-kvalifikációt, de az utolsó fordulóban még meg kell védenünk a hatodik helyet. Egy utolsó csata vár ránk. Vasárnap egységesnek kell lennünk, hogy megtartsuk a pozíciónkat. Elveszített kupadöntő? A játékosok nagyszerűen reagáltak, fizikailag és mentálisan is nehéz volt.” – mondta Mirabelli a meccs után.

“Donnarumma? Az Olasz kupa döntőjében volt néhány hibája, de nagyon értékes játékos számunkra és meg kell őt védenünk. Gigio egyértelműen a klub öröksége. Megnyugtattuk és megpróbálunk előre tekinteni, a jövő az övé.”

Az olasz sportigazgatót arról kérdezték az újságírók, hogy egy jelentős ajánlat érkezése esetén fontolóra vennék-e a 19 éves olasz válogatott hálóőr eladását.

“Ez nem csak Donnarummára, hanem minden játékosra igaz.”

“Egyértelmű elképzeléseink vannak a nyári mercatóról. Tavaly nyáron különleges stratégiánk volt és igyekeztünk minél több játékost szerződtetni, hogy új korszakot kezdhessünk. Fiatal csapat vagyunk és a Milan mez viselése nagy súllyal jár. Voltak jó sorozataink és hullámvölgyeink egyaránt. Megszereztük Bonuccit és Bigliát annak érdekében, hogy a csapat fejlődjön. Ez a csapat olyan fajta elégedettséget fog nyújtani a szurkolóknak, amit ebben a szezonban különböző okok miatt nem sikerült elérni.”

“Mindazonáltal el kell felejtenünk azt a gyönyörű történetet, hogy a Milan 7 Bajnokok Ligáját nyert. A múltban teljesen más volt a labdarúgás. Az olasz klubok már nem képesek bajnokokat igazolni az arab pénzek miatt. Az olasz bajnokság már nem az a hely, amiről sok bajnok álmodozik. Nem a Milanról beszélek, hanem általánosan az egész olasz labdarúgásról. Más utakat kell választanunk és potenciális bajnokok után nézni.”

“Gattuso? Rino munkája nagy elismerést kap. Kevés idő állt a rendelkezésére, de mégis sikerült identitást adnia a csapatnak és vezetővé vált. Ő egy nagyszerű edző és reméljük, hogy vele egy új korszakot kezdünk. Más lesz, ha velünk kezdi meg a szezont. Kalinic? Nagyszerű mérkőzést játszott. Nem túl jó állapotban érkezett hozzánk az előszezon után és nem volt túl szerencsés idény számára. Remélem, hogy nem fogják kifütyülni a San Siróban.”

Címkék:

A szerző: norberto012