Az olasz legenda arról is beszélt, hogy a jövőben dolgozna-e az olasz válogatottnál.<div class="addthis_toolbox addthis_default_style " addthis:url='http://www.acmilan.hu/2018/04/10/gattuso-atalakitotta-a-csapatot-paolo-maldini/' addthis:title='“Gattuso átalakította a csapatot” – Paolo Maldini '  ><a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a><a class="addthis_button_tweet"></a><a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a><a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a></div>

“Gattuso átalakította a csapatot” – Paolo Maldini

Paolo Maldini, a Milan ikonja szerint a klub helyesen döntött, amikor új szerződést kötött Gennaro Gattusóval.

Mint ismert, a vezetőség 2021-ig meghosszabbította Gattuso szerződését, aki tavaly novemberben vette át a csapat irányítását. A hivatalos bejelentést követően korábbi csapattársak és barátok gratuláltak az olasz vezetőedzőnek.

Az újságírók Paolo Maldinit is megkérdezték, hogy mi a véleménye a szerződéshosszabbításról.

“Azt gondolom, hogy helyes döntés volt egy megfelelő szerződést kínálni Gattusónak azok után, amit tett és amit reményeim szerint tenni fog a jövőben a Milan vezetőedzőjeként. Nagyon sok embert meglepett taktikai és vezetői szempontból. Azt kell mondanom, hogy átalakította ezt a csapatot.” – mondta a Milan legendája, Maldini.

“Összehasonlítások? Gattuso egyedülálló személy és idővel látni fogjuk az eredményeket, hogy összehasonlításokat tegyünk. Bajnokok Ligája? Nem beszélhetünk csalódásról, ugyanis nem szabad elfelejteni, hogy hogyan vette át a csapatot. Ugyanakkor igaza van, hiszen nem lehet kifogásokat keresni, ha más csapatok megadják a lehetőséget arra, hogy visszatérj a Bajnokok Ligájába.”

“Donnarumma? Nagyon meglepett, hogy képes volt fenntartani a nyugalmat, tekintve az életkorát és azt, ami történt. Amikor a valódi értékéről beszélünk, akkor meg kell néznünk az életkorát és rájövünk, hogy ő egy jelenség.”

Maldinit arról is kérdezték, hogy hajlandó lenne-e a jövőben munkát vállalni az olasz válogatottnál.

“Beszéltem Costacurtával és mindig hajlandó vagyok bárkit meghallgatni. Nehéz nemet mondani, különösen egy olyan személlyel való beszélgetés során, mint Billy. Meglátjuk, hogy adottak-e a megfelelő feltételek ahhoz, hogy együtt véghez vigyünk valamit. A probléma az, hogy nem tudom mi a cél rövid távon.”

Címkék: ,

A szerző: norberto012